fredag, oktober 31, 2008

Liten har blivit mindre

Tack allihopa för era värmande lyckoönskningar - de värmer ! ;-)

Igårkväll åkte, som sagt, Micke och barnen hem till NOrsjö, och jag och Elvin stannade kvar på BB.
Snacka om trött jag var alltså!
Har typ inte sovit sen före förlossningen, bara för att jag gått omkring och varit så "speedad" av förlossningen och av att ha fått ännu ett underverk!
Inatt fick jag knappt sova alls....*typiskt*
Nä, nu skulle killen börja äta upp sig igen, och åt klockan 22, klockan 1, klockan 3 och 4, och klockan 7.
Nu när jag inte var lika "speedad" längre var det RIKTIGT tungt att kravla sig upp, göra "gacka", mata han, rapa han och sen försöka sova igen.
Som vanligt får jag lite "stress-symtom" när barnen är småsmå.....
Jag har så fruktansvärt svårt att somna om efter att ha gett dem natt-maten, för jag får en stress-tanke som säger; Jag ska lix upp snart, för då vill han ha mat igen!
Jag vet att det är en väldigt dum tanke, som inte skänker någon lycka eller what so ever, och jag vet att det inte gynnar någon alls, men så är det.... Typiskt mej bara.
Jag måste arbeta med det där, och kanske börja tänka så här istället: Nu ska jag sova riktigt gott, sen ser vi när jag måste upp nästa gång, men då är jag då utvilad ;-)
Om det funkar vette klåån.

Men lillkillen är då supersnäll i övrigt.
Han kan inte riktigt grina än. Han piper som en fågelunge istället. hahaha Stackars kille.
Man vaknar av "piiipet", gör iordning maten, ger han mat, och sen somnar han igen, som en stock. Han sover HELA TIDEN alltså!....ja...åsså blir det en å annan prutt i blöjjan mellan varven..hihi.
Man glömmer fort den här riktiga bäbis-tiden...alltså hur mycket dom verkligen sover, hur lite dom äter, hur snälla och lugna dom är. Det glömms fort bort, för det handlar bara om några dagar; sen får man igen ;-)
Blir han lika snäll som sin storebror har vi tur. Han var väl ungefär så här snäll tills han fyllde 9 månader. DÅ blev han VILD! och GALEN! hahahaa
FÖre det låg han som en liten docka, sa inte ett ord, bara tittade omkring och observerade omgivningen. BÖrjade inte sitta eller krypa förrän 9 månader, men sen gick det undan. SPrang när han var 11 månader, och sen dess har han inte slutat. Nu är han på den "nivån" att han klättrar på allt han ser; ungefär som spindelmannen, fast utan spindelnätet. Kevin har så stora platt-fötter att han inte behöver något nät, fötterna suger fast sig på vilket underlagsom helst....och det mina vänner, är inte kul för oss :-)

Snart kommer Micke och busbarnen hit och hälsar på. VI ska väl på stan en sväng och köpa lite grejjer, sen ska vi bara sitta på rummet och mysa.
Min pappa va just här och hälsade på.
Han frågade efter mitt rum, och då sa dom att besökstiden var slut, och undrade vem han var.
-Jag är pappan.
-(barnmorskan såg frågande ut)
-Ja, alltså pappan till dottern (IQ !!!!)...hahaha
-ööhh..jaha...ja hon ligger här.

Pappan till sonen var ju här igår och han såg INTE ut som pappan som nu sa att han var pappan-.....hahaha kunde ha blivit galet det där.
Sen tror ju farsan att han ser lika ung ut som Elvins pappa, så när han gick och höll i Elvin när vi skulle ner till cafeterian, sa han: Nu tror dom säkert att jag är pappan!! (hahahaha....pappa! kom ner på jorden!).
-DOm tror nog hellre att du är en snuskgubbe isånnafall, sa jag.
Då lyssnar har inte.

NÄ ni mina vänner...
Ligger här och har det bara bra. Lugnt och skönt. (ett litet tag till iallafall..)Bara myser med Elvin så gott det går, och han blir ju såklart bara sötare och sötare ju mer man tittar ;-) Och man kan ju inte sluta titta på han (visst känner ni igen er!), så GISSA om han blivit SÖT!! ;-)
LIten är han då iallafall..VÄgde han idag: 3,6 kg (Födselvikt 3.730kg). Spea ben, rund liten mage, smala rynkiga armar med små små händer längst ut, knorrar ihop kroppen som en liten boll. Svart hår på skallen, och mörkblåa ögon.
Luktar dessutom så himla gott! Kan det bli mysigare ?
Kläderna som man köpt i storlek 50-56 är mycket större än man trodde, eller kanske killen är mindre än man förväntat sig ?? Man blir lika förvånad varje gång !! haha

Nu börjar det bli dax för lite käk.
Ha´re så bra allihopa, och tack än en gång för era kommentarer!

Puss och kram!

torsdag, oktober 30, 2008

En ny stjärna på jorden

Så kom han äntligen; lill-grabben min! *nöjd*

Det här är första gånen jag kan säga att jag är RIKTIGT nöjd med både graviditeten, förlossningen och "efter-arbetet" ! Det känns så jäkla skönt att ALLT gick bra, och jag känner mej hur nöjd som helst ;-)
Den här gången var det en piece of cake.

Kan dra min berättelse lite snabbt...(???)

Ultraljud 11:00, som visade en liten kille i min mage, ca 3,3 kg (uppskattningsvis).
Läkaren som jag hade, sa att vi skulle ses igen på en vecka, för att då kolla ännu ett ultraljud.
Jag kände bara: STOPP! Jag vill inte vänta längre.... BÖrjade få lite smått panik över att jag ändå skulle måsta gå hela tiden ut, och att jag då skulle måsta föda ett stort barn; och därmed bli "besviken" över förlossningen.
Så, efter många om och men, gick hon med på att sätta igång mej, vilket jag är VÄLDIGT GLAD ÖVER !!!!

FIck lite lunch i magen, och sen fick vi ett förlossningsrum, och ett BB-rum. HOn trodde att det skulle dra igång torsdag-morron, men tji fick hon.

Dom började med att spräcka hinnorna kvart i ett.
MIn kropp förstod direkt vad som skulle ske, och jag började nästan direkt att få små-värkar, rätt så regelbundet.

Fick lite mer värkar klockan 15, ungefär, så då satte dom in EPA, som planerat.
Ryggbedövningen tog bra.
Kanske lite för bra ??
KÄnde inget från tårna ändå upp till tuttarna. hahaha Läskig känsla. Och det var bara prov-dosen, så jag fick inget mer på länge.
Värkarna avtog iochmed EPA;n, så då fick jag värkstimulerande dropp.

Fick tillbaka värkarna, hyfsat regelbundet.
Sen upptäckte barnmorskan att lillkillen flyttat på sig; alltså FRÅN bäckenet och lade sig på sniskan. Det blev tal om snitt, och det ganska omgående för att jag hade så mycket värkar.
Jag gick på toa och pinka, sen gick jag runt en stund på rummet och "vaggade" bäckenet.
Doktor Schliker kom och kände på mej 17:00, och då (som tur var) hade grabbhalvan "flyttat ner" igen.
Det var bara att forsätta som planerat.
Dr Schliker sa till Micke utanför rummet: Ni har garanterat en bäbis innan tolv inatt, för hon var öppen 5 cm.

Klockan 18:30 bad jag om lustgas för att vara på den säkra sidan, eftersom värkarna börjat öka litegrann och jag kände att jag inte kunde bara "andas" igenom dem.
Fick lustgas.
Hux flux 18:45 känner jag hur det pressar på neråt!
Det var lite som om han sparkat ifrån innifrån och bara skulle flyga ut!
Jag skrek åt Micke: Ring på barnmorskan!
Dom kom in, och då fick jag min 2:a krystvärk och huvudet kom ut.
Dom tog på sig "skyddskläderna" medans jag "flåsade" mellan värk 2 och 3.
NÄr jag sen fick värk nummer 3 höll jag andan och krysta i bara några sekunder så var han ute! Krystvärkarna varade alltså TOTALT i 6 minuter, och det gick hur bra som helst!
Oj vad nöjd jag var efterråt! Jag fick som en liten shock när dom lade gossen på min mage, och jag sa: REDAN UTE ????? Jag fattade nada,,,,, (men blev hyfsat glad att det var över). *vikken lättnad!*

Sen tyckte jag det värsta var kvar; att sys.
Dr Schliker kollade om bristningar och gissa vad han fann ?! NOLL - NADA !!!!
Tjohoooo vad glad jag blev! Första gången jag slapp sy!!

Så, det här är det bästa jag gjort! Min bästa förlossning hittills!
Han föddes i vecka 37+4 dagar, och var helt välmående och välskapt!

Elvin vägde 3730 gram (jämför med det uppskattade ultraljudet 3300), och var 50 cm lång. En liiiiten kille, om jag får jämföra med mina förra ;-)

NÄr jag efter förlossningen skulle gå på toa, upptäckte dom att jag tappade för mycket blod (1 liter) och jag blev alldeles svimfärdig och fick megaont i huvudet. Jag tänkte direkt; Nu dör jag, precis som jag drömde när jag var i Piteå förra helgen. Jag kände mej helt...utslagen, och min energi bara rann iväg!
DOm trodde det berodde på ryggbedövningen, och då går det inte över förrän på några dagar.
Innan nästa morron var jag bättre, så, jag fick nog en ny chans ;-)

Jag är glad att jag "stod på mej" om igångsättning.... Hade jag väntat en vecka till hade han minst sagt vägt 4 kg, och det hela kunde ha kännts mycket "värre".
Det här är som egentligen första gången jag kan "njuta" av att ha fött, tack vare att jag "var med" hela tiden, och att det var rätt så kontrollerat hela vägen. Dessutom att slippa bli sydd och nedsövd efterråt gör ju sitt.

Men men.... Nu har iallafall förlossningsrädslan gått över, som jag fick vid Kevins förlossning. Det känns inte längre som att det behöver kännas förjävligt (om jag får säga så) att föda, utan att det också kan kännas helt underbart!
Jag kan egentligen inte med ord beskriva hur bra det känns - Men som vi vet: Tredje gången gillt !
*
Idag kom min mamma, Kim, Sebbe, Alex, Cindy, Lina, ANgelica och Kasper och hälsade på. 6 små-kusiner under 2,5 år på samma plats. hahaha vikka bus-barn!
Micke åkte hem ikväll för att ta hand om Kelly och Kevin (som för övrigt inte ville sluta pussa å krama på sin nya lillebror), så nu ligger jag å Elvin kvar på rummet. Tänkte stanna till söndag, så hinner vi mysa ensamma några dagar ;-)

Elvin har egentligen bara sovit sedan han föddes igårkväll, inte ätit ett jota. Det kan vara tungt att komma till jorden som en ny stjärna minsann. Det tar på krafterna ;-)
Ikväll har han dock ätit 20 ml och mår som en prins.
Dessutom verkar han vara en glad liten kille; inte gråtit än så länge (jag VET; DET KOMMER!)och är rätt så nöjd med livet!

Ja, vilken resa alltså.
Tänk vad mycket fantastisk man får vara med om.
Jag var så rädd ett tag att jag faktiskt skulle dö, precis som i min dröm för några inlägg sedan, men som tur är får jag "Låna" mitt liv ett tag till ;-)
Man får inte glömma bort att njuta av livet, varje dag, varje sekund!
Man vet ju aldrig hur länge man får låna LIVET.....

tisdag, oktober 28, 2008

Hejja hejja!

Efter ett intensivt sms:ande och pratande i mobiltelefon, har nu alla mina kurspolare berättat att dom klarade sista provet (fallstudien) imorse!! GRATTIS allihopa!!!!!!
Nu sitter dom på Max och firar! Jag blir lite avis....jag vill åxå va där med dom. Och klarat proven ;-)
Jag får fira själv när jag klarat mina. *snyft*

Inga känningar i magen än, av att NÅN DÄR INNE skulle vilja ut !!!
Imorron får vi veta lite närmare hur det blir.
Blir riktigt nervös när jag tänker tanken. Och väääldigt pirrig.
Det känns ändå som att det här går så "Lätt" att det är läääänge kvar till beräknad förlossning.
Den här graviditeten har inte varit i närheten så jobbig som med de andra två; främst första (som jag tyckte var värst).
Nu är som magen en del av min kropp, mitt liv, och den är egentligen inte så mycket ivägen som man kan tro ;-)
NOg är det lite bökigt när man ska klä de andra två, och då man får sammandragningar titt som tätt, men det är ändå inte "värst".
Det går hyfsat lätt ändå, och jag får ju vara supernöjd: Jag har inte haft någe foglossning under hela tiden!!! WOW!!
Med de andra två fick jag minsann plågas :-) Verkar som jag gjort bort allt sånt då ?

Nu börjar det bli lunch-dags. Jag ska "lyxa" till det med: yoghurt,nötter, bär och en "Fröig"-macka med grönsaker och ost. hahaha Värsta lyxen......

Imorron får jag uppdatera läget.
Skriver jag inte imorron, kanske jag rent av ligger på BB, med en liten gosse UTANFÖR magen !!? hihi
Ska bli spännande!

Hej svejs!

måndag, oktober 27, 2008

Dead Terrorist


Har du inte sett den = SE DEN !!! hahahaha

Kuggade prov

Har fått ett antal sms och telefonsamtal idag, av mina kurskompisar....
De gjorde som sagt 3 av proven idag (varje prov är 45 minuter), och har ett imorron (2 timmar).

Hälften av gruppen kuggade på juridikprovet! SHIT POMMFRITT!
Dom kunde typ 5 frågor av totalt 20, resten chansade dom. Och det gällde allihopa.
Så, tydligen har läraren inte gått igenom rätt grejjer, verkar det som!
Men jag har ju fått endel tips av alla nu; så JAG vet iallafall vad jag ska plugga på.
Dessutom har jag bokat proven idag på Vägverket, och det fanns inte tid förrän 25/11 och 9/12, så jag har god tid på mej....MEN....då har jag dessutom en nykomling i familjen, så det kanske inte blir så "Lätt" som jag tror, att plugga !?????

Ja, det slutade iallafall med att en av kursdeltagarna ska göra om ALLA 3 proven vid annat tillfälle. Sen var det några som skulle göra om 2 av proven, och 1 som fick göra om 1:a provet.
Så det är nog inte världens lättaste prov....
Dom ska ringa mej imorron och berätta hur det gick på 4:e provet, vilket är fallstudien på 2 timmar....*gaaaa* Jag håller tummarna för dem!! *håll* *håll*

Det var jätteskönt att komma hem igår, till min familj! Speciellt efter min hemska mardröm att jag dog....den sitter som i än, och det känns hemskt!
Jag har som en bad feeling i kroppen, efter den.
Micke hade städat hela huset, och barnen blev skitglada då jag kom hem.
Kelly sa: Mamma inte fara bort imorron. Mamma vara hemma med Kelly.
åååhh....sööötisen.....

Börjar få lite smått PANIK för onsdagen.
Vad kommer att hända ?
Förlossning eller ej ?
Vi är då hur som helst inte förberedda. Låg å prata till sent igårkväll om det.
Det är ju helt magiskt ofattbart att vi ska få EN TILL bäbis !!! Helt galet!
Och KANSKE redan på onsdag !!
Det finns inga ord som beskriver känslan. Det är en blandning av förväntan, skräck, lycka, uppgivenhet, nervositet, ...ja...you name it! Vårat liv kommer då hur som helst att förändras TOTALT från och med att bäbisen är här. DET är en mäktig känsla!

Nä, snart ska jag hämta barnen på dagis, hem och laga mat!
Sen kanske jag borde springa i trapporna resten av kvällen, så det kanske sätter igång ??? ;-)

Ha en trevlig måndag !

lördag, oktober 25, 2008

1 dag kvar...

..av utbildningen, sen får jag åka hem till min kära familj!
åååhhh...va jag börjar längta hem!
Nu har jag varit här onsdag till söndag i 2 veckor i sträck, och hotell-livet, lixom studentlivet, börjar bli lite "jobbigt"....om man nu får "klaga" haha
Nämen, rent seriöst... Hjärnan är så full att idag har jag nog inte fått in en endaste liten fakta-grejj.
Vid ett tillfälle satt jag och en av deltagarna och funderade: Vad ska vi radera från hjärnan nu då, för att rymma det här nya ?
Och det känns verkligen så.
Kan man radera lite onödigt vetande från "hårddisken" så vore det bra om ni tipsade mej om HUR, för det BEHÖVS !
Sen så är alla trötta i hjärnan (det är inte bara jag som tur är) så det blir mest en massa tjoller, fnitter och skrattutbryt! hahaha Vi får inte mycket gjort nu....
Imorron är det någon slags "repetitionsdag" och det lär ju verkligen behövas.
Direkt vi börjat räkna på nån ny kalkyl, så undrar jag genast: Vad var det förra vi räknade då ?? Och när ska vi använda det räknesättet ???
Det finns ju faan 100 olika räknesätt och kalkylunderlag att gå efter för en och samma grejj!
Idag var det snack om nyckeltal; soliditet och kassalikviditet.
När faaan ska jag använda det, och NÄR jag gör det- lär jag ju inte komma ihåg ett skit av det ;-) Aja....det är ju alltid tungt i början.
Det finns ändå, trots allt, mycket som faktiskt HAR fastnat i min lilla luftbubbla på övervåningen, och jag åker inte härifrån helt nollställd (som då jag kom hihi). Det har varit jävulskt lärorikt, och jag ångrar absolut inte att jag åkte hit!

Nu har jag nyss hämtat bilen från COOP-parkeringen och ställt framför hotellet.
Imorron bitti börjar vi utbildningen 7:00 (ny vintertid!) och före det ska jag ha fikat frukost och checkat ut (packat ihop och bärt ner allt till bilen). Hua! Det blir stressigt. Det gäller att lägga sig tidigt ikväll.....
Alla andra kvällar har jag suttit uppe och pluggat och läst Åkerihandboken och gjort kalkyler till 23-24 tiden, men jag tror jag ska vila hjärnan ikväll. Den kokar snart över. Det kan ju även finnas risk för att jag blir smart hux flux, och DET vill man ju inte ;-)

Medans jag har varit på utbilding har Micke passat på att köpa in ÄNNU en bil till vårat hem. Va´re en SAAB-jävel eller vad ?? ;-)
Jo, då passar han på minsann.
Frågan är ju; behöver vi 3 (!!) bilar, då det bara är jag och Micke i hushållet som har körkort ???
Mitt svar på det förstår ni nog redan. Micke tyckte annorlunda.
Jahapp..ännu en bil att betala försäkring, skatt, vårda ömt, byta däck, underhålla och tanka....värdelöst.
Det hela slutar väl med att han säljer bort min kära Mitcha, som går som ett spjut! Min kära lilla räääser-bil....*snyft* Jag och Mitchan kanske kör iväg långt långt bort tills "parasiten" som försöker mobba ut Mitchan sticker iväg....Vi får se.

Annars är det som lugnt i magen.
Lillgrabben sparkar och har sig....och joo...trycker något otroligt mycket på pinkblåsan! Direkt jag ställer mej upp måste jag på toa.
Och inte går det att sitta på toa som normalt folk längre heller.
Nä, som det är nu har man fler piss-ställningar än 6-ställningar, och man får minsann byta ställning 100 gånger innan man verkligen tömt hela blåsan! hahaha
Tur det går över då bäbisen ploppat ut ;-)
DÅ kanske (kanske) man byter ut piss-ställningarna mot 6-ställningarna igen. Vem vet.

Iallafall.
Ikväll ska jag "packa ihop" kappsäcken och göra klart för utcheckning.
KÄnns skönt att åka hem (imorron efter kursen, vilket lär bli vid 16-17-tiden) samtidigt som det här är min "sista" vila.
När jag kommer hem igen, blir det som vanligt full rulle med barnen, hemmet och magen. Det har verkligen varit skönt att stressa ner, plugga i lugn och ro, och bara tänka på sig själv, samtidigt som det blir skönt att komma hem, samtidigt som det blir jobbigt att komma hem. Ni förstår. Iallafall ni som varit gravida med flera gånger.... Men jag önskar ju att jag får "göra bort" förlossningen så snart som möjligt, så kommer jag att orka desto mer och återfå "min kropp" och min energi. Mest av allt längtar jag till att träffa lille-lillebror.
Jag kan såklart inte fatta ÄN att vi ska få en bäbis! Det är helt ofattbart i min hjärna...alltså en liten kille.... som bara vill mysa med mamma och pappa. Å dom luktar ju så gott dessutom. Varma och goa, små och sköra, helt beroende av oss, dygnet runt!
Det är faktiskt lite "skönt" att få en bäbis i huset, för när man har det blir kroppen lite "piggare" dygnet runt. Man får ¨någon slags superenergi som legat undangömd nånstans (vill gärna veta vart!), och man kan va pigg dygnet runt känns det som. Men det är ju klart; det håller bara i några veckor, tills man är tillbaka till känslan av att vilja sova en hel natt igen. Nu har vi haft TUR med våra två knoddar; dom har bägge sovit 12-timmars nätter från 10 veckors ålder, och då får man nog känna sig lyckligt lottad (speciellt när man hör andra som är uppe varje natt under hela första året, och ibland längre !!!hua....). Får jag sova orkar jag med hur mycket som helst på dagen. Micke behöver däremot inte sova. MEN ÄTA!! Så vi kompletterar nog varann ganska bra då....hahaha :-)

Vikket svammel.
Imorron ska vi på Paltzerian och äta lunch hela gänget. Har aldrig varit där, så det blir intressant.

På onsdag är det STORA DAGEN!
Då ska vi på kanske sista ultraljudet, och läkaren ska känna på livmodertappen.
Är den mogen, så ska dom sätta igång förlossningen. HJÄLP! REDAN!
Fanken vad tiden har gått fort!
Nu när jag räknar efter så har jag varit gravid i totalt 27 månader sedan 2006.
Det innebär konstant gravid i 2 år och 3 månader. Hahaha...helt otroligt. Det är lång tid det.... Kanske man skulle ta en välbehövlig "paus" i gravidandet ?
Det blir väl en paus på långa 5 månader skulle jag gissa....Måste ju följa trenden!! hahahaha :-)
Ta inte allt så allvarligt hörrö du.

Nu ska jag upp till rummet och snarka.
För ni som inte visste det, så är ostkrokar INTE en grönsak, trots sin fina gula färg. Ett tips bara.

Hej svejs!

fredag, oktober 24, 2008

Jag dog inatt

Det var det värsta jag någonsin varit med om.
Kunde först och främst inte somna förrän 24:30 inatt.

Sen vaknar jag 3:00, av att ha drömt en mardröm....Den hemskaste hemskaste hittills i mitt liv.

"Jag hade just kommit hem från kursen, och Micke och barnen hade inte hunnit komma hem från jobb/dagis än. Plötsligt får jag ont i magen och känner att jag håller på att dö. På rikko. Det kändes skitäkta!
Jag hann skriva på en lapp: Jag älskar er, puss puss från mamma och Elvin", sen faller jag ner på golvet och dör.
Min kropp dör, men min ande lever vidare i huset. Jag "ser" hur Micke kommer hem och hittar mej död på golvet. Han ringer min familj och allihopa, och dom kommer till oss. När jag (som ande) pratar med Micke upptäcker jag att han hör mej. Han är helt förstörd, och jag skriker hela tiden: Jag vill inte DÖ! Jag vill inte DÖ!! Jag vill vara med er, min älskade familj! Jag vill se barnen växa upp och jag vill kramas och pussas med dej Micke! (usch, jag kan inte ens skriva det här utan att flänna....). Alla hemma hos oss sörjer, och sen upptäcker jag att jag kan prata även med brorsan. Jag säger att: Ni måste försöka återuppliva Elvin i min mage, Elvin måste få leva vidare! Men Micke vägrar, och Dick sitter bara och gråter. Jag har även förmågan att skriva lappar, trots att jag bara är en ande. Jag skriver till min mamma och pappa och alla som kommer, och på så sätt kommunicerar vi.
Sen har det som gått ett tag (jag vet inte men kanske några veckor), och då säger Micke tillslut: Bea, du måste gå vidare. Du måste lämna jordelivet och åka till himlen och ha det bra. Vi kan inte ha kvar dig här hos oss, det förvärrar bara sörjandet."
Och då vaknar jag. Förmodligen av "de hårda orden", eller av att jag kanske "åkte till himlen" tillslut...jag vet inte.
Men min mage var iallafall stenhård, men jag kände inga rörelser.
Jag låg vaken en timme och var skiträdd för att somna.
Jag tänkte seriöst: Om jag somnar, då dör jag i sömnen. Och Elvin kanske redan har dött i min magen ?
Som sagt, inte en rörelse på hela natten. Somnade om 4, men vaknade 5 igen och låg vaken av den där hemska drömmen i en timme igen. Sen sov jag 6 till 7:00.
Var tvungen att berätta drömmen för Micke imorse, och jag kunde bara inte sluta gråta! Det var det värsta jag varit med om!
Jag vill ju inte DÖ!!

Så, idag har varit en lite olustig dag för mej. Jag vet som inte om det är nån "sanning" bakom drömmen, nån slags tankeställare, eller om det bara är så att mardrömmarna kommer med graviditeten (som dom brukar)? Hur som helst; mardrömmen var hemsk!

Men tänk på det; Tänk OM man skulle dö nu.
Så himla....(finner inga ord).
Tänk allt man missar bara. Barnens uppväxt, nära & kära....
Hux flux känns alla små måsten, krav och jobbiga dagar - HELT UNDERBARA! Bara man får leva och vara frisk!
Man kan ju bli riktigt "knäpp" om man börjar tänka på hur stort livet är egentligen, och hur snabbt det kan ta slut! Det är ju rent förjävligt!
Ibland tänker jag såhär: Jag vet ju inte om jag lever om 2 veckor. Men om jag fick veta att jag bara hade 2 veckor kvar, kanske jag skulle göra något helt annat idag ? Till exempel ta hand om mina nära och kära då; säga hur mycket jag älskar alla, och bara ta hand om mej själv och alla runt om mej - för det skulle vara det viktigaste! Men som det är i "vanliga fall" nöter man bara på i livet, man ser inte helhelten av vad livet egentligen är värt!

Ja, med risk för att bli sentimental, så ska jag inte forsätta prata om livet och döden, för man skulle väl förmodligen kunna skriva om ämnet i evigheter.
Men det tål att tänkas på, helt klart!
*
Kursen idag har gått jättebra. Snart börjar man ju faktiskt fatta ett och annat!
Men jag tror att korvstoppningen har satt sina spår hos de flesta i gruppen; det blev nog mest fnitter och tjoller idag, tror jag !? ha ha
Måste ju tillägga att vi är en SKITBRA grupp! Det är som att vi har kännt varann i HELA LIVET! Och det är så fruktansvärt kul att träffa sånna människor, som man känner att man kan dela med sig med, och som man "törs" vara sig själv med! Alla är med i gänget, och ingen är utanför. Ett glatt och trevligt gäng helt enkelt!

Idag har vi gått igenom olika uppställningar på resultaträkningar, gjort ett antal övningar med balans, och resultatrapporter, läst om LAS och andra regelhistorier vad gäller anställda och mycket mer. Det är så intressant att jag fått ännu mer blodad tand att faktiskt gå en ekonomi-utbildning! (Nu när jag vet att det inte är SÅ farligt!!) ;-)

Igår pluggade jag till 23-tiden, och hade väl egentligen ingen lust att sluta, då det äntligen började "klicka" i min lilla övervåning.
Ikväll ska jag försöka göra en resultaträkning och en balansräkning utifrån mitt eget företag, för att få lite hum hur allt hänger samman, och för att lära mej "på rikko". Det ska bli intressant att se resultatet....

Nu ska jag gå till COOP-parkeringen och hämta min bil. COOP-parkeringen ligger en bit bort från hotellet, men den är gratis. Så bilen står där fram till 18:00, då jag hämtar den och ställer den på lastzonen precis framför hotellet efter 18:00 - då den börjar va gratis då, fram till 8 på morron. Knorkigt och jobbigt, jag vet.

Imorron-natt ska man ju ställa om klockan dessutom. Men vi skulle låta den va, och då "börja 7:00" och istället sluta "tidigare" en timme...
Vikket jäkla tjoller som kom på att ställa om klockan. Hä bli bara rörligt i huvve!
Nu ställer vi tillbaka utemöblerna - och därmed klockan, och då det blir sommartid ställer vi FRAM utemöblerna och därmed även klockan, visst är det så ? Eller är jag trög ? Jo det är jag ju, men har jag fattat rätt ?

Nä, dax att hämta bilen, och sen sätta igång med bokföringen!

Jag hoppas på en bättre natt i natt...
(Ska tillägga att lillbäbis HAR sparkat inifrån under dagen, så än är det då lugnt...)

Ha en trevlig fredagkväll!
Kramiz

onsdag, oktober 22, 2008

Keep smiling...



Imorse var det hemskt jobbigt att lämna barnen på dagis.
Usch. Hade gråten i halsen då jag for hem.
Dom har varit så glada och kramgoa sen jag kom hem söndagkväll. Och Kelly brukar inte vilja visa att hon VILL kramas, men nu var hon alldeles klängig och pussig. Åhhh..det är så mysigt. Och Kevin då. Vill bli buren hela tiden. Och när jag bär han her han armarna runt halsen och bara gosar, hur länge som helst!
Snacka om att man glömmer bort allt annat som måste göras!
Det känns som att jag bara hann hem, tvätta kläderna, åsså bär det av igen!
Åker alldeles strax, ska bara packa allt klart och göra klart sista papperna åt åkeriet.
Imorse sa Kelly; Mamma inte fara bort!
Jag: Jommen mamma kommer hem om 4 dagar.
Kelly: Mamma hämta Kelly ikväll.
Jag: nae...det går inte, jag är ju borta på kurs i Piteå.
Kelly: Kelly hälsa på mamma! Jaa!
Det lät som en bra ide´ tyckte jag.... ;-)
Men det är hjärtskärande när dom säger: Inte dagis idag, vara hemma med mamma!
Åh, man slits itu och tänker:Det är inte värt det! Jag skaffade barn för att umgås med mina barn, inte för att vara borta på jobbet....
Å ena sidan så vet jag ju att det är väldigt nyttigt för barnen att vara på dagis och träffa andra i samma ålder. Men nog är det jobbigt alla gånger.

Snart åker jag igen.
Det blir 4 dagars (*9 timmar/dag) stenhårt "pluggande" varje dag.
Mina ögen lär ju se ut som kattens på bilden längst upp, och min hjärna kommer att kännas som keso. Det är mycket att lära sig på så kort tid; men jag skulle ändå vilja utöka kursen en vecka till, för det är så jäkla intressant!
Jag kan väl säga, att det är mer en ekonomi-utbildning än vad det är trafikutbildning. Och that; I like! :-) Trafik är tråkigt! (för att jag inte kan det där med boggitryck, Bk-vägar, lastning, paragrafer och regler...Lät väl inte allt för häftigt eller hur ??)

Nu ska jag ta en liten lunch, packa färdigt och sen sticker jag!
Nu vet jag ju vart datorn är på hotellet, så den här gången kan jag ju faktiskt blogga lite mer ;-) Om nu inte hjärnan kokat över vill säga..... Finns risk för det!

Ha en trevlig dag !
Kram på Er

måndag, oktober 20, 2008

Hemma i "snölandet"...


Ja, inte trodde jag att vi skulle ha SÅ HÄR MYCKET snö när jag skulle komma hem!?
Jag har trots allt bara varit borta 4,5 dagar, men det kändes som några månader, när jag väl kom hem och såg att all mark var täckt av snö !!!! *knasigt*
Dessutom har jag varit längre norrut än jag bor, så det kändes lite konstigt att dom inte fått en endast flinga, medans våran snö inte ens töar bort längre...
Ska den stanna för vintern nu eller ?
Jag hoppas inte det.
Nog för att det är mysigt med LITE (OBS!) snö, så tycker jag ändå inte om årstiden i sig.
Förr i världen lyckades jag alltid bli deprimerad då mörkret kom, så jag har väl inga bra "minnen" från vintertider (även om det är evigheter sen nu...),och dessutom tycker jag att det är jobbigt att man måste klä på sig en massa kläder varje gång man ska utanför dörren. Och det är fanken inte bara jobbigt att klä ungarna, det är heller jobbigt att klä mej själv !! hahaha
Men SNART så är lillbäbis ute ur min kanonkula, så då kanske det känns lite lättare att klä sig ändå...?? ;-)

Kursen slutade 16:30 igår afton. Körde hem med firmabilen. Gud vad jag längtade hem!
Jag var tvungen att köra 80 nästan hela vägen, för det var svinhalkigt på vägarna och det vetta klåån, men ALLA verkade vilja köra bil söndagkväll!.....
Dessutom har firmabilen en knapp man måste trycka på för att få ppå extraljusen. Ja. Det fick jag alltså veta då jag kom hem....
Tyckte väl att det inte blev så stor skillnad då jag trodde att jag slog på extraljusen !! hahaha *klant* Jag bytte helt enkelt bara från halvljus till helljus.

Igår var nog den bästaste och värstaste dagen på kursen.
4 dagars "korvstoppning" - jag kan lova att hjärnan inte ville ta in nå mer !!!
Men det var så fruktansvärt intressant ändå; vi ställde upp kalkyler, och beräknade en resultaträkning, balansräkning och fick olika övningar så att det skulle "fastna". Det där med fastna hände aldrig.
Jag får smälta det en stund.....

Nu blir det att plugga stenhårt måndag, tisdag och onsdag, för att åka dit igen onsdagkväll. yeahh...4 dagars korvstoppning igen! hahaha Min hjärna exploderar!
Jag tror inte ens att man fick lära sig såhär mycket under 1 ÅR på gymnasiet ens!
Himla intressant måste jag säga! Jag tycker ändå om när man får mycket information på en gång.,..istället för att genomgå långtråkiga lektioner i snigeltakt utspridda över ett helt år.... Så, jag kan ju inte klaga!

Det var hur som helst härligt att komma hem till familjen!
Micke har varit SÅ DUKTIG som varit hemma med dem torsdag-söndag och hittat på en massa skoj med dom. Och dessutom "gjort om" lite hemma. Och städat. Tvättat. mm.
Det bästaste som finns är ju ändå att komma hem!
Barnen (och Micke) blir lite extra gosiga, och kramiga, och det känns KUL igen, att man har energi och orkar med!
Jag kan inte annat än säga att jag egentligen for på kursen i rätt tid (i graviditeten menar jag).
På dagarna sitter vi på "lektion" och på kvällarna lägger jag mej i sängen och pluggar, och ser tv, tills jag somnar vid 23-24tiden. Stiger upp 7:00 nästa morron, helt utvilad (kroppen - inte knoppen!)....så....Skönt på sitt sätt, trots allt! Jag behöver inte överanstränga mej och få sammandragningar/värkar, som man får då man är hemma, så jag har då inget att klaga på!

Näni, dax att öppna ekonomipärmen.....*yeaaahh*

Ha en trevlig måndag !

lördag, oktober 18, 2008

Trivsamt i Piteå ??

....och ÄNTLIGEN hittade jag en dator !! :-)
Jag tyckte det var lite dåligt, då jag kom hit, att det inte fanns nån dator någonstans....
När jag sen imorse fick hämta en frukostbricka i en av korridorerna på hotellet, så stod det en liten dator bredvid kylskåpet, så nu får jag passa på ;-)

Det går hur bra som helst här borta. Ingen snö här inte (vilket vi verkar ha hemma...en hel decimeter dessutom!).
Det är MYCKET att tjobba in i huvve, men GUUUUD så intressant !! (Iallafall ekonomi-delen!). Det är med affärsjuridiken var väl ändå helt OK (tack vare att jag för-pluggat en hel del på det...), men sen kom det värsta för mej igår; frakter, vikter, BK1,Bk2,BK3 vägar, kartor, avstånd, däck, chassin, axeltryck, å sånt skit.
Killarna i gruppen verkade tycka att det här var det lättaste, och klagar nu hemskt mycket på juridiken och ekonomin...hehe

Gruppmedlemmarna är hur bra som helst! >Känns som att vi har kännt varann i evigheter! Vi är 7 stycken, och alla verkar ändå ligga på "samma nivå".
Jag kan ju tillexempel berättta om hur vi började med ekonomin imorse:
= En genomgång av miniräknaren. HA HA HA! Tala om basic! (men det är inte alltid lätt för "gubbarna" även om den älsta "gubben" är 45 år snart...hahaha).
Sen gick vi igenom hur man räknar ut % på miniräknaren. Alltså; för att få ut hur många procent 60kr är av 100kr så är det 100 * 0,60 (eller 60%).
Det känns ändå bra att alla är på NOLL.
För vi har kommit rätt så långt idag, och vi har verkligen fått ALLT förklarat så att vem som helst ska fatta! Och det är väl först nu man börjar fatta vad man egentligen hållt på med senaste tiden....ehe......

Jag kan ju berätta lite om kursmedlemmarna.. :-)
Det är en kvinna (förutom jag) i gruppen. Hon "ärvde" sitt företag av sin man som körde ihjäl sig nu i februari, och där står hon nu med ett stort åkeri, där det behövs en trafikansvarig. Hon ska sälja bort några lastbilar till en man som är med på kursen, men behålla några budbilar själv. Hon är stencool! Hon och den här mannen är väl kring 40-45 år gamla.
Sen är det 2 "yngre" killar i min ålder, båda med var sitt företag, från gällivare.
Sen har vi en kille som kanske är 35 år, också han med ett nystartat företag inom åkeribranschen. Sist har vi en man runt 40 år, som är på väg att ta över ett företag.
Alla i gruppen är skithärliga människor - vi har skitkul ihop! Och det känns ju bra...
En av dom här killarna i min ålder är så jäkla...ja, jag vet inte vad man kan kalla han, men han är så jäkla frän. Han heter Gustav.
Alltså...han säger saker rakt ut som ingen annan skulle säga....hahaha...helt oseriös person.
Typ som igår. Det kom 2 försäkringsgubbar och pratade om olika slags försäkringar i Trygg Hansa. Den sista gubben hade en tjock pärm med OH-blad, som han började gå igenom en och en....
Då säger Gustav: Asså; ska du gå igenom HELA den där pärmen ??? *SUCK*
hahaha...tror ni det var lätt att sluta fnittra när alla var helt slut efter en lång dag från 8:00, och klockan var då 17:00...??? hahaha Trötta och hungriga åsså säger han sådär.
Sen satt han och jäspa, och det verkar lite som att han får "damp" i benen så han sitter och "hoppar och studsar" på stolen. En gång då han jäspar flyger godisen ut ur hans mun och hoppar på skrivbordet och sen ner på golvet bredvid föreläsarens fötter. HAHAHA jani....ibland är det lite som roar.
Idag satt han och tjatade några gånger före lunch: När ska vi äta egentligen ?
Och sen då, när vi kom tillbaka från lunchen säger han: Hur länge ska vi hålla på ?
hahaha Han är bara så...flummig...eller vad man ska säga !

Den här andra kvinnan i gruppen erbjöd sig att ringa till mej då hon gjort proven på vägverket, för att berätta ungefär vad dom bestod av. Det är 3 prov på vardera 45 minuter, och sen 4:e provet på 2 timmar. Det lät som en bra ide´!! Då vet jag kanske på ett ungefär vad jag ska plugga på....när det blir dax!

Nu är det 1 dag kvar av lektionstiden, och sen ska jag hem (imorronkväll) för att plugga måndag till onsdag. På onsdag nästa vecka, åker jag hit igen, och stannar till söndagen.
Jag hann ju till och med köra vilse då jag skulle hit....*typiskt*.
Råkade visst köra FÖRBI Piteå..och hamnade borti helvette...så Micke fick lotsa mej tillbaka via telefon..hahaha Hur klantig kan man va ? Köra förbi en HEL STAD ??
Hur som helst, körde lite runt runt i Piteå också, innan jag verkligen hittade rätt gata jag skulle in på, men tillslut så... :-) (Ni vet, jag har ju inte så bra lokalsinne!)

Nästa bekymmer är att jag inte äger en lös krona för tillfället, så det blir noll shopping och alldeles för lite mat.
Har köpt yoghurt, frukter och nötter till middag på ICA-kortet (där vi faktiskt har några hundringar att handla för...). Kom på i kassan att man kan ju ta ut pengar från kortet, så då hade jag ju råd med en "lyx-lunch" med resten av gänget! haha
Som tur var har Nolia en egen restaurang, så vi behöver inte gå så långt för att hitta ett bra matställe.

På tal om att gå långt...hittills är det då lugnt i magen. Eller ja, det beror på hur man ser det. Lillgrabben "hör" då av sig iallafall...det sparkas och kickas mest hela tiden, och nu har han fastnat i revbenen flera gånger - och det gör så faaasligt ont! Sen så har jag haft täta sammandragningar varje kväll, vilket gör mej HEMSKT orolig! TÄNK om jag måste iväg ?? Ska jag köra som en galning till Skellefteå då ??? Då kör jag väl av vägen mitt i en värk....
Men förhoppningsvis stannar han inne en stund till ;-)
Egentligen kan jag förstå varför han kickar så mycket nu... Antingen har han börjat med Hapkidoo i magen, eller så beror det på mängderna med kaffe som vi dricker! Asså, det är ju tammeklåån "fikarast" jämt! Så jag är egentligen inte ens i närheten av hungrig när det är middagstid.. Vi äter och äter och äter... Och ja, dricker kaffe såklart.
Min givna favorit just nu (INTE GI !!!!) är kaffe, med kaffegrädde i, och ja....lite oboy-pulver !! hahaha Jag har till och med fått några av kursdeltagarna att börja med det åxå! Vikken bra GI-coach vaaa...???? hahaha (Men det är bara tillfälligt!) Jag tillåter mej inte "socker-grejjer" när jag väl har fött.... ;0)

Jag saknar däremot min familj just nu... Det är så TOMT utan dom! (samtidigt skönt att vila från dom ett tag, för att verkligen hinna sakna dom...): ta det inte på fel sätt, men jag tror stenhårt på att det är "nyttigt" för ALLA att vara ifrån varann nån gång då och då.
Pratade med Kelly (som var med kusin Angelica igår. De skulle sova över hos moffa och mommo). Jag fråga: Saknar du mamma ? Kelly: jåååå. (tyst) näää.
Jag: Va ?? Men klart att du saknar mamma! Mamma är ju bäst!
Kelly: (tyst)hhmm... Moffa bäst. Cindy bäst.
Jag: NÄÄÄ!!! MAMMA BÄST !!!
(fick inget svar. så jag tar det som att jag är bäst: Den som tiger den samtycker! hihi).
Sen pratade jag med Kevin som va hemma med älsklingen.
Han började pussa telefonen och kan egentligen bara ett ord än så länge: Mamma-mamma-mamma. Telefonluren blev då kletig och fin. (OBS! Det är Kevin jag menar, INTE Micke!!).

Nä, det ska bli skönt att komma hem till mina pluttar, hem till mitt hem, hem till min SKÖNA säng (jämfört med hårda hotellsängar!), hem och bara känna "aahhh...va härligt att va hemma!".

Oj, det här blev ett långt inlägg.
Ni borde få tapperhetsmedalj om ni orkat läsa ändå hit, om egentligen ingenting. :-)

Dags att börja plugga inför imorron !! Vi har ju fått en helt ny (tjock) pärm som ska matas in i korridoren på "övervåningen". *ekooo*
Det blir inte lätt!

Hej svejs på er!
Ha en trevlig LÖRDAG !!! (Det ska inte jag ha tydligen....)
;-)

onsdag, oktober 15, 2008

Onsdag till Söndag


Nu bär det strax iväg!
...på kursen alltså! (inte föda...)
Jag har opackat väskan än, oduschat och okört dit. Snälla nån...vilken framförhållning! Jag har verkligen inte hunnit nånting i veckan. Och dessutom har jag varit så fruktansvärt trött! Sovde igår kväll mellan 18 och 20. TUNGT att vakna. La isäng barnen (dom var ute med moffa och pappsi medans jag sov), och sen la jag mej framför teven igen. usch så seg jag kände mej....
Och sen blit jag lite "nervös" över vad som väntar mej. Jag menar, jag är ju som inte van att sitta på lektion och lyssna och koncentrera mej från 8-17 varje dag! Det kommer bli tufft!
Måste tänka på att gå upp och röra på benen lite då och då. Jag har börjat svälla (samla vätska) i fötter, ben och fingrar, och det känns allmänt tungt att RÖRA SIG!
Hade mätning idag. Ligger ändå bra till.
4-5 cm mindre nu än med Kevin, både runt midjan, över naveln och höfterna. Och det betyder ca 10 cm mindre nu än då jag bar Kelly! Usch vikken michelin-gubbe jag va då! Då går det då hyfsat mycket bättre nu, men ändå toktungt.

Om 2 veckor prick ska vi på ultraljud igen och se minibrorsan.
TÄNK om det blir igångsättning ? 2 veckor kvar.... Helt otroligt vad tiden har gått fort! Samtidigt har det inte varit lätt, för att jag haft två småttingar att ta hand om - bara det här med att BÖJJA sig !!! Och dessutom varit själv att ta "morronrutinerna" och köra dom till dagis... Typ dagens maratonlopp kan man säga. Sen är jag slut resten av dagen ;-) (som man brukar va efter ett maraton..hihi).

Igår köpte jag en sallads-strimlare till min "assistent". Vi använde en sån då jag jobbade i köket på dagis ifjol, och blev helt såld! Nu har jag äntligen en egen, och den funkade SKITBRA!!
Gissa om jag strimlade allt jag hittade i kylen ?
Jag gjorde en Cole Slaw-sallad, en veckosallad, och raggmunkar med keso i (som blev SKITGODA !!!!)
Nu har då micke och barnen mat och sallad hemma, medans jag är borta...
Det brukar ju som bli..hmm...korv och makaroner....eller köttbullar och spagetti.... om Micke får bestämma. Ibland kan det bli plättar också.
Jag hatar sån mat. Det är äckligt. Dessutom är det inte mycket MAT i den måltiden. Och som jag brukar säga till han: Barnen blir ju bara tjörmiga och trötta för att dom inte får i sig nån näring, för att du inte orkar laga ordentlig mat! Man får bara igen det.... Så nu får vi se; kanske han "avancerar" medans jag är borta !?
Han har tagit ledigt från jobbet torsdag och fredag. Han ville inte väcka barnen och köra dom till dagis före 7, och det håller jag med om. Snacka om det värsta som finns; att VÄCKA barnen, för att sedan LÄMNA DOM !! Nae....då är det mer värt att stanna hemma och mysa och umgås istället!

Jag kommer hem söndagkväll. Kursen räcker till 17:00 på söndag. (startar imorron 8:00). Då har vi fått både hemläxor och ännu en pärm att "plugga in". *suck* Det blir tungt...
Och dessutom börjar förlossningen närma sig, och bara det är förvirrande!

Jag kommer att sakna min goa härliga familj! Mina små trollungar och älsklingen min....*snyft*
Jag hoppas dom kommer och hälsar på mej i Piteå. Micke har sin syrra där, så kanske kanske dom kommer upp....??

Hur som haver..... Jag lär väl uppdatera bloggen under kursens gång (bara jag hittar en dator...?), men annars får jag önska er en riktigt skön helg!

Baj baj !

Jo förresten....

måndag, oktober 13, 2008

Trippel Trubbel


...åkäj, det kanske inte är SÅÅÅ farligt, men jag lovar; det känns näääästan sådär!

Pluggar (SOM VANLIGT) nu inför trafikansvarig-utbildningen, vilket går...sådär.
Det är så mycket annat som ska hinnas med också, så jag vet nästan inte vart jag ska börja!

I fredags lämnade vi bort barnen till mina syskon. Kim "fick" Kelly och Dick "fick" Kevin.
Jag och Micke kom ju som på att lördagen den 11 oktober var "sista chansen" för oss att shoppa allt vi behövde på IKEA, och det innebär ju såklart att stiga upp alldeles för tidigt ;-)
Så därför fick barnen sova borta istället, så skulle dom få sovmorron.
Kelly hade somnat halv nio i kimmens knä, och sen sovit hela natten till 9 på morron! (jag ba; hur gjorde ni ????)
Vi var hos Dick och lade Kevin, vilket inte gick så jättebra... Han kände på sig att vi skulle åka, och med lite separationsångest kändes det nog inte så bra...
Somnade däremot just efter 21, så det var väl godkänt !?
Han hade vaknat 3 på natten, men somnat om, och sovit till 7 (deras barn vaknade 6 så han hörde väl antagligen dom...?), men så var han så trött fortfarande så han somnade om 9 igen och sov nån timme.

Det var jätteskönt att gå själva på IKEA. Ingen stress, onga blöjjbyten, inga måsten på fasta mat-tider, inget tjörm eller grin... bara lugn och ro!
2:a varvet vi gick var jag så jäääkla less i benen/fötterna så då tog vi en sån där pack-vagn, så fick Micke köra mej runt varuhuset !! hahahaha Snacka om FULT! :-) (men skönt för benen. Jag var hur svullen som helst då vi kom hem....)

Det blev då en hel del inhandlat, kan jag lova.
Och ja, såklart: Mer än planerat !!
Men man kan som inte låta bli!
Man är till IKEA typ 1 gång/år, och då känns det som att man ska "passa på" att handla som man ändå behöver, men inte hade räknat med ;-) ...eller så är det bara shoppingjävulen som fått lite syre...*äntligen*

Det var ju meningen att vi skulle hämta barnen då vi kom oss hem, men så hade mormor och morfar tagit dem till Malå, till husvagnen deras, och tänkt att dom skulle sova där.
Ja, inte var vi svårövertalade på det.... hihi
Då kunde vi passa på att bygga hela natten! (Jag blev däremot trött 23:00 och gick och lade mej - ni vet; Partyplupp som måste stiga upp tidigt = ingen bra kombination). Micke byggde däremot till 3:30, innan han lade sig. Och då var vi ändå inte klara..... hahahaha
Men allt nytt ska byggas upp, allt "gammalt" ska rivas ner/plockas ner, rensas, sorteras, bäras bort, eller ställas tillbaka, fast i en bättre ordning, så det tar lite tid.
Dessutom började han möblera om hela sovrummet, så det blev både möblering, vilket ledde till att man (äntligen) gatt rensa klädhögarna i garderoben, rensa byråerna, hänga upp nya krokar och allt sånt tjafs. Jag har verkligen gruvat mej för sovrummet, men nu är det ÄNTLIGEN gjort! Stort och fint blev det iallafall! :-)

Sen röjjde vi undan i hela lekrummet. Städade, resnade, plockade bort, satte upp en ny bokhylla, sorterade in alla leksaker i var sin plast-låda osv...

Kontoret var väl värst. För det var mest bara mina grejjer där ;-)
Rensade ALLA papper och mapper - vilket inte är LITE !!!
Plockade ner ur gamla bokhyllan (som var alldeles för stor för rummet), och satte upp två små mindre bokhyllor, och försökte proppa in alla grejjer i den. *suck*
Allt som blev över kan jag ju såklart inte kasta (jag är en pappersoman som samlar på allt!) så det blev att bära det upp på vinden och ner i källarn.... hahaha (Åh när faan ska jag använda det där ??) :-)

Nu är det mesta rensat och klart. Bara "finliret" kvar.
SKÖNT!

Nu är det "bara" (den jobbiga) trafik-utbildningen kvar, sen får jag fokusera på att föda mitt tredje barn. Det blir en intressant omställning....
Tre barn - trippel trubbel! ;-)
Det ska bli härligt att få in lite kaos igen... Det var längsen nu ;-)

Ha en trevlig måndag-kväll!

fredag, oktober 10, 2008

Nya former och mammahormoner

Nu har jag "höst-städat" i bloggen.
Den har fått ett nytt utseende (jag var hyffsat less det gamla...), med lite nya färger och former.
Är inte riktigt klar än, och lär väl aldrig bli.... ;-)

Imorron bitti sticker jag och Micke till Haparanda.
Det är "sista chansen" att gå på IKEA....så nu måste vi passa på!
Kevin ska vara hos sin mormor och morfar, och Kelly ska va hos kusin Alex.
(Tack snälla ni!!)

Varför det är sista chansen ?
Jo... på onsdag åker jag iväg på den här (jädrarns) kursen som gör mej till trafikansvarig på företaget. Den pågår i 2 veckor, i Piteå. Kommer hem söndag 26/10.

Onsdag efter det (den 29/10), ska vi på ultraljud igen, och eventuellt blir det igångsättning. Så tiden är knapp....

Vi får väl hoppas att vattnet inte går, eller att jag får förlossningsvärkar, redan då jag är i Piteå på kursen.... hahaha Skulle inte vara drömmen !
*

Igår for jag, Micke och barnen och badade på simhallen en timme.
Det var riktigt skönt faktiskt! Och barnen tyckte det var kul att vi for tillsammans.
Kelly och Kevin har blivit så himla mammiga och pappiga nu. Om dom fick som dom ville, så skulle vi gå å bära på dom hela dagarna!
Jag brukar sätta upp en av dom "på magen" (som är som en hylla nu för tiden) så kanske det kladdar ner bäbisen litegrann...hahaha Nädå, det går inte många sekunder innan jag får kraftiga sammandragningar, och jag måste ställa ner han/hon igen.

Väldigt störande det där med magen, så här i slutet.
Den är stor, otymplig, står jäklart rakt ut, och man har INGEN koll vad som försiggår nedanför naveln.
Ofta får man höra att man har nå matkladd eller annat skit på tröjjan, för magen rör vid ALLT, och själv ser jag inte dit.... Där går jag omkring och tror att jag är rent och snyggt klädd, när jag i själva verket ser ut som jag inte tvättat tröjjan på en vecka! Jobbigt.... ;-)
Dessutom hittar man dagens alla "rester" uppepå magen... Kan ju va bra att hitta när man just slängt sig ner i soffan och inte har något att äta ;-) HA HA HA

Har mätat mej för ett tag sen. Har PRECIS på centimetern lika stor mage som med Kevin vid samma "tidpunkt". Coolt!
Var hos barnmorskan idag också.
Hjärtljuden följer Kellys ( i samma tidpunkt) så hade vi inte kollat att det va en grabb, så hade vi garanterat trott på en flicka fortfarande!
Lika stort SF-mått som med de andra.
Trots att jag ändå har haft en ganska så "lätt" graviditet, så börjar jag bli hyfsat less nu. (Lättaste graviditeten hittills faktiskt...)Men ändå:
Den tar min ork och min energi, och jag kan inte röra mej som vanlit folk, och det tillkommer alltid sånt som olika krämpor, värk, sammandragningar, ischias, stelhet, svullenhet, hormon-stormar (hihi) och mycket mycket mer. Däremot får jag slippa foglossningen än, och det är då en JÄKLA TUR !!

Nu har dessutom "BYGGA-BO" börjat infinna sig.
För er som inte varit gravid nån gång, kan jag säga att det är hemskt jobbigt ;-) haha
Man ska rensa, och man ska städa, och man ska "förbereda" för barnet, tvätta kläder, vika ihop snyggt, köpa hem allt som behövs, förbereda sig mentalt och mycket mycket mer.
Och när barnet är fött är allt en enda oreda igen! hahaha
Det är väl ungefär som för tikarna som ska få valpar; dom bäddar, krafsat och stökar till på ett plant golv som aldrig ändrar form, men TILLSLUT har dom krafsat till golvet så det blev JÄTTESKÖNT!! hahaha Mamma-hormoner är GALNA !!
Varför tror ni att vi "måste" på IKEA ??? :-)

Nä, int är det lätt att va gravid!
Men samtidigt är det det mest fantastiska som kan hända i en "mammas" liv!
TÄNK att ett liv håller på att växa i min mage! En liten BÄBIS !!
Jag kan inte fatta det! Min 3:e graviditet och jag fattar det ändå inte.....hehe
Ja, jag kan bara konstatera att tiden går så ruggit fort att det är nästan galet!
Veckorna bara flyger iväg, och ibland känns det som att man inte hinner göra ett joota!

Men nu är det ÄNTLIGEN HELG !!!
Härliga Härliga Helg !!
En "sekund" att stanna upp i livet och bara njuta av Nuet, och känna att man lever; det är helg det ;-)

Sköt om er allihopa!

torsdag, oktober 09, 2008

Idag


Plugg, plugg, plugg och åter plugg.
Efter lunch: På kontoret och fakturera, ordna upp alla papper, och sitta i växeln.

Snaaaart är det helg ! ;-)

onsdag, oktober 08, 2008

21 dagar kvar...


...tills jag får se lille-lillebror igen.
Kanske blir det "bara" genom ultraljuds-skärmen, men har vi "tur" så får vi träffas IRL....
Fanken...TÄNK om det blir igångsättning !! 21 dagar kvar !
Jag är INTE förberedd!

Ena sekunden försöker jag "förbereda" mej (så gott man kan...typ att, jaa...det ska ut en bäbis....hihi) men så får jag lite "panik" och föser bort tanken och "låssas" som att det är länge kvar.
Sen försöker jag fokusera på den här 2 veckors-utbildningen jag ska på nästa vecka.
Jag FÖRSÖKER verkligen lära mej om arbetsmiljörätt, företagsjuridik, men hamnar igen ganska lätt på bäbisen igen..... Och det hela blir en liten "cirkel" som inte går att ta sig ur.

Idag har jag dock pluggat stenhårt! Känner att jag är "på gång"...mer än vanligt i allafall!
Jag tror att om jag hinner gå igenom hela materialet idag, och imorron, så behöver jag inte känna så står PANIK över detta nå mer. Jag menar; jag ska ju ändå lära mej under kursens gång också. Men som dom skrev: Det är en stor fördel att du läst på allt material innan kursstart, så förstår du bättre om vad som sägs, det är lättare att "hänga med" och dessutom hinner vi inte gå igenom allt under själva kurstiden heller.
Och man kan väl inte annat än att hålla med...
Däremot är det lite småtråkigt att plugga sånt som man inte är så värst intresserad av; jag menar, paragrafer hit och avsnitt dit, vem bryr sig ?
Om dom så kunde skriva på "svenska" och inte en massa ORDBAJS!

Pappa kommer hit idag också. Vi ska sätta oss ner och göra klart all fakturering som legat på hög, och sen även "uppdatera" oss lite om dagsläget och om vad som kommer att hända framöver.... Det blir en liten "break" i pluggandet med andra ord.
Och efter min "lyxiga" lunch bestående av fil, linfrön och bär i, så kan jag verkligen behöva en liten "paus".... Ögonen blir så trötta av att plugga, speceiellt med en närings- och energimässigt dåligt lunch i magen.....

Jaja, snart är kursen avklarad, proven skrivna och det börjar bli dax för lillbäbis att välkomnas till världen. Kaoset kan "äntligen" infinna sig igen...SOM vi väntat!! hehe

Tiden går fort när man har roligt. Och tråkigt, verkar det som!! hahahaha
Man kan väl göra om ordspråket till:
Tiden går fort när man har fullt upp! För det stämmer verkligen.....

tisdag, oktober 07, 2008

Länge sen sist...

Tjohoo va tiden går! Alldeles för fort! Galet fort!
Och trött är jag. Skulle väl kunna somna stående!
Antar att det börjar bli dax att dra ner på tempot ?!
Om 3 veckor ska vi på BB och kolla den lille igen. Och eventuellt föda. shit alltså! REDAN!
Men nog känns det skönt att göra bort, när det än blir.
Det är riktigt tungt nu. Jag tror det beror på att jag har två vildingar att ta hand om varje dag.... Ibland (eller...ööhhh...för det det mesta!) kan man inte tro annat än att dom har Damp, bäggetvå!
Kevin klättrar upp på bordet stup i kvarten, och han verkar aldrig tröttna heller. Iallafall inte lika fort som vi som måste ta ner han därifrån... *suck*
Och sen då; det här heldagsprojektet med att böjja sig ner till golvet !! *tjihooo* va lätt det går ??? Inte mycket...
Måste bara tillägga att Kevin dessutom har lärt sig att klättra ur spjälsängen.
IMorse hörde jag två plattfötter i köket. Sen låg dom plattfötterna i min säng. Ja, det innebär ju förståss att han öppnar dörrar också. hahahaha Mitt lilla spjuver!
Kelly kommer som vanligt mitt i natten och lägger sig hos oss.
Igårkväll somnade hon ändå tididgare än "vanligt"...typ 20:30.
Jag har köpt en "Ljudbok" åt henne (Dumbo) som hon får lyssna på innan sängdags. Funkade bra. Låg då stilla medans sagan spelade. Men hon gick upp då sagan slutade.
Behövde dock bara spela den 2 gånger innan hon somnade... FRAMSTEG !

Jag och Kelly bakade chokladbollar igår. Kelly älskar att baka.
Ni förstår väl att det blev ett bad efter det ?? hahaha Chokladbolle-kladd ÖVERALLT! Men jag måste ju erkänna; hon fick till ena fina små korvar till chokladbollar!! haha
Morfar dök upp i samma veva som dom skulle bada, så han bestämde sig för att dyka ner i badet, han också.
Så moffa, Kelly och Kevin badade i vårat "lilla" badkar (det blev litet när moffa satt där) i ungefär en timme !! hahahaha Härlig syn! Barnen hade då kul! (Och moffa fick skrubba upp sig...hehe)

Kelly pratar hur mycket som helst nu. Upprepar ALLT man säger.
Ååhhh, din lilla unge! Kan du vara tyst nångång ????????? ;-)
Hahaha, först vill man att dom ska börja prata, och nu vill man att dom ska va tysta! Skojjigt hur man funkar....
Men det är så roligt att höra alla roliga och spontana meningar och kommentarer från henne.
Lördagkväll satt hon med huvudet i händerna vid köksbordet och sa:
-Pappa. Vet du en sak?
-NÄe..
-Vet du en sak. Jag ska träffa Abel ikväll.
(Abel är en kille från hennes dagis). hahahaha Nu börjas det !!! :-)

Igår for jag på sjukan med Kelly.
Hon har gått så konstigt senaste veckorna. Haltar, och kliver snett på foten.
Jag befarar att det antingen är ett arv från min värk i lederna (EDS) eller ett arv från min syster som fick Reumatisk värk när hon var 2 år...
Så igår blev det sprutor till höger och vänster. Och en hel del tårar. Men hon var duktigare än jag väntat!
Nu är det bara att vänta på proverna, få se vad dom säger.
Jag hoppas då för guds skull att hon INTE fått någon slags värk !!!

I veckan ska jag tokplugga in alla Eget på väg- papper. NÄsta vecka börjar utbildningen som räcker i 2 veckor. Jag har bokat hotell i Piteå nu, så allt är kirrat - förutom att jag har otryckt in all fakta i mitt lilla båsiga huvud ! Jag är less på att va så TRÖG ibland! :-)
Har även lite svårt att koncentrera mej på det också.... Speciellt när jag vet att jag kommer hem söndagkväll, och på onsdagen efter det kanske jag blir igångsatt på BB ??? Hur lätt tror ni det är ......

Näni...dax att ta tag i arbetet! :-)
Ha en trevlig dag allihopa !

onsdag, oktober 01, 2008

Helt galet...


Igår alltså......jag fattar ingenting!
Jag är helt förvirrad, typ vilken dag det är å så...
Sen så hade vi första träffen på den "Nya" föräldragruppen igår; klockan 18:00.
OCH vad gjorde Partyplupp då ??
SOVDE !!
Jajjamän!
Jag gick och la mej efter middagen 16:30.
vaknade 19:00. Ännu mer förvirrad.
Hade jag glömt nåt ?? hhmm....
Gick och kollade in anslagstavlan .... jammen just faaaaan !!!
Inte likt mej att missa ett möte... Dessutom första träffen med alla "nygravida". hmm... så det kan gå. När man är trött.

Sovde iockförsig bara 5 timmar förra natten. Inatt blev det ändå 6 timmar..*rekord* (om man ska titta på senaste veckorna).
Kelly sover JÄTTEDÅLIGT. Vägrar lägga sig och sova. kan springa upp och ner till 22-tiden. Sen kommer hon vid 3-4 tiden till oss. Och sen stiger hon upp 6-7 tiden.
Fatta vad lite sömn tjejjen får mot för bara någon månad sedan; nattsömn 13-14 timmar + dagsömn 2-3 timmar. Att hon orkar.....
Kevve sover då bra nu, när han fått eget rum, och slipper syrrans nattliga upptåg ;-)

Imorse cyklade jag med barnen till dagis, och sen hem igen. Ska jobba hemma idag, och främst då PLUGGA inför Eget-på-väg-utbildningen. Jag öppnade pärm A igår och började läsa.... Snacka om förvirrande! "Enligt §5, punk 17-35 ska regler gällande §1-3 avsnitt 6546546546545...bla..bla..bla..." Får man ut något av det tror ni ??? Nä...jag blir då bara snurrig av allt paragrafande och avsnitt hit och dit.... Man får som ingen bra läsning! SUCK! Så idag, måste jag plugga STENHÅRT! (känner att jag ligger efter en hel del...) (Linda- hur lyckades du???)

Så till något pinsamt galet......
Tänkte inte berätta om det på bloggen inför halva världen, men va faan.... Jag kan bjuda på mej själv ;-)
Satt på toa på gymmet igår vid lunchtid. Fick värkar också. Blev länge där.
Hörde hur några kom och bytte om i omklädningsrummet.
Jag blev klar och skulle spola.
FAAAN!
Spolgrejjen reagerade INGENTING! Den var trasig....hhmm...
Där stod jag, i lite smått panik och med värkar, och jag säger då det; det luktade inte gott heller!! hahahaa TYPISKT att jag ska välja toan som är trasig just nu!

Ringde till Micke och fråga hur man skulle göra om toan inte ville spola. Och dessutom kunde jag som inte berätta läget eftersom det stod folk utanför. Gissa om han skrattade!
Satt och vänta tills alla gått ut ur omklädningsrummet....vilket tog ett tag. (dom måste ha trott att jag svimmat eller nåt).
Gick och skulle hämta en hink och fylla den med vatten, för att spola med.
Jo..."tur" som jag har är ägaren där också, så jag får förklara hela grejjen för han också... PINSAMT !!! hahahahaha
Jaja...det åkte då tillslut ner i toaletten, men faaaan va PINSAMT!

Aja...hoppas ni fick ett gott skratt denna underbara onsdags-morron - nu ska jag plugga !!!

Hej svejs!