lördag, juni 27, 2009

Kan inte sluta...!

Nästa fredag får jag ÄNTLIGEN åka hem och träffa min familj för ett par dagar!
Jag missade min sons 2-årsdag i torsdags, och min pappas 48-årsdag igår, vilket känns skitjobbigt faktiskt. Dock kändes det lite bättre, när jag satt in dem i dagstidningen under "Det ska vi fira", så på ett sätt fick jag ändå vara "hos dem" och gratta dem =)
Nu är det "ledigt" lördag och söndag - fast egentligen inte ledigt i den bemärkelsen. Det är självstudier, och jag känner att det är ett MÅSTE att ta till vara på dessa dagar, att bara sitta och råplugga och försöka få ihop sambanden mellan alla grejjer som sker i kroppen.

På måndag är det lektion igen 8-17:00. Klockan 17:00 kommer Dr. ANnika Dahlqvist och håller föreläsning för oss till 20:00, så det blir en väldigt låååång dag - men också väldigt spännande!!
"Vanlig" lektion på tisdagen, självstudier på onsdagen, och sen blir torsdagen ungefär som måndagen; men då är det Kostdoktorn som kommer och föreläser! Ännu mer spännande!
Så jag gissar, att trots att jag längtar hem så mycket till min älskling och mina barn, så kommer veckan att gå JÄTTEFORT! Jag hoppas då det iallafall =)

Sen så har jag totalt fastnat för Camilla Läckbergs böcker också....
Jag har läst Tyskungen tidigare, men sen jag kom hit har jag läst både "Isprinsessan" och "Sjöjungfrun". Ikväll börjar jag på "Predikanten" (tror jag den hette?). Jag har nämligen köpt 4 (!!) av hennes böcker igår...hahaha...Hon i kassan måste ha trott att jag var lite knäpp =)
Men guuud vad jag älskar hennes böcker!
Det är precis sånna böcker som jag själv skulle vilja skriva, men hon skriver såklart mycket bättre =) Kan knappt sluta läsa när klockan slår 1:00, men jag MÅSTE!
Direkt jag vaknade imorse började jag läsa fortsättningen på Isprinsessan. Kunde inte sluta förrän boken var slut. ha ha ha Det är så jäkla spännande!

Idag hade jag tänkt hinna en sväng på stor-staan för en gång skull. Jag gissar att det är smockfullt med folk och tokvarmt, så det blir nog inte länge.
Sen måste jag hem och råplugga igen! Det gick upp ett par ljus för mej igårkväll vid 20:00, så jag måste spinna vidare på det =) hihi

Dax att lämna datorn för en liten shopping-runda!
Ha en trevlig dag!

torsdag, juni 25, 2009

Foppatåfflär på staaaan =)

ÄNTLIGEN fick jag tag i en dator!! hihi =) Och förmodligen har jag tillgång till den även på lördag och söndag också !

Kan meddela att allt går hur bra som helst; trots storstads-stressen =) JO- Det ÄR stressigt, och JO det är så jäkla varmt att jag tror jag måste kläckas =) Med tanke på hur många ägg jag får i mej per dag, så är det inte heller helt otroligt! ha ha ha

FLygningen från Umeå gick jättebra. Ja.. FLygningen. Inte att lämna familjen i väntrummet. Fu fanken säger jag bara. Det är den värsta tortyr man kan tänka sig.
8-månaders pojken förstod ju inte så mycket, och var hur glad som helst när jag pussade han hej då och grät en störtflod över hans kinder när jag kramade han hårt.
2-åringen (som förövrigt fyller 2 år IDAG!!! Ja...HEMSKT att behöva sitta i Stockholm och "fira" hans födelsedag. Det kommer jag aldrig förlåta mej för. Det får jag leva med, och jag tycker att det är jättehemskt...Usch. Mitt hjärta gråter!) busade omkring i väntrummet och hann knappt pussa eller krama mej, för han hade hittat 2 engelska tjejjer (se där!!) att leka med i "barnhörnan".
3-åringen därimot. HOn blev lessen för att hon såg mej gråta så mycket, och började gråta själv. Då gav hon mej en massa pussar och sa: "Så. Nu bra" så som hon alltig gör. Hon kopplar direkt ihop att pussar löser ALLA problem och därmed alla lessamheter =) Lilltjejjen min...
Sambon hade nog inte tid att gråta. Det gick nog upp ett ljus för han, i samma ögonblick som jag skulle lämna dem, att NU var han själv med tre små barn, 3 valpar, 3 hundar, ett hus som är i full gång att renoveras och allt vad allt innebär =) Ja, det var minsann inte schysst att lämna han ensam JUST NU. Men samtidigt; det kommer nog aldrig en sån tidpunkt heller :-) Det är ju som livet - och livet pausar aldrig på det sättet längre...

SOm sagt, flygningen gick sen bra. Åkte tåg in till centrum i stockholm, och sen fick jag vägbeskrivning till lägenheten och hittade tillslut dit =) *yeey*

Kursen är jag ENORM impornerad över.
TÄnk så många utbildningar jag gått inom kost och träning: Hotell & Restaurangprogrammet, Hälsa & Friskvård (1 år), Friskvårdskonsulent (1 år), Gi Coach, VIktminskningskonsulent Xtravaganza...med mera med mera.... Och det jag skulle komma till: ingen av dem är ens i NÄRHETEN av det jag får lära mej nu; och ändå har vi bara haft 1 veckas kurstid! *wow* !! Det är JÄTTELÄRORIKT, och jag har JÄTTEBRA och trevliga kurskamrater att jag kunde inte önska mej bättre! Måste även tillägga att LÄRARNA är KANON!!! Hur duktiga som helst!
Ni kan ju tänka er att 13 kursmedlemmar har endel i sitt bagage; vilket innebär en HEL DEL frågor =) VI lär oss SÅ MYCKET på så "Kort tid" ändå = alltså mer än mina 1-åriga utbildningar! Helt galet.... Min hjärna känner sig helt galen. Helt galet proppfull. ha ha ha Oj, nu lät det som skryt men jag vet inte om det är det egentligen...än iallafall ...hahaha Just nu är det hundra olika garnnystan i huvudet, så som småningom ska jag lösa upp dessa tjorvar och förhoppningsvis få ordning på alla hormoner, enzymer och kroppsfunktioner =)

För övrigt är det JÄVLIGT varmt här! Usch...känns som jag just kom ur min lilla igloo där hemma och rakt ut i en stekpanna på öppen eld! Kläderna som jag tog med mej kan jag nog mer eller mindre...låta bli =)
Fick också skoskav här om dagen. Det är hemskt att säga det. Men.
Jag gick vilse. I stockholm. ha ha ha jaja...skratta på ni. Har ni sett ett vilset frågetecken någongång ?? I foppatofflor ?? ha ha ha
Kan ju erkänna att jag känner mej som en...skogsmulle här. När jag pratar eller frågar om vägen tittar dom konstigt på mej och säger: FÖrlåt, vad sa du? på stockholmska, och jag måste genast ändra mitt tal... Glömmer ju så fort att vi inte alls pratar lika =) Däremot tycker jag att stockholmare LÅTER trevligare och snällare tack vare sitt fina tal...
Mot för mej: "Höllö du! Vårsch ää ****gatan ??? "
Inte konstigt som säger: Förlåt, vad sa du?
hahaha

Nä, nu ska jag gå å lägga näsan i böckerna, nu har jag äntligen fått "surra av mej" en liten stund med er =) så nu kan jag släppa det...

Hoppas ni har det trevligt där ute i solen!
Ni kan tänka på mej; foppa-Pluppen som sitter med näsan i studiepärmen i en kall källare =)
Men jag har det så bra ändå.... Saknar bara min familj, och önskar att dom vore hos mej NU!!!

Trevlig kväll! =)

lördag, juni 20, 2009

Flygarpluppen

Imorron flyger jag till Stockholm.

Jag längtar. Och samtidigt inte.
Det ska bli så jäkla kul att bli licencierad Kostrådgivare med inriktning på LCHF-kost! Tänk att sitta och lyssna på föreläsningar om detta i 3 veckor, tillsammans med människor som har samma ämne som intresse! Det ska bli väldigt intressant....

Men så faller jag tillbaka, då jag tänker på att jag måste vara ifrån min älskade familj i 2 veckor, innan jag får se dem igen....*gggrriiiiiiiin*
Jag vet inte än hur jag ska klara det, och förmodligen kommer jag inte att göra det heller; och MÅSTE jag det?
Jag saknar dom redan, mina småpluttar och storplutt =)
Jag hoppas att vi får fullt upp på utbildningen så jag inte hinner tänka så mycket på saknaden.... Det känns nästan som att jag lämnar mina armar, mina ben, mitt hjärta och mina lungor hemma.
Det är min familj som gör att jag funkar, att jag lever, att jag andas.
Utan dem vore jag en ankskit i rymden. =)

Kanske, KANSKE, kommer Micke ner med barnen och bor med mej en av veckorna......Jag hoppas då det, samtidigt som det vore dumt att ha dom på vägen.
Haha...värsta veliga ankmamman.... Men ni förstår vad jag menar; jag vill ha dom hos mej, men samtidigt om det skulle hände något på vägen till MEJ så skulle jag aldrig förlåta mej själv. Bäst är väl kanske att dom stannar hemma och låser in sig =)

Jag kommer att bo i egen lägenhet i 2 veckor. Sen flyger jag hem och är hemma 4 dagar. Sen flyger jag till Stockholm igen på torsdagen och skriver slutprovet mm. Hem på söndagen och då är jag KLAR!
Då är det 1 vecka kvar av Mickes semester.....*snyft*
Blev en konstig sommar, men ändå bra för barnen att dom fick vara hemma med pappa medans jag är på kurs. Annars hade vi måsta ha dom på dagis + barnvakt. Inte lika kul...

Valparna fyller 6 veckor på tisdag. 2 veckor till hos oss, sen flyttar dom "hemifrån" *snyft*
Det kommer bli lessamt det också..... Speciellt när dom bara är tre stycken. Man blir så fort fäst vid dem.
1 tik är tingad. En hane och en tik kvar. Får sätta ut en till annons få se om dom får något fint hem att åka till....

Nu ska jag packa resväskan!!
Ha en trevlig fortsatt helg!

fredag, juni 19, 2009

Glad Midsommar!

Tänka bara önska er en Riktigt Glad Midsommar!



Sköt om er!

onsdag, juni 17, 2009

Så här in för sommaren så kanske ett litet vintips kan passa?

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte
dela med mig av.


Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en
skvätt på en vit bordduk.
Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.
När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin.
Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket
vin:

- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för
mycket vin:

- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du
druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Trevlig vinkväll!

125 000 visits!

125 TUSEN visits!......
5000 stycken på 10 dagar!
Det blir i snitt 500 stycken /dag!

Onsdag 17:e Juni 2009 = 125 000 visits!
Söndag 7:e Juni 2009 = 120 000 visits!
Fredag 29:e Maj 2009 = 115 000 visits!
Tisdag 19:e Maj 2009 = 110 000 visits!
Onsdag 8:e April 2009 = 100 000 visits
Tisdag 17:e Mars 2009 = 95 000 visits!
Måndag 3:e Mars 2009 = 92 000 visits!
Torsdag 26:e Februari 2009 = 91 000 visits!
Söndag 22:a Februari 2009 = 90 000 visits!
Onsdag 18:e Februari 2009 = 89 000 visits!
Tisdag 10:e Februari 2009 = 87 000 visits!
Tisdag 27:e Januari 2009 = 83 780 visits!
Måndag 12:e Januari 2009 = 80 000 visits!
Fredag 2:a Januari 2009 = 78 000 visits!
Tisdag 1:a Januari 2008: 18 000 visits!!

Pappa for till Jörn...

Kelly och Kevin springer efter deras pappa hack i häl direkt han kommit hem från jobbet.

När dom "glömt" springa tätt efter för en liten stund, har duracell-pappan hunnit springa omkring så dom har tappat hans aktuella position och kommer till mej och frågar:

-Mamma, vars ä pappa?
Jag svarar: - Han for till Jörn.
Kelly går ner till Källarn, där pappa nu var, och frågar han:
-Pappa, varför är du en Björn ?
-Vaaa? säger han, Jag är ingen björn.
- näää, Varför är du i en björn ??
-Vaa? säger han
Jag rättar henne och säger att han for till Jörn.
-Va gör du i en björn?
ha ha ha Man kan tydligen inte skämta om Jörn än. =)

Idag har jag varit hemma med barnen. Har egentligen inte gjort så mycket, mest det vanliga; pyssel och byggt smålego.
Alltså, smålego kan man ju sitta med hur länge som helst! ha ha ha
Micke hittade åt sitt gamla smålego från då han var liten duracellunge, så vi har en stor låda med lego! Tur det...Lego är INTE billigt!! Men det är ROLIGT och avkopplande att sitta och bygga tillsammans! Dessutom passar det alla åldrar; de yngsta nöjjer sig med att bygga ihop bit för bit, medans en som är lite äldre kan börja göra figurer, bilar, traktorer, hus med mera. Man kan bli riktigt (L)EGO om bitarna...hahaha...Nästan så man puttar undan ungarna för att man vill ha en speciell bit!! =)

Däremot har Kevin varit lite småtjörmig idag.
Han VÄGRAR somna på kvällen! Vi håller på och lägger han till 22-23 tiden oftast. Från 19:00 då. Det är alltså 3-4 timmar som vi enbart turas om att lägga Kevin i sängen.
Idag tänkte jag inte låta han sova på dagen, vilket han ändå behöver! Det är en svår övergångsperiod från att sova på dagen - till att INTE sova på dagen. Omställningen kan vara stor.
Kevin sover allt mellan 1-3 timmar efter lunch.
Idag fick han inte sova alls.
Hahaha,stackarn var så trött att han somnade i matstolen!! Han vaar så sööt där han satt och nickade i djup sömn! Fick sova 30 minuter så han då skulle överleva =) ha ha
Nu får vi hålla tummarna att han börjar somna på kvällen...
Okej, det kanske tar en vecka eller så, innan man får se resultat, men nu har han vägrat somna för kvällen hela det här året.

När jag tänker efter så är det ett halvår det handlar om.
Ett halvår där vi testat olika metoder, hittat metoder som sen inte hjälp längre, och varit less, arga, psykologiska, lugna...ja...alla sinnesstämningar ni kan tänka er.
Att bli arg har ju såklart inte hjälpt, och det visade sig ganska fort.
Men att vara snäll har inte heller hjälpt.
Att sitta och söva han har inte hjälpt.
Att sjunga, stryka på kinden, inte prata alls, förklarat att han måste sova, satt på CD-bok,...ingenting har "bitit" på han.
Han har helt enkelt haft för mycket energi kvar på kvällen!

Nu måste vi testa "Ingen dagsömn" så kanske lillgrabben får börja sova ordentliga nätter!
Kelly ligger i samma rum, och somnar direkt vi sätter på cd-boken. Hon sover hur hårt som helst, och störs inte ett dugg av att han springer ut och in i rummet i 3-4 timmar. Hon har varit så fantastiskt snäll denna tjej. Vi har aldrig haft "problem" med henne på nåt sätt. Någon gång har hon "trotsat" men när man visat vem som bestämmer, ger hon sig direkt och accepterar läget.

Annat är det med busunge nummer 2.
Han testar gränserna hela tiden.
Och när han får veta vem som bestämmer, så ska han testa det fler gånger igen, på samma sak. Han är verkligen en liten "testare" =)
Ganska roligt ändå att se vilken skillnad det är på dom.
Före vi fick Kevin, så var det nästan så att vi inte hade något barn.
Kelly hängde bara med och accepterade det mesta....sööt-tjejjen ;-)

Vi kan ju bara tänka oss vad som väntar med busunge nummer 3....

Vem är du ?

Optimisten ser en möjlighet i varje problem.

Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet.

måndag, juni 15, 2009

Jag hicka med snoret!

Imorse tänkte jag åka iväg till simhallen och bada med barnen.
Klädde alla 3 (och mej). Packade fika. Packade badkläder. Handdukar. Nya kläder. Och drog iväg.
Jag hade speedat upp barnen så dom dansade och tjoade när vi skulle iväg! ha ha Det är så roligt att se när dom är glada och hoppar omkring!

Väl där tog jag ut alla barn, och all packning. Gick in.
Vad tror ni att vi ser?
Jo, en lapp där det står STÄNGT en vecka tidigare! (de skulle egentligen stänga först nästa vecka!!) Neeeeeej!!
Guuud vad jag blev lessen! Mest för barnens skull!
Kelly trodde att jag skämtade och sa: Nää, tokmamma! och skrattade.
Fick förklara att vattnet tagit slut i simhallen så dom var tvungen att stänga....
Jag kände mej riktigt besviken. Och värdelös. Här hade jag speedat upp ungarna och sjungit hela vägen dit att vi skulle bada och ha kul, åsså får vi inte ens bada..... Ni anar hur lessen jag kände mej!

Istället blev det så att vi körde runt till Kimmen (ingen hemma), till mormors (ingen hemma), och sen hem, men barnen ville inte hem; dom ville hitta på någe roligt.
Jag fick tillslut tag i morsan. Dom kom just från Norge med lastbilen och skulle lasta i Malå. Kim och Sebbe och Alex var också i Malå.
Härligt! Vi kommer! sa jag och stack!
Körde dit i värsta regnovädret. Såg knappt nåt överhuvudtaget.
Väl i Malå bjöd morfar (barnens) på mat på hotellet. mums!
Sen skulle dom iväg med lastbilen igen, och då hade Cindy övertalat Kelly att följa dom med lastbilen. Snacka om ännu mer speedad! ha ha Pojkarna fick följa med mej hem igen.

Kelly hade en så rolig kommentar då hon nös idag.
Två nysningar som hon "halv-höll-igen" och sen sa hon: Mamma! Jag hicka med snoret!
ha ha ha ha
Min lilla söööting =)

Nu är det middagsdags, och sen vette klåån vad man ska göra...
Usch vad man kan bli less på detta regnande.....

fredag, juni 12, 2009

Ta inte råd av män.,...

Här har vi en uppenbar anledning varför vi inte ska ta råd av män som skriver rådgivningsspaltar:

Fråga:
Kära Walter,
jag hoppas att du kan hjälpa mig.
Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset tittandes på TV, som vanligt. Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade.
Jag promenerade hem för att be min man om hjälp.
När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon! Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter. Jag är 32 år, min man 34 och grannens dotter 22. Jag och min man har varit gifta i 10 år.
När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna.
Jag ställde ett ultimatum:Bryt med henne eller så lämnar jag dig! Han har blev av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess.
Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant. Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom.
Var snäll och hjälp mig!
Vänliga hälsningar Sheila

Svar:
Kära Sheila
En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn. Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet.
Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar.
Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

torsdag, juni 11, 2009

Varför är det så jävla skönt ?!!!!


Varför är det så jävla skönt att SHOPPA ???
Herreminjeee.....*wooohooooo*
ha ha ha

Idag drog jag till stan alldeles on my own.
En tvättmaskin stod högst upp på listan.
Som tvåa kom MASSOR med kläder till alla barn.
Det har hänt något magiskt nämligen....

Bara ÖVER EN NATT så var våran nuvarande "garderob-uppsättning" helt PLÖTSLIGT för liten!
För korta ben, för korta ärmar, för kort i ryggen, för trånga huvud-öppningar, för tighta tröjjor, för trånga i midjan...ja...Jag FATTAR inte hur det gick till!
Nog för att tiden går FORT - men så jävla fort kan det väl ändå inte gå!! ;-)

Därför blev det tvunget (oj, så tråkigt! hehe) att inhandla helt nya kläder idag!
Och SOM jag handlade!
"Schwisch" vad lätt kontokorten dras genom springan! *schwisch* *swisch*
Det är så jäkla skönt att shoppa, att det nästan är farligt!
Man glömmer ibland att det FAKTISKT inte är låssas-pengar man handlar med...Nej, det är sant! Pengarna DRAS FAKTISKT från kontot! Jo, det är sant! Jag har märkt det jätteofta nu! :-)

Man får väl hoppas att pluttarna stannar i växten ett tag...typ några år eller så ?
Tur att nummer 3 bara kommer efter och ÄRVER kläderna hela tiden!
Nummer 2 har nästan växt ikapp nummer 1 (och det skiljer ändå 1 år!) så dom två går då inte "ärva" efter den andre.....*suck*
Jag får verkligen se till att skaffa mej nummer 4 och nummer 5 och nummer 6 och...ja...så att kläderna verkligen utnyttjas till fullo ;-)

Tvättmaskinen fick jag då hem iallafall! ÄNTLIGEN!
Första tvätten är gjord, och nu ska jag bara ta och lära mej alla dessa finesser som jag aldrig kommer att använda. Här blandar vi all tvätt, och tvättar nästan alltid på samma grad-antal....hahaha SÅ inkompetenta är vi! Men det får nog bli ändring...
Nu har vi barn-program (alltså ett program för barnkläder...), handtvätt-program (ÄNTLIGEN!), och tiotal olika tvättprogram med olika grader och centrifugering! *tjoo*
Det här blir spännande!
Men det ska då bli jäkligt najs att slippa vända skitu-klea ut å in....(haha)
Oj vad vi ska gå omkring och lukta gott ;-)

Dax att börja slava!

onsdag, juni 10, 2009

Trappen är beställd!


ÄNTLIGEN fick vi tummen ur röven :-)
Imorron bitti kommer TT hit och kontroll-mäter en sista gång, och sen hoppas vi på en snabb-produktion av trapp-arbeterna, så kanske vi hinner få den innan semestern!!
*yes yes yes*
Övervåningen börjar närma sig..... *jjiihhhooo*
Tillslut bestämde vi oss för den svängda trappen (som ni ser på data-bilden här ovan), som gav lite mer "stil" och "lyx" än den raka "tråkiga" varianten.
Sen så ändrade vi oss i sista sekund om hur det skulle se ut uppe..hehe
Först var det tänkt att vänster-sidan av trappen skulle angränsa mot en hel-vägg både nere och uppe. Men nu gjorde vi så att trappen skulle bli "fristående" uppe för att få lite mer "rymd" och ljus där. Jag tror det blev kanon! Vi lär ju få se ;-)


Så gissa om vi sitter och ritar olika lösningar på rumsindelningen helt febrilt!!! Ena dagen vill man ha stora rum, och nästa dag vill man hellre ha många rum !!
Hur det blir, det vet inte ens en sierska, för det vore omöjligt att veta vad vel-plupparna bestämmer sig för till sist!
Det är då hur som helst VÄLDIGT roligt och spännande att "drömma" om hur det ska se ut; allt från rumsindelning, golv, tapeter, inredning, SPA-avdelning, öppenspis....!
OJ vad jag njuter! Det finns inget roligare!


I sommar ska trappen in + att "tornet" ska byggas "in".

Till hösten börjar vi med golvet och golvvärmen och sedan innan jul hoppas vi på att få isolera hela övervåningen.

Efter det är det som "bara" (hehe) att ta ett rum i taget :-)

Ska bli så jäkla skönt med var sitt rum till mini-plupparna.


Kevin sover allt annat än bra just nu; eller ja, NÄR han sover så sover han hårt, men att somna på kvällen verkar vara en omöjlighet! Oftast blir klockan 22 (!!) innan han lägger åt ögonen, och då är han ändå uppe med tuppen klockan 6:00 hur pigg som helst! Jag befarar att han ärvde sin pappas "Mini-sömn-behov-och-uppe-med-tuppen-varje-dag"....*ggggrrr* Jäkla gener!


Nä, nu ska jag gå och kolla om kudden är redo för natten ;-)

Imorron MÅSTE jag iväg till stan och inhandla en TVÄTTMASKIN!!
hahaha...inte kul att måsta vända på plaggen för att få se dom rena! ;-)
TÄNK så beroende man är av en "liten" maskin!! Helt otroligt!

Go natt!

tisdag, juni 09, 2009

Ååhh va kul....?

Just efter att jag skrev inlägget om att Micke köpt hem en massa tvättsäckar för bättre organisation i tvättstugan hände något roligt.
NOT!

Vi drog igång tvättmaskinen med detsamma och tänkte: Yes! Härligt! Här ska det bli ordning och reda :-)

Vi gick ner någon timme senare, för att upptäcka att tvättmaskinen stod stilla. Den tyckte att den tvättat klart helt enkelt. Han var less.
Jag tog ut den dyblöta tvätten och upptäckte att den luktade ve å faan ; OTVÄTTAT!
H****e!!! Play Wink

Så nu är jag på jakt efter en ny....
Och gissa om jag blev GLAD (??) då jag hittade en på orten: "Lättanvänd tvättmästare, Specialprogram för fläckar" !!
Hahaha...jag trodde alla program var mot fläckar ??? Play Wink

måndag, juni 08, 2009

Mina bröst ser ni på bilden längst ner....*suck*











Det är inget skämt.

Funkade inte så bra...


För en tid sedan skrev jag om "para-ihop-alla-sockar-problemet".

Fick tips om att Socklock sålde dessa färg-granna små grejjer:

De var rätt så billiga ändå; 25:- för 8 stycken.

Jag beställde några 8-pack och hoppades på en lösning.

Tyvärr var de inte lika bra som jag hoppats på. (eller så har jag höga krav ha ha ha)

Det gick "trögt" att sätta in strumpan i "glepan" och vissa sockar föll av i tvätten (så problemet med att hitta partnern kvarstod..), och de som satt kvar var ju iofs. ihop-parade med man fick slita lite onödigt hårt innan strumpan släppte glepan. Vissa sockar blev till och med lite skadade i linningen av det.

Det är lite jobbigt att använda grejjer som "går trögt" (ha ha), speciellt när man måste ägna lite "extra" tid på något som man kan lägga på annat....

Nu letar jag efter något bättre; typ nypor: tänk er en klädnypa fast med nypa åt bägge hållen, som nyper lagomt mycket så att de sitter kvar i tvätten, men inte "gör illa" sockarna. De ska gå lätt att nypa dit, och nypa av.

Någon som har en idé ??

En dag, mina vänner... EN DAG ska jag övervinna sock-monstret och slippa alla sock-problem för all framtid :-) *mohahahaha*

Hur läser du blogg-inlägg??

I Träningsplupp har jag skrivit om " Hur läser du andras blogg-inlägg?"
Jag skickar er DIT!

söndag, juni 07, 2009

Nya bilder....

Lilleman har nu börjat sitta, lite sådär hux flux.
Har egentligen aldrig tränat eller nåt. Har bara velat ligga och snurra från rygg till mage och sen från mage till rygg.
"Kryper" gör han också. På sitt alldeles eget sätt, he he.
Han ligger nämligen på RYGG!
Sparkar ifrån sig med hälarna och skjuter sig frammåt på så sätt. Ser ut ungefär som en daggmask, när magen åker i vädret och huvudet och hälarna rör vid golvet.
Ja, möjligtvis en konstig lite daggmask kanske. En upp och ner....eller bakåfram...eller... ???
Söt är han då när han "drar iväg" !! ha ha
Nästan plats på söt-listan är dom tre småpluttarna i valplådan....
På tisdag är dom 4 veckor, och jag hinner knappt med hur fort det går!
De har börjat gå upprätt och dom har till och med hunnit med lite "syskonbråk".
Två av dem stod och bråttades och "morrade" (så roligt!) åt varann.
ha haha Det lät för gulligt :-)
Här har ni tre av våra dammtussar...

Söööta små hårtussar ;-)

Helt nytt pläjs...

I helgen är det sommarstugegrävning för hela slanten!
Igårkväll grävde dom klart, både "plattformen" där stugorna ska stå, och hela vägen upp till storvägen. Platt och fint.
Jag säger då det; det blev MYCKET finare än vad jag och mamma hade hunnit fantisera ihop. Och det säger en hel del; för finns det några som skenar iväg så är det då VI !! ha ha ha ha ha
Nu blev det så stort, så öppet, så platt, så barnvänligt!
Grillplatsen är gjord, några staket vid sjön är uppsatta.....
Man börjar känna sig riktigt hemma bland jordhögar och traktorerna ;-)

Idag ska vi hämta dit utedasset vi hade på gamla sommarstugan.
Åsså hammocken. Och en ny liten "Kojja" som farfar har byggt; där vi ska hålla till och diska allt som använts till matlagning (en hel del alltså!! ha ha).
Kanske vi hinner få dit badtunnan också, och bastun. Vi får se hur mycket tid vi har.

Barnen är då i extas så länge vi är där och traktorerna brummar på :-)
De sitter så snällt bredvid chauffören och bara LER stort (från öra till öra!) hur länge som helst!
Sen vill dom ner, sparkar fotboll, äter, busar med hink och spade, och sen är det traktorn som gäller igen !
Det bästa är att gårdsplanen blev så himla stor att dom har så stor yta att leka på!
Det blev kanon!

Nu ska jag snöra i mej nå fika, och sen bär det av dit igen!
Mot lugnet. (haha, det känns lugnt även om det är en byggarbetsplats för 3 traktorer!! ha ha)

120 000 visits!

Redan 120 TUSEN visits!......
5000 stycken på 9 dagar!
Det blir i snitt 555 stycken /dag!

Söndag 7:e Juni 2009 = 120 000 visits!
Fredag 29:e Maj 2009 = 115 000 visits!
Tisdag 19:e Maj 2009 = 110 000 visits!
Onsdag 8:e April 2009 = 100 000 visits
Tisdag 17:e Mars 2009 = 95 000 visits!
Måndag 3:e Mars 2009 = 92 000 visits!
Torsdag 26:e Februari 2009 = 91 000 visits!
Söndag 22:a Februari 2009 = 90 000 visits!
Onsdag 18:e Februari 2009 = 89 000 visits!
Tisdag 10:e Februari 2009 = 87 000 visits!
Tisdag 27:e Januari 2009 = 83 780 visits!
Måndag 12:e Januari 2009 = 80 000 visits!
Fredag 2:a Januari 2009 = 78 000 visits!
Tisdag 1:a Januari 2008: 18 000 visits!!

fredag, juni 05, 2009

Lugnt och avstressande

Ikväll har vi varit nere vid sommarstugan.
Eller...ja.....PLATSEN där sommarstugan ska stå en dag. :-)

Det har varit en grävare och två traktorer där hela dagen och röjjt.
Alla buskar, mossa och mark är borta. Jorden håller på att omflyttas så att hela udden blir en stor plan yta.

Vi som inte leker med traktorerna, tar hand om barnen vid grillplatsen.
Det finns inget härligare än att sitta och elda, grilla något, och titta ut över den lugna sjön och se några solstrimmor kika fram bakom molnen.....*aaaahhhhhhhhh....* HÄRLIGT!
Det kan man kalla hälsa för själen alltså.
Själv har jag grillat kycklingspett och fläskkarre över elden. Blev riktigt supergott!

Nu bar det av hemmåt för jag och barnen; dax för huvudkudden.
Micke och dom andra grabbarna är kvar och "leker" ;-) he he
Vette tusan om dom ens kommer hem för natten !! ha ha
Det är väl ungefär som när vi tjejer har tjejträff antar jag ;-)

Ja. TÄNK ändå om det vore klart. Ett eget sommarställe...*drömmer mej bort*
Det kommer bli så jäkla bra där!
Verkligen lugnt och avstressande.......

torsdag, juni 04, 2009

MÄRK-ligt !


Här får ni se några bilder på 3 barn; 2 är mina och den tredje är deras kusin.

Min äldsta son, Kevin, har en RÖD ruter på sitt högra lår.
Min dotter, Kelly, har ett RÖTT hjärta bak i knävecket.
Min brorson, Kasper, har en svart spader på låret.

Visst är det lite spoooky ??

Vem ska få klövern ?
Min yngsta son, Elvin, har något svart märke bak i nacken som inte går att urskilja än...men det skulle mycket väl kunna föreställa en klöver, kanske om han växer till sig lite...Det är lite svårt att säga än så länge..
TÄNK vad kusligt det skulle vara om han fick klövern ???
Eller om nån fler av mina syskonbarn får den....
*ohh-ohh*

Bilder på valparna







På tisdag fyller dom 4 veckor; småpluttarna!
Då är det dags för 2:a avmaskningen. Är det varmt ute kan dom börja gå ute på gräset, så det ska bli kul (om det blir varmt vill säga....haha)
Det märks fortfarande att dom bara är 3 som delar på mamma-tuttarna - här äts det, och i samma veva som växer dom!! :-)
När dom är 2 veckor öppnar dom ögonen, och visst är det konstigt, men med alla 4 kullar, så har dom alla följt den "regeln"; precis på dagen! I början kisar dom bara litegrann, men ju längre tiden går, får man se deras stora runda och pigga ögon! Och plötsligt så blir dom små söta dunbollar ;-)
Dom börjar höra när dom är 3 veckor, men jag tror att det bara är två av dem som hör ljud. Det var bara två som reagerade när jag kom med dammsugarn....
Lat-fia länst upp hör däremot ingenting, hahahaha! Hon ligger som en palt varenda gång jag är in :-) Det kanske hör ihop; ligger som en palt - äter som en häst?? ha ha

onsdag, juni 03, 2009

Arbetsplatsträff hemma vid köksbordet....

Nyss kom Micke hem, efter att ha varit i Ö-vik sedan söndagkväll, på kurs.
Skönt.
Lite obehagligt att ha familjen ute på vägarna....

Jag trodde jag skulle få det tufft medans han skulle vara borta, men det har gått över förväntan bra! Idag var vi till och med och handlade, jag och hela ong-högen, och jag blev chockad hur bra det gick !! (Tänk att veckohandling ska kännas som dagens utmaning ;-) ha ha ha)
Alla tre var jättesnälla under hela handlingen, bara några små Kevin-fingrar som petade på lite yoghurt, annars var det lugnt. Inte heller något tjörm eller skrik, så jag är impornerad! Kelly hann se fodral på två Barbie-filmen och jag hann tänka: Nu är det kört!
Men så sa jag bara; ja vilka fina, lägg tillbaka dom nu.
Kelly: jaa, dom får ligga där till jag älska dom på julafton! (hennes sätt att säga att det skulle bli en jättebra julklapp ha ha)
Var däremot lite tungt att ta sig FRÅN affären, med tre tunga matkassar och tre (tunga!) barn!! :-)

Sen blev det Tacos till middag, och efter det ett obligatoriskt bad av sölkorvarna. (jag slapp!).

Efter det kom Micke hem.
Han har köpt hem en massa tvätt-säckar med stativ (se bild)

så nu ska det bli enklare att sortera tvätten...
humm...om ni bara visste hur vi haft det hittills ha ha ha ;-)

Tvättstugan har vi nere i källaren. Så vi kutar ner med tvättkorgarna, tvättar, sorterar i IKEA-blå-shopping-påsar (hahaha jag vet hur det låter, men dom rymmer JÄTTEMYCKET!! ha ha) och sen har vi kutat upp med dem och vikt in i garderoberna.
Nu blir det lite enklare med stativen och allt, och handtag på säckarna. *äntligen*
Och snygga va dom ju också ;-)

Ikväll ska jag och Micke ha en planerar-kväll.
Lite uppdatering om vad vi hunnit med huset, (fram-)tidsplan och att-göra-plan om vad vi ska hinna framöver på huset, se över ekonomin; hur mycket vi kan bygga för osv....
Som värsta arbetsplatsträffen ha ha ha!!!
Men det är som bra, att synka ihop oss, och sätta mål, så vet vi vart vi är på väg; vad vi måste göra, och NÄR!!

Imorron ska vi till TT och beställa våra NYA TRAPP!! jihooo!!
Vi måste gå igenom hur vi vill ha den, så att allt blir rätt innan tillverkning! Känns jääävligt skönt!...och SPÄNNANDE!

I helgen ska marken på våran sommarstuge-udde beredas, skottas till och plattas till. Det blir spännande! Det kommer bli JÄTTEBRA!

Nä ni, Dax för arbetsplatsträff :-)

ps. bilder på små-valparna kommer ikväll. Ni måste ju få se sötingarna :-)

Det här trodde jag inte...

Att man en dag skulle sitta i en minibuss och dunka musik,
med tre små barn, halv-kräkig t-shirt,
och sjunga en helt annan text till låten "Sommartider, Hej Hej!",
nämligen: Dunderhonung, hej hej, Dunderhonung!! *rockar loss*
hahahahaha
Vuxen-poäng ???

tisdag, juni 02, 2009

Tusen skäl??


"En del har tusen skäl
till varför de inte kan göra
vad de vill göra,
när allt de behöver
är ett enda skäl
till varför de kan".

måndag, juni 01, 2009

Hjälp mej med Hustru 1.0

Bästa IT helpdesk,
Förra året uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.
Så fort jag hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att jag skulle installera Barn 1.1, 1.2 och 1.3.
Det tog en massa tid ochkrävde en massa resurser.
Det stod det inget om i programspecifikationen.
Dessutom installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp såfort jag startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.

Gamla program som Pokerafton 10.3, Fyllefest 3.5 och Söndagsfotboll 5.0 fungerar inte längre. När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet: 'Du har utfört en otillåten aktivitet. Stäng genast ner alla program sominte stöds av Hustru 1.0 !'
Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag Försöker köra några av mina favoritprogram.
Jag har funderat på att återgå till Flickvän 7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0.
Kan ni hjälpa mig?
Tackpå förhand!
'Frustrerad och förvirrad'


Svar från Helpdesk,
Bäste Frustrerad och förvirrad,
Problemet du beskriver är mycket vanligtoch många klagar över samma sak.
Orsaken till problemet är ettgrundläggande missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som många män tror, ett nytto- och underhållningsprogram, utan ett operativsystem som är designatför att styra allt.
Att försöka gå tillbaka till Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat ärdömt att misslyckas.
Några har försökt med att installera Flickvän 8.0 eller Hustru 2.0, men det har slutat med att de fått fler problem än vad de hade med Hustru 1.0.
Vi rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa avsituationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen'Vanliga programfel'.
Datorn kommer att fungera perfekt så länge du taransvar för alla systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem.
Det räckermed att du skriver: / FÖRLÅT, så återvänder styrsystemet till normaltillståndet.
Hustru 1.0 är ett storartat program som dock kräver ett visst mått avunderhåll.
Du kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten.
Vi rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfallmjukvarupaketet Päls 2000.
Vi avråder å det bestämdaste från att installera Älskarinna i kortkort 3.3 eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer att resultera iatt Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 % avsystemresurserna.
Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv storasystemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 haravinstallerat sig själv.

Vänligen Helpdesk

Att jag inte tänkte på det här....

Ja, så dumt då.

Att jag inte tänkte på att göra mej vacker, då jag lix skulle vara med i tidningen å allt ;-)