måndag, juni 30, 2008

Am I Too Sexy..???


hahaha Vilket rolig kom-ihåg-lapp att sätta upp på spegeln!
*
Igår hann jag göra riktigt mycket.
Jag vattnade jordgubbsplantorna, som för övrigt ser ut att behöva HLR-räddning allihopa....*suck* Vi får hålla tummarna att dom överlever flytten!

Sen målade jag alla garage-dörrar. Behövs nog en vända till med det vita.
Nu lyser det snyggt och fint på dörrarna, och fuse-väggen ser än jävligare ut! TYPISKT!
Lillasyster Cindy lovade mej att hjälpa till med målningen av fuset....*tack*

Sen var jag tvungen att handtvätta Mickes VITA jacka.
Det blev över bär, som, med min härliga tur, rann ut i bilen, och då på Mickes vita jacka. På med Vanisch, skrubba och sen in i tvätten.
All blåbär gick, som tur var, bort! *andas ut*

Sen tvättade jag en till tvätt, vek tvätt, torktumlade, städade köket, ordnade upp en massa mappar i datorn (hatar när det är en enda röra....), skrev i barnens barnpärmar,...och mycket mer.
Hade inte på TV:n på hela kvällen (finns ju risk att man fastnar där), så det var kanske därför jag hann göra bort en massa grejjer!?

Somnade någon sekund framför datorn (2:a gången inom en vecka som jag gör det!!!) just vid 2-tiden, och då förstod jag att det var dax att krypa isäng!
Fick ett sms av Micke. Kelly somnade 2, och vaknade 7. Det är ju spännande för lillgumman! Idag käkade dom pizza i Norge, och nu är dom på väg hem. Kommer väl kanske vid 22-tiden om vi har tur. Gud vad slut hon ska va!! (Ja, Micke också!!)

Imorron hade vi tänkt äta på Norsjös nya Thaimat-restaurang, på invigningen.
Jag och Kim cyklade förbi där idag, och då kom hon ut (ja, vi såg väl jävligt hungriga ut antar jag...????)och sa att invigningen skulle flyttas till på Fredag, men samma tid (11:00). Så nu vet ni det, alla som tänkt er dit!
Spännande med en ny restaurang!
Åsså kommer det ju ännu en till Restaurang snart i Norsjö. Kanske en restaurang lite i min stil, och mina kursmedlemmar ;-) ??? FÅr väl lägga in lite smygreklam lite senare, eller va tro du --- ???

Ska då se fotboll imorron. Norsjö möter Bastuträsk ! Ska bli riktigt spännande att se!!!

Aja, dags att göra nåt vettigt.
Som tur är regnar det ute, så det blir ingen målning ikväll. Bara en ren vilokväll!
Om ni undrar om jag gått och blivit gråhårig så beror det på målningen, jag lovar ;-)

Höres !!

söndag, juni 29, 2008

Kelly snart i Norge !

Imorse fick jag sova till 10. jag känner mej så OTROLIGT trött nu för tiden!
Då jag var hos barnmorskan i torsdags, konstaterade hon att jag hade alldeles för lågt järn-värde, och det kan ju bero på det (eller att vi är vakna till efter 2:00 om nätterna....hhmm...).
jag har inhandlat STORA järn-tabletter nu, och känner mej faktiskt bättre, men jag är HELT SLUT i kroppen alltså! En sån här..matt känsla...eller kanske gå jämföra med BAKIS-känslan !!! (fy faaan) Inget man längtar efter....

Pappa ringde till Micke medans jag sov, och sa att han gatt köra ett Norge-lass idag. Jaha....Det var den semestern....
För att ha lite roligare och lite mer underhållning och därmed lite mer problem på vägen, tog han med sig Kellygumman. hihi Hon är SÅ kär i pappsen nu att det går inte att beskriva! Direkt han lämnar samma rum som hon, börjar hon grina och skrika efter PAPPAAAAAA !!!!
SÅ, han valde att ta med henne.
Fick ett mms där hon sitter i sin bilstol fastspänd på passagerar-sätet och äter en varmkorv, som dom köpt på en mack i Åre.
Blir lite avis då jag ser hur mysigt dom har det !
Dom ska hinna till Norge ikväll (framme där ev. vid 23-24 tiden) sen ska dom sova i lastbilen till imorron. Lasta 7:00 och på ett till ställe efter det, och sen bär det av hem igen!
Kelly hade med sig en hel väska med leksaker, och jag packade 3 påsar MED FIKA (korv, fullkornskex, frukt, barngröt, välling, popcorn, varmt vatten i en termos till vällingen, saft-flaska, vattenflaska, efterrätts-burkar till Kelly, mackor med smör, ost, skinka och grönt på, en pix-ask och annat smått och gott!) Dom lär då INTE svälta ihjäl! hahaha Kom hem och ha gått upp 2 kilo.... :-)

SJälv har jag haft säsongens sista GI-träff. Känns skit-trist att lämna dom så fort! Den andra kursen jag hade var ju en 12-veckorskurs, fast det blev en 24-veckors kurs, och nu bara 6! *snyft*
Men det har verkligen gått SUPERBRA för dom alla, och jag hejjar ju såklart på dem även om jag inte ha kurs! HEJJA HEJJA HEJJA !
Bjöd på lite bär (blåbär, jordgubbar och hallon) med riven vitchoklad och rostad kokos till. Värmde det i micron och det blev supergott "kvällsfika!"

Kevin somna som en stock då jag kom hem (han fick va hos Dick och Lina, tillsammans med Kim, Sebbe, Alex och min kusin Adam och Kicki då jag hade kurs), så nu funderar jag på att gå ut och måla det vita på dörrarna klart, och sedan ordna upp alla kurspapper. Det har "råkat" bli en enda röra, då jag haft igång 3 olika kurser vid ett tillfälle, och papperen bara åkte runt runt och kors och tvärs.
Nu ska de in där de ska va, varje träff i var sin plastficka! Låter som ett enkelt jobb, men DET ÄR DET INTE !!! Tror hellre jag BARA målar fuse-dörrarna!! hahahaha

Nä, tummen ur - Vi hörs!

lördag, juni 28, 2008

Skellefteå Festivalen

Slänger först in en liten bild på lillasyster Cindy. Kortet är taget på våra syster-söners dop; Alex och Kasper.

Imorse vaknade hela familjen 10:00.
Jääävligt skönt alltså!
Barnen åt välling i stor-sängen och vi låg bara å myste länge och väl.

Sen kom impulsiv-Bea på att vi kanske skulle åka till skellefteå och åka karusell med Kelly. Hon älskade karusellerna på Norsjö beach ifjol, så det kändes kul att åka iväg!
Sagt och gjort....
Fikade frukost, duschade/barnen badade, packade lite grejjer och åkte iväg.

Kom in till stan 13:30, och vi hade nog ruskigt tur som hittade en parkering DIREKT!

Gick till karusellerna direkt, tjobbade in Kelly i en "lastbil" som körde runt ett spår.
Gissa en som började tok-böla efter 2:a varvet!!!...hmm.... Det blev nog "för mycket" spännande på en å samma gång.
Jag fick ta ner hon, och vänta till nästa gång, så skulle jag få åka med henne.
När det var våran tur (igen) ville hon inte alls. Så då bytte jag bara kiddo... Kevin fick åka istället..hahahaha Ja, ni kan ju tänka er hur kul jag hade ;-) Kevin såg bara ratten framförsig, och fattade nog inte riktigt att vi åkte runt runt, och där satt jag, alldeles för rund om magen för att passa i en barnkarusell så jag fick sitta på sidan, och nedanför stod alla föräldrar och fotade sin barn.
Jag satt dessutom i den FÖRSTA "bilen"........ehe......*pinsamt*

Sen gick vi runt och kikade. Åt på Dallas. Shoppade lite, men kikade nog mest runt.
Sen drog vi till Bergsbyn för att käka dom BERÖMDA mjukglassarna !! Och jag säger då det; hä va värt det !!! (skulle dock inte ha valt en stor bägare och en stor våffla!!) Jag överdriver ju INTE om jag säger att min stora bägare är 20 cm ÖVER bägar-kanten!! Dom är ENORMA !!! Och 24kr kostade den...alltså samma som alla andra ställen, fast 3-4 gånger större!! Behöver jag säga att jag fick kasta mer än halva glassen ???

Åkte till ICA Maxi och handlade blöjjor och välling. Micke var med barnen på lekparken bredvid Willys hela tiden. Himla smart det där (så länge man är två !?!). Då fick jag handla i lugn och ro! (för en gång skull!!)

Åkte tillbaka till karusellerna igen, för jag kom ju på att jag köpte två biljetter (smart!?). Denna gång fick Kelly och Micke åka tillsammans, en annan karusell. Hon grina i början, och sen gatt Micke hålla sin hand framför hennes ögon. hahahaha Hon vart väl snurrig eller nåt ??? Och Micke då...han som inte ens kan se någon annan gunga, så blir han åksjuk !! hahahaha Hyfsat kul att se på det där!!
Kelly är så jäääkulst pappig nu, det är BARA pappa som gäller! Och det var därför han blev "tvingad" upp på karusellen....

Sen hälsade vi på min kusin Sara, som nyss flyttat hemifrån och skaffat ett liv ;-) hahaha
Här har vi en lite mer Crazy-Sara...hihi (förlåt Sara).

Jättefin lägenhet var det! Impornerande!
Där var det hur som helst fullt partaj så just efter 19-tiden blev det dax för oss att åka hem med två väldigt trötta barn!

Jag säger då det; så HÄRLIGT att va på stan utan alla måsten och allt man ska hinna. Bara gå runt och koppla av, umgås med barnen och gubben, prata och mysa på. Härligt!

Barnen somnade direkt i sina sängar, så vi har passat på att rensa jordgubbslandet, göra ett till, lika stort, jordgubbsland och flytta över alla små-bäbis-plantor som ploppat upp ifjol till det nya, i förhoppning på ÄNNU MER JORDGUBBAR!!! (vilket förmodligen är det godaste som finns att äta på jorden!! Dessutom luktar dom underbart!!!)
Sen har jag målat fuse-dörrarna mörk-gråa, och Micke har sågat upp ett större hål i fuset där det satt en dörr, för att få in en annan dörr, mycket större. Jag tror rent seriöst att han bara tycker om att leka med tigersågen, för om vi säger såhär; det var då inte PRIO 1 på nån av våra Att-Göra-Listor...... Kul hade han då.
Nu är den nya dörren inne, och måste målas den med.
Men det gör jag imorron.
Då ska jag åxå måla det vita runt dörrarna och göra det sista finslipningen med dem.
Sen är det "bara" kvar att måla hela fuset....*phu* Vill inte tänka på det nu.

Nä, nu är klockan snart s/pök-timmen (hehe) så det blir dax att runda av bloggen och göra nåt vettigt!

Hej svejs på er!

fredag, juni 27, 2008

Semesterplaner och graviditeten


Micke har ÄNTLIGEN gått på SEMESTER!!! Eller ja...egentligen börjar han själva semestern på Måndag, officiellt sett. Han hade jour sista arbetsveckan, och då har dom vaktfri-fredag som det heter, och det betyder en hel dag ledigt med betalning.
Skönt att avsluta jobbet så....
När han börjar om igen, så börjar han med jour --- över Beach-helgen dessutom! *trist*

Ska bli riktigt skönt med semester. Ja, jag får ju som också semester när Micke är ledig....sovmorron, inte ensam med barnen, hjälp här hemma och lite roligare vardag. (och mycket mer) hihi.
Dessutom har jag absolut SISTA GI-träffen nu på Söndag, så sen har jag verkligen SOMMARLOV !! Ska bli så jäkla najs!

VÅra semesterplaner ser väl ut som vanligt: Bygga, bygga, bygga. hahahaha
Ja, nog latar vi oss mer än vanligt också. Hittar på saker = nöjen. Men vi hinner också mer här hemma.
Ska ju bara nämna att Micke använda tigersågen förra söndagen. Skulle "bara" ta bort en halv vägg i hallen som skulle bort.
Det slutade med att han tog bort två väggar till så att hallen blev JÄTTESTOR! Snacka om förvånad jag blev då jag kom hem från förra GI-träffen-.....hahahaha Han är så rolig, gubben min....
Sa samma dag att jag hade tänkt ta bort dessa två väggar då vi planerade att bygga ut hallen, men sen har jag som int tyckt att det varit nödvändigt. Micke sa då att: det går lix inte, för det finns ingen stolpe som håller upp om dessa väggar åker bort.
Då jag kom hem och såg allt sa han bara: Jag kunde inte sluta! Tur du kom hem för jag börja fundera på om jag skulle ta bort nån fler vägg.....
Jag: Åh-Åh !! shit...nu rör du ingenting förrän du frågat mej !!! OKEJ ??? hahahaha
Kunde ha gått illa för husets alla väggar.... Men han får som djävulen i sig när han håller i något motordrivet....och en röst som skriker: RIV RIV RIV !!!!
Jaja, det blev ju hur som helst superbra! Den här gången iallafall!

Ja, tillbaka till i sommar.
Hallen SKA göras klar. Gjutning, lägga golvvärme och gjuta på det, och sen på med klinkers. Göra klart väggarna och spika nytt innertak, med spotlights.
Ett av tusen projekt.
Men det går säkert fort, då vi lix sätter igång!
Sist jag var gravid (inte så länge sen vill säga..hahaha) lade han klinkers och kakel på toan och jag smeta ut fog-smeten. Svettigt värre. Dessutom sammandragningar hela tiden! (hade väl kanske hoppats på att det tunga arbetet skulle sätta igång det hela...men icket....kevin valde till och med att stanna en vecka LÄNGRE!!!GRRR)

Sen har vi några små-projekt, som att sätta in en trapp, gräva ner plintar till nya altanen, bygga klart cykel-skjulet och göra en till hundbur (för att slippa fler valpkullar...), börja isolera övervåningen och lite annat smått och gott.

Till graviditeten då.
Ja, jag är ju så jäääkla glad nu! Har varit hos barnmorskan på kontroll.
Berätta om min enorma förlossningsrädsla. Ja, det är sant! Har aldrig varit så här skraj förr. (Nu vet jag ju vad som komma skall...).
Ja, blir det en till Kevin-storlek (4990 gram) så blir det snitt.
Men helst vill jag ju föda "normalt", så jag bad henne om att få tillväxt-ultraljud under graviditeten.
Inga problem, sa hon direkt. Jag ba: what ?? (Hade ju förberett typ 100 argument...) Öhh..jaha...
Och om det blir en stor en bäbis då? Kan man få bli igång-satt lite tidigare då?
Barmmorskan: Jajjamän. Förstår precis hur du känner. Det är inga problem. Tidigast i vecka 37.
Jag: .......ööhh.....jaha. va bra. (blev skitglad, men visste inte hur jag skulle reagera för den här barnmorskan brukar inte gå med på sånt så easy...).
Så gissa om jag blev lättad efter det samtalet! *andas ut*
Jag FÅR föda normal, och det känns som att jag VILL, och dessutom KAN jag få föda tidigare så att jag får en "normalstor" bäbis, och jag kommer inte att tycka att det är lika hemskt som med Kevin. Dessutom skulle jag få ryggbedövning så nu känns det HUR BRA SOM HELST!! *jiihhoooo*

I övrigt har den här graviditeten varit lättast hittills. Inga kräkningar (förutom salmonellan under några veckor, men det var pga av den, inte grav.), inga problem i övrigt, mått hur bra som helst!!!
Han knappt kännt något alls (jo rätt så kraftiga sparkar redan i vecka 14-15) men inga problem så att säga.
Nu först har magen blivit stor. usch vad jag känner mej otyplig. Det sa bara PANG så blåste den upp sig och blev hård.
Dax att lägga bort alla mina (och syrrans)jeans i stl 31, och ta fram 32:orna. tråkigt. nödvändigt. men jäkligt tråkigt.
Hux flux har man inga kläder att ha. (Det är det värsta som finns - inga kläder som passar!!)
Imorron har jag 20 fulla veckor, så jag går in i vecka 21.
Får jag föda 3 veckor tidigare, har jag 17 veckor kvar av tiden.

Nu börjar det närma sig att jag ska börja jobba också....
Det verkar bli HELTID (??) men inget är klart än.
jag ska ändå bara ha barnen på dagis halvtid från och med september. Vill ju vara hemma med småpluttarna medans dom är små....
Resten av mina timmar gör jag då Micke kommer hem från jobbet, eller senare på kvällen - eller som vanligt: på natten! Det funkar ju det också! hihi
Ska ändå bli spännande! *längtar*

Nä ni, nu ska jag sätta mej och göra lite "måsten", så att jag får stryka en massa från Att-göra-listan (som inte är KORT!!!)...Det blev ju ändå 3 inlägg ikväll...hahahaha

Ha en trevlig HELG !!!

Jo just ja....
Måste ju passa på att gratta min kära pappa, som fyllde 47 år igår. (Ni läste väl Norran ?? hihi)
Sin födelsedag firade han själv, i lastbilshytten på väg till och från Norge. *jättekul*
Vi får fira pappsen lite extra vid annat tillfälle istället! (Går då inte i helgen, för han hann då bara komma hem från Norge, så gatt han med husvagnen till Piteå för att se Cindy spela på Piteå SummerGames. ) Jag blir då rent trött då jag hör hur han fäles..(reser runt). Kom ju dessutom HEM från Göteborg 20:30 onsdagkväll, firade Kevin en liten stund och lite senare drog han till Norge..... Stackars stackars pappa. Men duktig är han då!
GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN I EFTERSKOTT!

Bilder, Bilder, Bilder.....


Här har vi Kevins födelsedagstårta. Nåja. En av dom.
Detta var dem utan ljus. Men fanken så god den var!
Receptet hittar ni på senaste ICA Buffé-tidningen, eller på nätet: www.ica.se och leta på Midsommartårta. Det fanns några stycken, men ta den senast inlagda.
Det är som en kladdkaka i botten, med krossad daim i. Själva "smeten" är jordgubbar, massor av grädde och en massa annat. Något omständig att baka - men helt klart värt det!


Kevin hugger in på sin tårtbit. Äntligen lite kladd!




Här har vi hon som bakar åt familjen.
Eller hur det nu var ???
Tror mest att degen slank ner i magen, för mindre blev den då- degen alltså! :-)
Vi bakade på Kevins födelsedag, både vetebullar och cocosbullar. Tog fanken hela dagen kändes det som. Blir länge till nästa gång.


Snacka om skööön soff-stil.
Kevin fick en alldeles egen tv-stol på sin födelsedag.
Men som ni ser är han redan van.... Magen halv-framme, sjunkit ner i "soffan" och helt avslappnad. Ja...konstigt vore det om han INTE blev en soffpotatis, med så mycket gener som han fick !! hahaha


Pappa och Kelly bygger ihop Kevins nya tramptraktor. Som ni ser verkar Kevin VÄLDIGT (??) intresserad av tramptraktorn....eller var det bollen ???
Kelly är mekaren i huset kan jag lova. Började ju bygga ihop en Bobby Car på Barnens hus, sist jag och hon var där...ehe...Snacka om en som blev sur när hon inte fick bygga klart! ha ha


Kevins söta kusiner, Alex och Kasper, kom ju såklart och hälsa på. Just här ligger dom och tränar som värst. Inga bullar här inte ;-)


Här har vi två vattendjur. Skulle nog kunna bada dygnet runt tror jag. Men Kevin har en förmåga att sitta i vattnet ena minuten, och leka i sandlådan andra minuten. Ni fattar va? Blir inte så mysigt i badet..... hahaha
Poolen dom badar i, va den jag köpte då jag va i stan och shoppa...liiite bättre än badbaljan eller?


Här har vi våran nya husfärg.
Den blev en aning mörkare än fjolårets. Men riktigt nöjda blev vi då, trots att vi lite impulsivt bytte färg då vi körde till Lycksele för att köpa den "gamla" färgen till sista varvet av toppmålningen. hihi
Ni behöver inte klaga på taket. Det sköter jag så bra själv ;-)
Nytt tak blir det till våren....bara att vänta!


Ikväll blev det myspys med barnen. Vi passar ju på då pappa är borta.hehe
Kelly älskar popcorn (preciiis som farsan sin!), så ibland kommer mormor med färdigpoppade popcorn i en påse, som vi brukar ge hon ur lite då och då. Hon är inte direkt en godis-eller-glassfantast, tycker nog helst om popcorn...som tur är!

Projekt hit och dit

Nyss inkommen från att ha målat dörrarna på fuset. Gamm-gamm-fusé.
Gissa om träet sög in nå färg ??!!! Typ en halv hink for bara sådär!
Grundar just nu med överbliven toppfärg från förra husfärgen, alltså från ifjol.
Sen (imorron kanske?) ska jag måla på med den nya husfärgen, och det vita runt dörrarna. Även "kryssen" på trädörrarna blir vita.
Det må jag då säga: värsta ansiktslyftet för fuset !! hahaha Har ju rent sett förjävligt ut !!
Sen blir det att köpa falu rödfärg, billig som satan, för att måla själva fuset.
Egentligen ville jag ha samma som husfärgen, men what the fuck- skulle ju ha kostat miljoner, eftersom det röda inte heller är målat sen gud vet när.
Huset var då inte målat sen det byggdes nästan, och det var 1932...så man kan ju bara gissa hur många år det stått och torkat ihop.....
Dessutom är det lite av charmen att ha kvar fuset i sin ursprungliga färg, så att det blir mer ett fuse, och inte nåt annat....
Bygger vi ett garage får det husfärgen, men det är en annan femma.

Micke for på match ikväll.
16:30 skjutsa jag han och Höglund till busstationen. Kommer hem ca 1 inatt.
Jo ni fatta rätt....hä va en bit!!
Vilhelmina, rättare sagt.
Fy fanken för att spela match i Vilhelmina!
Men dom tyckte nog att det var värt det, dom vann med 2-0. Och dessutom har dom tagit med sig bira i bussen, så nu är det förmodligen PARTY!
Kul ändå att göra på det viset...för att få det lite roligare.

Ska ladda in lite bilder på datorn nu, från kalaset, och andra bilder.
Sätter in dem alldeles strax....

onsdag, juni 25, 2008

Kevin 1 år !


Idag är det Onsdagen den 25:e Juni 2008.
För precis 1 år sedan kom våran härliga grabb till oss, med stora steg ;-)
4990 tung och redo för livet !! haha

Nu är det redan 1 år sedan... Det är inte klokt !!
Man tjatar och tjatar om att tiden går fort, men jag säger då det: TIDEN GÅR FORT!
Det KAN ju bero på att det är full rulle hela tiden, så man hinner egentligen inte reflektera över varje blad man drar bort från almanackan....

Kevin kom med snabba ryck.
Vaknade 10:00 med lite ont i magen.
Ringde till Micke och fråga om han kunde komma hem, kände mej lite
osäker att vara hemma själv ifall det skulle bli nåt.
Hade då 10 minuter mellan värkarna. Pyttelite fostervatten sipprade nerför benet. Jag kommer ihåg att jag till och med undrade om det verkligen var vattnet som gick...det var verkligen lite....(jämfört med då vattnet gick då jag bar på Kelly...rena rama vårfloden!)

Klockan 11:00 började värkarna bli tätare. Ringde till BB. Dom sa vi skulle komma.
I bilen till Skellefteå, blev värkarna tätare, kanske för den guppiga vägen...vet inte..
Det blev 2-3 minuter mellan och dom varade 1-1,5 minuter, så det blev inte mycket vila!
Tur att det gick fort till stan... hihihihi
Blev inskickade på förlossningssalen direkt vi kom; 12:25.
Fick lustgas 12:35. Det skulle inte hinnas med ryggbedövning....*helv--e*
Tillslut började iallafall krystvärkarna, klockan var 15:55.
16:19 var han ute.
Det jag minns var egentligen att....det gjorde ONT SOM SATAN !!!
Och jag sa: ALDRIG MER!
HA HA HA
Jo tjena.....en månad senare; jommen, vi kör på 10 ! :-)

Ja, det är tur man glömmer.

Idag hade vi främmän från 14-tiden till 22-tiden.
Totalt har det varit 30 stycken här ikväll (ja, vi har faktiskt räknat efter...hahaha) Mycket trevligt!
Först grillade vi med de som ville, och åt middagen tillsammans.
Sen började go-fikat !! (tur man åt nåt rejält före...jag säger då det: sugar-rusch!)

Idag bakade jag vetebullar och cocosbullar (bullar med cocos-smörja i) så jag har stått vid köksbänken typ hela dagen! (Jag LOVAR att mina ben och fötter är svullna ikväll...värsta randen efter sockarna! Dags att ta på stödstrumporna - yeah Sexy-baby!!!) Not...

Sen bjöd jag även på cheesecake och Icas Midsommartårta (som Carro gjorde på midsommar) SUPERGOD !!!...åkäj-.-...lite föööör god kanske ?? ;-)

Men, men...barnen lekte då HELA kvällen lång, så jag gissar att alla sover gott i natt! (i hope..).
Brorsan satt då å vänta på fiskedammen hela afton, så gissa om han blev besviken att Kevin inte skulle ha en fiskedamm på sitt kalas... hahahaha

Massor av leksaker fick han också...Och dom flesta lever om (som vanligt) och (tyvärr).....*håller för öronen*
Vissa ljud kan man bli RIKTIGT less !! Aja...får samla ihop alla batterier i en fin liten hög och spara. I källaren. Tills dödagar.

Pappa kom (oj, vi blev visst 31 gäster...hade glömt pappsen...)typ efter 20-tiden, efter att ha kommit hem med flyget från Göteborg.
Vi passade på att fira MOFFA också idag - fast han fyller år imorron, men då sitter han i lastbilen i Norge (åkte iväg ikväll..) (från Göteborg till Umeå, till Arnberg, till Norge...)...
Ni måste ju bara läsa Norran imorron.
Jag har skickat in en födelsedagsannons åt barnbarnas ståtliga morfar/farfar. Han blir säkert glad då han läser vad "vi" skrivit...hihihi

NÄ ni...nu är det dax att plöjja bort lite grejjer från golvet...Det är ju ändå 11 barn (tror jag) som har sprungit omkring hela kvälln.... Snacka om högljudda barnkalas!! hahahaha

Jag har förresten hittat ett till projekt som jag ska göra. (eftersom jag ínte har så där JÄÄÄÄTTE många projekt på gång....hhmm...)
Har hittat en fin Musse Pigg-figur som jag ska måla på väggen i lekrummet - fast mycket mycket större.
Eller egentligen velar jag mellan en ensam musse pigg som står och tycker att allt är toppen, typ...
Eller hela musse-familjen som står och håller om varann - mimmi, musse, långben, kalle och pluto. Hyfsat svårare objekt, men ändå ganska snyggt....
Beror lite på hur det ser ut med tiden.
Äh, va faan....Micke får semester efter arbetsdagen imorron - Jag gör bägge !!! haha

Grattis till vårat lilla hjärta än en gång !
Tack för att du finns, Kevin.

Puss puss

ps. Bilder från kalaset kommer som småningom....

måndag, juni 23, 2008

Partyplupp-bloggen 1 år



Oj, har ju helt och hållet glömt bort att fira 1-årsdagen på bloggen!! *ooops*
Trodde faktiskt att jag började i juli-augusti, men nu när jag kikade efter var det i juni, precis i väntan på att Kevin skulle födas.
Och lillpalten som fyller 1 år på onsdag! Ja, här går det undan må jag säga!

1 års bloggande.
Tiden går fort när man har roligt.
Ganska roligt ändå att gå till baka och läsa vad man skrivit. Man glömmer ju fort hur man haft det.... Det blir lite som: ja just ja! Det där gjorde jag då...och det DÄR har jag gjort, och det där hade jag glömt bort....!!
Ändå är det bara ett år sedan. hahaha Gammal och senil.
Må så vara. Lika glad är jag för det!

Tack alla ni som hängt med under första blogg-året!
Vi får väl se om jag tar mej runt ett år till !??

Kram på Er

fredag, juni 20, 2008

Jag brinner !

Jag brinner. Jag brinner!
Jag blir galen!
Jag har för lite tid!
Jag har för mycket jag vill göra!
Jag vill, jag vill, jag vill!!

Jag växte upp med en mamma, som alltid har 100 projekt på gång, samtidigt. Men så är hon ju av stjärntecknet tvilling också.
Och jag; jag blev precis likadan, trots vädurens lata inställning....
Men jag tror att jag har 150 projekt på gång istället för 100, som mamma.
Jag är galen!
Vill göra ALLT, HELA TIDEN, JÄMT!!
Som ni förstår är det en jättebra egenskap, samtidigt som att det är en jättedålig egenskap. Både bra och dålig alltså.

Den bra kan vara att jag aldrig har tråkigt. FÖr när jag börjar närma mej "tråkigt" hittar jag bara på 3 nya projekt, så har jag kul igen! :-) hihihi
Ibland kan det dock bli för mycket; ni vet, när man tar på sig alldeles för mycket som tar alldeles för mycket av ens energi - då är det INTE bra. och ja, det händer väl då och då, men kanske inte lika ofta som man kan tro att det ska hända, beroende på allt jag håller på med...ändå ??

Nu är jag alltså på väg åt några nya projekt... (jag hinner bara avsluta 3-4 projekt så har jag nya på G...).
Den här gången handlar det om: halvtidsjobb, halvtidsstudier, nya GI-kurser, åka på SPA-weekend, renovera olika saker i och utanför huset, planera möhippor (jo,....det är flera!), få en underbar liten bäbis i november som får siffran nummer 3 i barnaskaran, ja, och en massa annat som jag inte kan prata om än. Ja, sen har jag ju även några småprojekt, som även dom tar tid (såklart) men inte räknas som riktiga projekt.....

Plugga. Jo no läste rätt.
Egentligen vill jag plugga till allt som finns att plugga till, för intresset är det inte fel på, tvärtom - JAG VILL!
Det är snarare tiden och orken som kanske säger stopp (vilket jag inte gillar alls), men nånstans tar det stopp.
Nu har jag en distanskurs på gång, som räcker 2 år.
Problemet är väl att veta att jag har ork och tid till att plugga i 2 år frammåt...har jag det ??

Jag skulle egentligen kunna gå alla linjer som finns...Barn & Fritid (behövs alltid), Träteknik (kan va bra att ha om jag vill jobba med det nån gång), vård & omsorg (kan vara verkligen nyttigt, bara för ens egen skull!) och ja....så fortsätter det.
FÖrmodligen vill jag inte jobba med dessa resten av livet, men jag vill väldigt gärna prova på, ett tag iallafall.
Man lär sig ju alltid nåt nytt! Och allt nytt kan man ta med sig i livet.

Jag är kanske inte den som pluggar för att få ett välbetalt jobb, för att sedan bli rik. Nä, det är inte jag.
Jag kan plugga/jobba för att lära mej nåt (jag hatar känslan av att "stå stilla" och inte lära mej nåt), och för att kunna prova på något nytt, som är precis lika kul som allt det andra!
Pengarna är för mej totalt ointressant - HELT ÄRLIGT! Jag lovar, så har jag alltid varit. Och så blev jag uppfostrad också.
Pengarna ÄR inte livet. Det underlättar säkert mycket i livet, men det är inte det viktigaste i livet.
Annars skulle jag kanske inte vilja skaffa 10 ungar....man blir inte rik på att ha barn, och då menar jag rik i pengar.
Men man blir jäkligt mycket rikare i erfarenheter, rik på roliga stunder i livet, rik på kärlek ! Det kallar jag vinnaren i det "rika" samhället.
Ska man satsa på att bli rik, så borde man rikta in sig på "rik" på kärlek och upplevelser!

Så trots att jag snart har 3 barn, så känner jag att jag vill och orkar göra en massa annat. Jag vill aldrig förlora den känslan, och jag tror inte att jag kommer att göra det heller, men samtidigt är jag rädd att göra det.
Tänk när jag inte orkar göra fler projekt, och känner bara...tomhet.

Jag har varit där en gång i livet. Det var en väldigt tung tid i mitt liv, och jag vill aldrig tillbaks dit. Nu var det ändå många många år sedan jag var där, men just då ville jag bara Dö dö dö! (Det var före jag träffade Micke och fick mina 2 små änglar...)
Blev lite tvärtom efter dessa "svarta" år: Nu är jag rädd att jag ska dö ung/medelgammal så att jag inte hinner göra allt jag vill göra, uppleva allt jag vill uppleva, se mina barn växa upp och få det här härliga livet som jag vill leva tills jag blir skitgammal!
varje dag är så mycket värt i livet (det kan fort ta slut en dag...) så jag känner att jag vill ta vara på varenda sekund!
Jag vill ha massor av barn för att få så många UNDERBARA stunder i livet som möjligt! Ja, nog fanken är det jobbigt att ha barn, det kan ingen säga emot, men man får 1000 gånger mer tillbaks.....
Allt det jobbiga är bara en liten liten fjärt i en stor stor Rymden!
Barn skänker en så otroligt mycket: både glädje, kärlek, frid, omtanke, humor, lycka men framförallt tålamod (haha).
Mina egna barn, som får var sitt liv (förhoppningsvis ett långt) och som får möjligheten att uppleva samma saker som jag har gjort eller till och med MER.
Det är så att man blir tårögd!

Hur som helst...
Jag hoppas att jag hinner uppleva allt jag vill uppleva, att jag får leva mitt liv som jag vill leva det och framför allt att jag får njuta av livet tillsammans med min älskling Michael, och mina kära barn; Kelly, Kevin och "nr 3" (och förhoppningsvis många fler)!
Då är min lycka gjord! Det kallar jag: LIVET !!!

Regnig Midsommarafton


Så tråkigt....
Jag blir så himla lätt nedstämd på grund av vädret! Ganska knasigt eller hur ? Vädret bestämmer min egen stämning....

Då det är grått, och mulet blir jag bara...tråkig inombords. Less, trött, less...

NÄr det regnar; får jag värsta kicken: antingen städar jag eller så far jag ut och spring eller nåt sånt.
Dessutom är det ganska mysigt med regn: man kan ju tända ljus och krypa under en filt även om det är sommar (eftersom det blir så mörkt) och kanske se en bra film.
Jojo...skulle väl funka om man var ensamstående i en lägenhet. kanske.
2 barn som kräver mammas medverkan i sina lekar, ett stort hus som ALLTID (hur faan går det till?) behöver städas, och 4 hungriga magar som behöver frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, och middag - vilket känns som ett ständigt ätande och matande!
Fast allt det här är ju mysigt i sig.
Jag menar; att ha en familj, att ha hemtrevligt och roligt med barnen och att ha någon att prata och busa med. SÅ jaa....det beror bara på hur man ser det.
Hur kom jag in på det här ?
Ja.
Regn. så var det.

Midsommarafton idag. Tråkigt väder för en midsommarafton.
Fast iochförsig slipper jag ju myggen!hehe . Kanske.
Vi ska till gumboda, så vi får väl se om Gumboda äger gäng-vis med mygg eller...(förmodligen).
Vi kommer då att få trevligt; trots det tråkiga vädret! (Önskar att vi fick gårdagens väder!)
Hela kompisgänget ska fira tillsammans - och det kan ju aldrig misslyckas! ;-)
Grillning står på schemat, lixom midsommarstång, plocka blommor, och sen umgås!
Låter väl som ett vinnande koncept !?

Barnen sover nu, så jag hoppas att dom blir utvilade inför en lååång kväll....
*
Jag och Kelly-gumman drog till Skellefteå igår. Alldeles ensamma. Och alldeles mysigt hade vi, det kan jag lova!
Kevin fick stanna hos sin farmor i Norsjö, där han fick lite egen tid.
Kelly var glad och pigg hela dagen på stan - skrattade och sjöng (jo hon har börjat nu- och det verkar inte gå att få stopp på tjejjen....). Fint ?? Självklart! Hon har ju inga gener från varken mamma eller pappa då det gäller sången; äntligen nån som KAN sjunga !! hihi

Hade en massa ärenden i stan, vilket tog sin lilla tid. Jag lovar; HÄ VA INT LITE FOLK PÅ STAN! Totalt sett kanske jag stod i bilkö 2 timmar. Kanske mer.
Ja, jag vet - helt galet! Jag blir tokig av bilköer! Det är nog det näst värsta jag vet, med placering just efter myggen!
Och varmt var det! *phu*
Vi åt på Tatung vid lunch-tid: kinabuffé. Smarrigt var det denna gång. Det var kycklingfiléer i ugn med tandoorisås, det var pastagratäng med bacon i och sen var det som vanligt friterat, sötsur sås, ris...mm.
Jag och Kelly åt nog mest av kycklingfileerna, för dom var ruskit goda! *mums*

Handlade en present till Kevins 1-års dag nästa onsdag. Han får en stor tramp-traktor med släp. När vi hade Kevin-träff då vi grillade i Norsjö, hade dom en sån hemma, och Kevin lekte med den hela tiden, gjorde brumm-ljud och hade sig, så då tänkte vi: perfekt present! Så fick det bli.
Dessutom köpte jag en vatten-pool (inte så stor men större än badbaljan som båda korvarna ska rymmas i...) så igår badade dom till 19:00 ute i solen! Det var hur härligt som helst!
Micke hade visst haft hundvård innan jag kom hem, för när Kevin kröp och gick omkring ett tag nakenfis efter badet, var han heltäckt av vita hundhårstussar - typ som en liten tomtenisse - så det blev bad för han igen! hahaha

Aja...nu ska jag göra lönerna (vilket jag skulle ha gjort för läääängesen!!!). Nu börjar det bli semesterersättningar osv....ojojoj...min hjärna kokar över!

Ha en trevlig midsommar!

onsdag, juni 18, 2008

Jag är en mördare

Men det här är väl dom enda morden man inte "ångrar" skulle jag kunna tänka mej...

Dom här JÄVLA mygg-jävlarna!!
Jag BLIR GALEN!!

Förra natten var vi lite oförberedda på mygginvasionen, vilket vi alla fick lida för.
Kevin vaknade 01:30 (vi hade just precis lagt åt ögona, ja åkäj, Micke hann till och med börja snarka...). Han grät och grät och skaka sängen (han har sånna här spiraler under spjälsängs-benen som gör att sängen blir lätt att vagga) medans myggen hoppade på MEJ!(och inte Micke) ungefär till 5:30.
5:30 somnade Kevin, 5:30 gick Micke och lade sig på köks-soffan (!!!) (man kan ju undra varför han valde den HÅRDA soffan ??) och 5:30 hittade jag myggspiran som dödade resten av mygg-kusinerna.
Det var däremot ingen rolig hög jag hittade bredvid min säng då vi steg upp 7:30 !!! hahaha 2 timmars sömn, en jättehög med DÖDA MYGG och 1 jättetjörmig Kevin - vilken bra start på dagen. Ja, vi hade iallafall tur med vädret. Till 13:00 ungefär. *typiskt*

Något trött under gårdagen hade jag hoppats på mer sömn denna natt.
Vi gick isäng tidigare än nånsin; 22:30 !! *rekoooord*
Jag och Micke somnade DIREKT. Vi hann int ens säga Go-natt, och det MÅSTE vi göra :-)
Däremot vaknade Kevin 2:30 inatt. Grät och grät och ville upp.
Micke gick direkt till soffan (den här gången valde han den mjuka, hahah)och lade sig. Kevin gav sig efter ett tag och somnade om, och jag lovar; jag sovde redan :-) hahaha Asså sådär trött har jag typ ALDRIG varit!

Orsaken till Kevins nattliga skrik berodde förmodligen på at den 4:e tanden håller på att spricka fram. Den 3:e kom för några dagar sedan, och borde inte ställa till problem NU, men jag har sett att det blir tunnare och tunnare hud vid den 4:e tanden. Jag hoppas bara att den vill komma fram NU! och sen får vi S O V A !!!!

Nu får myggspirorna gå dygnet runt, för vi har inte LITE MYGG !!
Om dom jävlarna sket i att leva om när de flyger kring skallen, men NÄÄ, "vi ska BÅDE LEVA OM OCH GÖRA ONT DÅ VI STICKER DEJ !!! HE HE HE"
Jag är alldeles svullen ÖVERALLT efter alla mygg-stick (jag är lite överkänslig), det ser ut som att jag stukat handen för den ser ut som en stor röd bulle ! (som inte går att äta tyvärr).

Imorse bakade jag 2 cheesecakes, på tal om bulle.
Tänkte ha dem i frysen tills Kevins födelsedag nästa onsdag. Vi får väl se, om dom "Håller sig" så länge.....ehe.....

NÄ, nu ska jag städa undan medans barnen sover lunch....
...eller...ska jag SOVA ???

*snaaark*

tisdag, juni 17, 2008

Bokar SPA-weekend..

Hej hopp i hallonskogen!

Nu känns det som att det börjar närma sig en liten avkopplande SPA-weekend!! Eller hur ??? !!!! ;-)
Har nu bokat fast en helg; Jag blir borta den 8-10 augusti på Sandvik Gård, vid Norrköping.

Här har jag skrivit mer om upplägget för helgen (Allt ingick i min resa, som jag VANN av Topp Hälsa-tidningen!!).

Ja, jag känner ju.... Måste ju åka iväg innan 3:e busfröet tittar fram, så jag får vila upp mej för det som komma skall! Dessutom vill jag ju inte vänta så länge med flygningen...man vet ju aldrig!

Så, är det nån som vill följa med; boka in denna helg och häng på!

Noll stress. Total avkoppling.

söndag, juni 15, 2008

Dagen efter Klassträffen....


Ousch...Känner mej riktigt bakis, trots noll i alkoholintag.
Typ HELT SLUT i kroppen och knoppen! Snacka om urlakning...
Känns som att jag skulle kunna sova i ett halvår!! hahahaha

Vi hade HUR KUL SOM HELST!! Hela dagen! Skrattade mest hela dagen, så idag är jag rejält lämmän i magen (för att inte nämna alla andra kroppsdelar som fick sitt "straff" under brännbollen och beachen...)
Så trevligt att träffa alla gamla klasskamrater!!
Men jag säger då det; nästan alla är sig lika! :-) (På ett bra sätt!)
Ett sånt här trevligt gäng kan iallafall inte få tråkigt!

Vi började dagen med ett litet prov för att minnas hur vi hade det i skolan, he he.
Ett IQ-test kan man säga. ELler nja...
Bara ett enkelt papper där man skulle fylla i vad man gjort senaste 10 åren, framtidsplaner och sist sina roligaste minnen från högstadiet.

Efter provet blev det lite snack i klassrummen, och sen blev det dags för lunch!

Här har vi dom duktiga grillarna,Dick och Micke. Jag lovar; de hade FULLT UPP med grillningen under luchen! Det var ju ändå bara 88 burgare som skulle stekas till hungriga små (??) klasskamrater....

Övertänd kille ?? Eller så gillar han bara gillkol...???


Vad jag INTE förstår, är hur den 3:e grillaren (min kära pappa), alltid gick omkring med en halväten hamburgare i handen ????? *hmmmm....* he he


Ganska roligt ändå, hur nästan ALLA kunde välja SAMMA KLÄDSEL inför dagen ???
Hur stor är sannorlikheten egentligen ??

Nä, skojjar bara....det var ju såklart dax att sätta färg på tillvaron; PAINTBALL TIME !!!

Tyvärr hann vi inte med så många matcher, innan grejjerna slutade funka, men det gör ju inget; B:arna hade ju vunnit ändå !!! HA HA HA

Sen blev det Beach-match (mitt lag vann ju såklart!) och sen Brännboll. Ja, behöver jag säga att mitt lag vann ?? hahahaha (fast det var INTE min förtjänst..Gjorde straff-rundor mest hela tiden..hahaha)

Efter "gympan" for alla "hem" och duschade och gjorde sig iordning.
Sen hade vårat gäng en liten förfest hemma hos Jens och Marran.

Bussen gick 17:00 från busstationen. Kändes som att man var tillbaka i "9:an" mest hela tiden; alla var sig lika, och samma snack kom igång igen! hahaha Ganska lustigt hur det kan bli; samma "gäng" bildar samma "gäng" igen...

Väl framme hälsade JOhannes alla välkomna och sa att det blev dags att gå in. Carro hade ordnat med bordsplaceringar (vilket var en SKITBRA idé), där man satt en ur varje klass bredvid varann; A, B, C, A, B, C...osv. Så nu blev det mer utspridda "gäng" och mer nyfikenhet om vad alla andra gjort senaste åren..
Carro höll även i Middags-lekarna, vilket var väldigt trevligt!
Ja, jag säger det igen; Mitt lag vann; alltså B:arna !! *jiiihhoooo*
Vi kan väl säga att B är BÄST, en gång för alla ???!!! he he

Efter middagen och lekarna, blev det PARTY!!!
Bad i badtunnorna, disco på dansgolvet och minnes-prat vid borden. Hur trevligt som helst, måste jag tillägga! Det var LÄNGESEN jag skrattade något så otroligt mycket under en hel kväll !!! JAG LOVAR !!! HA HA HA
Det är ändå ganska lustigt; det KÄNNS som att man gick ut för ett år sedan, som att man känner alla så väl ÄN, så 10 år --- Absolut inte!! hahahaha Tyvärr är det sant. ;-)
Men tänk vad mycket man har hunnit på 10 ÅR!! Och TÄNK vad mycket man kommer att hinna på 10 år frammöver !! Ska bli najs att träffas om 10 år faktiskt! Ja, får vi lika trevligt som igår, så blir det en kanondag det också! :-)

Tack alla som ville och kunde komma till klassträffen !!
Och TACK alla ni som hjälpte till med planeringen - det var GULD värt !! :-)

Ha en trevlig fortsättning !!!
Partyplupp

fredag, juni 13, 2008

Bilderna får säga sitt...


Kelly och moster Kim kör Cindys mini-fyrhjuling hos oss. Än så länge gick det lugnt till.....


Här har mor och dotter räääser-kul!! (mest morsan tro jag hahaha)
Fyrhjuling måste vara bland den roligaste leksaken ever !! hahahaha ...Tycker iallafall mammatuffen !! (Undra varför lilltjejjen ville hoppa av efter ett tag ???)


HA HA SÅ KUL!! Jäklar vad den går !!

Så till något helt annat.....
Här nedan har vi två små wonder-boys.
Förmodligen har dom fått ödet att vara pokerproffs när de blir stora..jajjamänsan!
Ja, det handlar om Kevin och hans kusin Kasper.
Kevin (1:a bilden) har en röd ruter på höger lår. Ser det hur tydligt som helst, och han hade den redan vid födseln.

Här har vi Kasper, som har en svart spader på höger lår, men lite mer åt insidan till. Den blir tydligare och tydligare hela tiden.

Visst är det cooolt ??!!
Undra vem som får Hjärter och Klöver ??
Jag blir då riktigt rädd och nästa två barn föds med var sitt märke....:-0 Skulle ändå va rätt coolt...Som att de blir värsta spelkorts-ligan eller nåt ?

Blandade funderingar


Har just precis laddat över 905 bilder från kamerian till datorn... Det brukar bli så att man sparar det in i det längsta. För när de väl är överförda, ja då ska de få namn och datum då det är taget, sorteras i olika mappar för månader/och barn osv...*suck* Vore ändå enklare om jag gjorde det efter typ "bara" 300 bilder....

Igår körde vi lite impulsivt till Adak; jag, Kelly och Kevin, lillasyster Kim och Cindy.
Micke skulle nämligen spela match där klockan 19:00.
Aja...18:30 for vi, och det är inte värsta braiga vägen, pluss att vi inte hade en ANING om vart varken Adak eller fotbollsplanen var... hahahaha Skojjigt eller hur!
Efter att ha varit vilse i Adak (haha ja, det går faktiskt!) en stund, fick vi guidning av kusin Tina, och hittade tillslut rätt.
Eller ja...jag ba: Kolla till vänster; en båtfabrik! Alla titta till vänster. Till höger körde vi just förbi fotbollsplanen. HA HA Komiskt... Såg några gula Åmliare i sista sekund, så jag fick sno längre bort...
Såg väl ca 7 minuter av första halvlek. :-)
Däremot var det MYGG nå-jävuuulskt !! Man kunde inte stå still en sekund, så hade man 18 myggfamiljer på sig direkt!
Det var trots det, en trevlig match; med härliga resultat för Åmliden: 8-1 !! Härligt jobbat!
Hemma vid 22-tiden, med något trötta barn ;-)

Idag har jag fullt upp.
Det ska städas och tvättas.
Ordnas för morrondagen; Klassträffen! Finns fortfarande lite olösta saker...hmm..
Idag ska jag göra en egen potatissallad, så att vi kan äta den till middag.
Vi ska träffas föräldragruppen (Kevins) och grilla, som en liten "avslutning" inför sommaren. Vi har nu träffats ungefär 1 gång i månaden, vilket har varit hur trevligt som helst! Kul att hänga med i utvecklingen!
Jo, där blir det grillat, och det lät som efterrätt också.
Efter det ska jag hämta min nya massagebänk som min snälla kompis Linda har tagit hem från Umeå !! (Tack Linda !!)
sen ska vi åka till pappa och mamma och hämta deras gasolgrill, som vi ska använda imorron! Som tur var fick jag Micke och lillebror Dick till att hjälpa till att grilla imorron. Hade ingen (!!) igår....alla backa ju ur. Pappa skulle komma så fort han kunde, så burgare; det får vi nog i oss !! hihi

Känns som att mitt huvve är hur snurrigt som helst just nu....*snurr snurr*
Ska bli jäääkligt skönt efter helgen, då (nästan) alla måsten och planeringar tagit slut. DÅ tar Partyplupp lite SOMMARLOV !!

Det ringde om dagiset igår.
Den 25:e Augusti får vi börja inskola bägge tvåern. Ska bli spännande!
Samtidigt känns det som att en halvtid är lite för mycket.
Jag har ju som mål att stanna hemma med barnen så mycket som möjligt, och att lämna bort dem 4 timmar per dag, är egentligen emot mitt tycke och smak. Mina små älsklingar vill jag ju såklart uppfostra på egen hand (ja, med hjälp av pappan då!!)och jag vill ju vara med på varje "steg" som dom tar i livet, samtidigt som att jag kan tycka att de kommer att få det jättekul på dagis, men ändå....
Kanske för att mamma var hemma med oss under hela min och mina syskons uppväxt, men så var hon ju dagmamma också; och vi såg ju så många "steg" i livet dom barnen tog, medans föräldrarna var på jobbet. Jag tyckte det var nästan hemskt faktiskt.
En liten kille lärde sig gå hemma hos oss. Mamman blev såklart jättebesviken (jobbade heltid), och min mamma kände sig jättedum. Så ja...det är väl känslan därifrån då kanske ??
Vilket härligt jobb alla dagisfröknar måste han ändå. Alla härliga och goa barn och deras spontana kommentarer och funderingar....varje dag.

Ja, jag hoppas då av hela mitt hjärta att jag aldrig behöver ha barnen på dagis mer än halvtid så länge dom är små; alltså inte ska gå skola. Hahha...Nä barn, ni får INTE gå skola mer än halva dagen; mamma vill ha er hemma! :-) Vilken syn.

onsdag, juni 11, 2008

158 dagar kvar

Känns ibland som en evighet, men oftast går tiden så jäkla snabbt så man knappt hinner kliva upp ur sängen, så ska man sova igen ;-)
Kan bero på att man har fullt upp ungefär 100% av tiden, så man hinner inte ens märka av timmarna man är vaken!

Desto värre blir det i November.
Att hinna med alltså.

Här väntas det en liten knodd igen ;-) hihi Så kul!
Längtar så in i norden! En liten bäbis....*myyys*
Ja, ni läste rätt: tredje trollungen är på väg!! 3 barn under 2,5 år.
Hur ska detta sluta ?? hahahaha

Känns underbart faktiskt. Helt helt underbart.
Och mysigt. Kanske lite nervöst (hur f-n ska jag hinna med allt??) men ändå så jäkla underbart. Barn är livet, det lovar jag.
Tur vi har snälla barn, för än går det hur bra som helst; jag får mej ju till och med ut på flera cykelrundor och joggingturer (om än i snigeltakt) i veckan!
Inte illa pinkat! (på stickan!! hehe)

Jag är nu i vecka 18. 22 veckor kvar.
Eller; 158 dagar kvar till förlossning.
Den 15:e November - då smäller det!
Då börjar det nya kaoset!! hahaha - och ja, ni ska sannerligen få ta del av det ni också !! hihi
Varning för känsliga läsare; här förekommer både hängpattar med sprutande mjölk och total kaos psykiskt och fysiskt.
Det kommer, det kommer.



Men tänk bara på några/flera år...*visslar*
Fotbollsträning, volleyboll, stallet, skolan, kompisar, läxor, skjuts hit och skjuts dit.... Ska bli ....intressant !! hahaha

Det roliga är att alla kusiner (från var sin familj föddes under detta år);
Min syster fick en son, min bror fick en son, Mickes syster fick en son, mickes bonusbror fick en son, Mickes andra bonusbror fick en son, och nu vi då..förmodligen en son det me´!! :-) Grabbar hela högen. Snacka om vilda födelsedags-partyn eller vad ??? hahahaha
*
På fredag har vi gillparty med Kevin-gruppen. *mums*
Vi får då hoppas på bra väder! (idag skulle det regna men det blev hur fint som helst!)
*
På lördag har vi det berömda 10-års jubileumet !!! JIHOOO!!!!
(Inte jihooo att det var 10 ÅR SEN vi gick ut 9:an....)
Det är 44 stycken som kommer, och jag säger då det; Det kommer att bli SKITKUL!!
Jag tror alla är laddade till tusen!! *ladda ladda ladda*
Det blir paintball, brännboll och Beach-turnering på dagen, med en go-lunch, och sen är det Bäckerudden som gäller! Värsta goa middagen, bad i badtunnor och avkoppling i relaxavdelningen med duschar och bastu. Oj, vad kul vi ska ha!!
Dessutom kommer middags-lekarna att få igång oss lite extra...mohahahaha!!!
*
Nä, dax att röra på sig!
Ha en trevlig kväll!

lördag, juni 07, 2008

6 - 0 ?

Imorron är det Söndag. Känns som att den här helgen har varat i evigheter... hahah Inte ofta man känner så eller hur ?
Men Micke har varit "ledig" från onsdag, och vi har fått så jäkla mycket gjort, och samtidigt har vi hunnit lata oss, äta (alldeles) för god mat nästan varje dag, motionera tillsammans, shoppat osv.....

Handlade ju in en massa husfärg i onsdags, i Lycksele.
Inatt, eller senast imorron är vi klara med målningen av HELA huset! ÄNTLIGEN !!!!
Jag har fått blåsor på händerna efter penseln...hahaha (även på tungan, men det måste va av all go-mat vi har ätit !! hehe)

Fick smörgåstårta av "kommunen" i fredags på nationaldagen.
Dom bjöd in alla som fått barn efter förra nationaldagen.
Hä ä ju klåån värt det att skaffa en varje år, bara för smörgåstårtans skull !! he he
Sen fick vi en liten present, vilket var en jättesöt snuttefilt med inbroderat Norsjö Kommun. Det var ju roligt med en liten present!

Idag har jag följt syrrorna och Sebbe till schtaaaan, och shoppat!
Hade inte så mycket pengar, så shoppingen gick över ganska fort :-(
Hittade några fina färg-glada linnen som jag kan ha i sommar.
Sen åkte vi hem just efter lunch, för att se Norsjö spela fotboll på Rännarn klockan 14:00. Norsjö vann ganska överlägset med 4 eller blev det till och med 6-0 ?? Hängde inte med på slutet... :-)

Nä, nu väntar mina goá goá säng.....
Imorron är det Söndag, och vi får hoppas på lika bra väder som hittills!

Go natt på er!

fredag, juni 06, 2008

Härliga tider !!

Imorse bar det av till kyrkan.
Lillasyster Cindy tog examen idag, och de kunde då inte få bättre väder än såhär!
Vilken bra start på SOMMARLOVET! !!!

Efter kyrkan, for hela klanen Lindström och tänkte fika på cafeet, men hux flux satt vi på pizzerian och mumsade i oss var sin pizza ! haha Hur gick det till ?? :-)
Sen gick vi till Uffes kiosk och köpte en mjukglass (!!), till råga på allt. Värsta glassar-dagen...
Men sen hade vi ballong-magar allihopa tror jag !! haha

Följdes till badstranden efter det. (kände mej som en strandsatt säl där jag låg på beachen och kräla....hua..)
Barnen tyckte det var kul att bada iallafall, och jag trodde aldrig vi skulle få upp dem ur det ISKALLA (tyckte jag..) vattnet!
Kevin har faktiskt fått en liten bränna på ryggen, jag som trodde han var pigmentlös !?

Åkte hem, lade barnen och sen blev det målning (för Micke). Jag fyllde i min nya kalender som räcker till nästa år i augusti, och jag tror klåån den redan är full av projekt !! *härligt* Tycker inte om känslan av tomma sidor i en vecko-kalender...Får mej att känna mej...hhmm..tom, och oduktig. Nu vet jag vart jag är på väg och vad jag ska hålla på med (på ett ungefär) så jag kan känna mej alldeles lugn !! haha

Just nu kom jag in, efter 3 timmars effektivt målande på huset. Hela hår-skall´n är full av färg-plättar och det vette klåån hur jag ska reda ut det här ??? Man kan snacka om att få gåra hår på NOLLTID !! haha
Hur som helst... Jag har målat hela baksidan, den undre halvan. På den övre måste Micke ta med skyliften, för jag är höjdrädd !!
Men nu är det bara övre halvan kvar där bak.
Micke håller på med andra gaveln ikväll. Han gjorde första gaveln klar idag, och hade tänkt hinna med andra gaveln inatt.
Då har vi "bara" kvar 3/4 på framsidan. (+utbygnaden). Men det hinner vi LÄTT imorron! Tänk, sen har vi målat huset klart, för 20-25 år frammåt, om färgen håller vad dom lovat! ;-) ....eller förmodligen får vi upp en ljus idé att vi ska BYTA färg igen, låååångt innan 20-25 år har gått !! haha Verkar mest troligt....

IMorron är vi bjudna till Medan för att äta smörgåstårta, med alla andra som fått barn EFTER förra nationaldagen. Det är väl ändå trevligt gjort av kommunen !!!?
Dessutom ska alla "nytillskott!" få en liten present. *trevligt trevligt*
Sen torde det bli målning för våran del, så kanske vi är klara med denna målning nån gång!!
Det kändes som att målningen var största projektet (för att inte tala om det JOBBIGASTE projektet) vi hade i sommar, men nej...det gick faktiskt hur bra som helst! Och fort !! shit! Det trodde jag inte....

Nä, nu ska jag ta tag i bokföringen åt pappas företag... Har legat på latsidan med det ett tag nu...*suck*
Bara att hugga in !

Go natt efter det !!

torsdag, juni 05, 2008

Ny färg

Idag har vi varit i Lycksele hela familjen, och köpt ny husfärg.
Ja, det blev en helt ny färg, faktiskt.
Impulsiva som vi är, ändrade vi oss i sista sekund !! haha

Så ikväll har Micke skrapat bort all vit-färg på hörnen, vid taken mm.
Jag har målat halva framsidan, och under alla fönster.
Känner redan av det i målar armen, och framför allt i nacken.
Massage, nån ???

Sen blev det lite städning här inne.
Håller på att rensa bort lite vinter-kläder och skor.... Får nog fortsätta med det imorronkväll.

Imorron tar Cindy examen, så då blir det förmodligen cafeét.
Efter det: Måla, måla, måla!

Nu lockar sängen hiskelit mycket!
Go natt!

söndag, juni 01, 2008

Shit...

Redan SÖNDAG !!!
åhh..va tråkigt att helgerna bara flyger iväg!

"Vi hade iallafall tur med vädret..." ;-)

Idag är det lite mulet, vilket passar mej bra..
Sitter nämligen och jobbar med företaget; kvällens GI-kurs och morgondagens SISTA GI-träff på Drop-In kursen! *snyft*
Så efter måndag har jag bara kvar 4 GI-träffar, och sen tar Partyplupp SOMMARLOV !!! hihi :-)
Planerar dock redan in när jag ska starta om till hösten... Gäller att ligga steget före...

Imorse fick jag sova till 10:00. Kelly vaknade då, och då vill hon sova i "stooor-säng" och se "Peve" (TV). Värsta mysigt på morron!
Sen så kände jag...det skulle vara ganska skönt om vi fick oss upp "vanlig tid" på morron, nu när det är SOMMAR!! Det är ju så jäkla härligt att vara ute när det är fint väder! Vi får väl se om den saken..hehe

Veckan som kommer blir en "lätt" vecka.
Micke jobbar måndag, tisdag, sen är han ledig onsdag till söndag.
Vi ska nämligen köpa husfärg, och sen måla hela helgen....
Egentligen ingen "Lätt" vecka utifrån det, men jag tycker det är en "Lätt" vecka, eller kanske en ROLIGARE vecka, när Micke är hemma lite mer. Barnen blir inte lika less på mej...... ;-)
Lillasyster Cindy har examen på torsdag - lilltjejjen går ju ut 5:an !! (Ingen lilltjej lälngre...).
På fredag är vi bjudna på Medan för nationaldagsfirande (alla som fått barn efter förra nationaldagen är bjudna..), och då blir det smörgåstårta! *smarrigt*

VEckan efter nästa vecka (!! haha här planeras det....) har vi 10-års jubileum på lördag - alltså vi som gick ut 9:an 1998 !!! Det ska bli så jäkla roligt!
(Imorron kväll har vi sista planerings-träffen, och sen kan man "släppa" det ur huvve...Jag kan lova att det börjar blir fullt ;-) hihi)

Fredag 27:e juni får Micke semester, i 4 veckor frammåt.
Vi har en hel del projekt, så det lär inte bli nån semester (vi har ju dessutom redan haft våran "semester" i Thailand, om än det blev lite otrevlig spysjuka efter halva resan....)hhm.... Men ändå skönt med ordet SEMESTER !!! :0)
Jag hoppad däremot att jag får börja jobba snart...väntar fortfarande på att alla papper ska bli klara,så att jag får mitt halvtidsjobb.... *suck* Allt ska ta sån jäkla tid!

Nu ska jag fortsätta "plugga" inför iqwell....
Var bara tvungen att "pausa" en stund!

Ha en trevlig Söndag!