måndag, november 30, 2009

Min mamma gör bort sig - igen!!



hahaha
Jag skulle nog kunna göra en serie som jag kallar
"Min Mamma Gör Bort Sig - Igen",
för det här börjar bli lite tjatigt ;-)

Det var nämligen så att min minsta lillasyster, 13 år, och min mamma hade varit i Umeå till Cindy´s sjukgymnast.
När de var klara där, och skulle åka hem, satte sig Cindy först i bilen,
och satte på värmen direkt.
Mamma sätter sig i bilen och trycker ner kopplingen och lägger in 1:an och gasar.
Det händer inget.
Bilen står stilla, och ingenting funkar.
Hon provar igen. Och igen. Svär litegrann. Provar igen.
Och säger " Men helveteeee!! Vad är det nu för fel på den här jävla bilen???"
Cindy säger:
"Mamma, du kanske ska vrida på nyckeln först ??" ha ha
**
*
hahahaha, stackars mamma, hade "glömt" starta bilen först.....HA HA HA HA
Jaaag dööööööörrrrr !!!!!
Det är SÅ typiskt mamma!
Man kan då inte säga annat, än att man får skratta när mamma är i närheten =)

Värkar och bäbisdrömmar


VÄRK-ARBETE PÅGÅR
Ikväll har jag haft kraftiga förvärkar i ungefär 1 timme. De är inte slut än, men de börjar iallafall minska i styrka.....
Soffläge och försöka andas igenom alltihop.
Det känns faktiskt bra med förvärkar, även om det är obehagligt på samma gång.
Under den där tiden, hinner man förbereda sig för den "riktiga" förlossningen mentalt, och det är kanske de enda tillfällena där man verkligen hinner tänka på allt som komma skall =)
Annars går livet på som "vanligt", om än jag är i jävligt oform just nu; ingen kondis och foglossning i massor. Men själva förlossningen känns väääldigt långt bort, så en å annan förvärk är nog inte så dumt för att "påminna" mej själv om vad jag ska gå igenom (igen).

Veckan som var, hade jag min första bäbis-dröm om vad det blir för kön =)
Jag kollade i min gravidbok som jag antecknar i vid varje graviditet; veckovis, och då såg jag att jag har drömt VAD det är för bäbis jag väntar i EXAKT samma grav-vecka (I 32 fulla veckor -inne på vecka 33) med ALLA! Cooolt!
Och det coola är att det stämt varje gång =)

Våran första bäbis var vi helt övertygade om att vi väntade en pajk. Min pappa köpte till och med en jättestor blå radiostyrd racerbil till "magen" i julklapp, då jag var i vecka 20, bara för att alla verkligen var säkra på att det skulle bli en pojke.
Men så i vecka 32 drömde jag att jag födde; och jag sa till Micke "Blev det en Kevin?", och Micke svarade (i drömmen alltså): "BEA! Det blev en Kelly!!!!"
Med nummer 2 drömde jag i vecka 32, att jag fått min bäbis och skötte om den på skötbordet, och att det var en pojke. Vi hade inget namn på han än, men kallade han för Kevin. När dagen var slut, stoppade jag in bäbisen igen i magen (via magen) och jag var fortfarande gravid under natten!! (Skulle va praktiskt.....haha)
Med nummer 3 visste vi ju redan vad det skulle bli, men drömde även denna gång i vecka 32 att jag födde en pojke.

Åsså nu då; 4:e busungen i magen och drömmen kom i rätt tid ;-)
Första halva drömmen födde jag, och då var det en flicka, som vi skötte och mysade med.
Sen drömde jag att jag "började om" med mina förlossningar, och jag minns hur förvirrad jag kände mej; först kom en flicka, sen en pojke, sen en pojke till och sist en flicka. Jag visste inte att jag väntade fyrlingar ;-) När jag vaknade "förstod" jag att det kanske betydde ordningen på förlossningarna....
Så det ska bli SÅ spännande att se vem som bor där inne om 2 veckor! :o)))))))))
Då är det dax för tillväxtultraljud (1:a denna graviditet) för att se hur stor bäbisen är.
Efter det är det BARA 3 veckor kvar tills lillmys är häääääär!!! Snacka om att jag längtar!

Jag drömde även en annan dröm förra veckan, nämligen att jag fött, och att min mage sugit ihop sig till värsta platta magen på 2 veckor. I drömmen var jag tvungen att jämföra formen efter de andra, men aldrig tidigare hade något liknande skett - och så SNABBT!!!
Snacka om besviken jag blev då jag vakna och såg flodhästen i spegeln ;-) he he Och jag som har så svårt att skilja på dröm och verklighet.....*suck*

Ikväll blir det lugnt med tanke på värkarbetet som inte har slutat än.....
Bara laaaaata mej =)

fredag, november 27, 2009

Äntligen Fredag!

Igår satt jag och jobbade med mitt kursmaterial från 8:00 till 21:30. Hade knappt tid för lunch! Men så fick jag ju mycket gjort också.
Nu är det bara 6:e, och sista, häftet jag måste finslipa och kolla igenom texten och kanske lägga till och ta bort vissa saker.
Jag börjar faktiskt bli hyfsat less att aldrig få det klart faktiskt!
Jag började med häftet i Juni i år; och snart är det December....HERREGUUUUD!!!!
Men det ska bli bra åxå! Det bästa!

Micke har varit hemma med barnen igår och idag; så det kommer att kännas som värsta lååånghelgen!
Han har hunnit stryka alla julgardiner, tagit ner dom "gamla" gardinerna och satt upp några av julgardinerna. Sen har han julpyntat litegrann med Jul-lamporna i tv-rummet och köket. Det blev SÅ mysigt! Ja, tänk vilken mysig tid alltså!
Doftlyktan sprider kanel-doft, bakade pepparkakor här om kvällen, myslampor på, alltid tända ljus vid matbordet, mörkt - ja nästan svart - utomhus........
Kelly och Angelica

Idag ska vi på kalas hos barnens kusin Angelica,
som fyller 3 år idag! GRATTIS LILLGUMMAN!
Vi ska dit 14:00, och hela familjen är redan klara att åka *wwwaow* Händer inte ofta! Jag har klippt Kevin korthårig (igen! Det växer som ogräs..), alla är nybadade, fått på sig fina kläder, paketen omslagna, födelsedagskortet är gjort, och nu är det bara att invänta klockan =)Bus-Angelica

Klockan 17:00 åker jag å syrran till Medan för att äta Tacobuffé och sen se Stig Larssons biofilm (3:e). ha ha ha, jag vet inte ens vad den heter....
Vi gjorde samma sak när 2:an gick; först mat på restaurangen i samma lokal och sen bio. Myspys med syster =)
Hade ju bokat bord sist, och när vi kom dit så hade vi en egen skylt där det stod "Partypluppen". ha ha ha, så fick man sig ett gott skratt =)
Vi får se vad det står den här gången "Hon som alltid ber om mer creme fraiche" eller nåt sånt...hahaha Jag anmälde då en Partyplupp och en Systerplupp (tordes inte skriva Systermupp) ha ha ha....
*
Idag går jag in i vecka 33 i graviditeten. 32 fulla alltså. 6 veckor kvar innan matchstart!
Det ska bli SÅÅÅÅÅ spännande!!! Funderar på att göra en homerun....
I den här grav-veckan med Elvin gjorde vi ett tillväxtultraljud, och då vägde han "runt" 2,2 kg (uppskattningsvis från ultraljudet). Skulle va kul att göra ett exakt nu med denna också, för att jämföra... Men snaaart ska vi dit på tillväxtkontroll; den 15/12 !! Riktigt riktigt spännande att få se vem som bor så tyst och lugnt där inne ;-)

6 veckor kan ju ändå gå så himla fort (hahaha...jag hoppas då inte alls så mycket!), tack vare att jag är fullt sysselsatt på skolan, och sen kommer jul och sen nyår och veckan efter nyår ska den lill* titta fram =) En liten bäbis...helt ofattbart!
Igår låg vi och kände på magen. Det är inte lika små kick längre; Nu är det mer stora svepningar och kullerbyttor, tryck mot revbenen och en och annan karatespark mot pinkblåsan. Man får verkligen se till att blåsan är så tom som möjligt hela tiden, annars händer det lätt en olycka ;-) Däremot upplever jag samma sak nu, som med alla 3 busungar; trots att jag har nypinkat så är jag lika pinknödig då jag ställer mej upp igen. Ni skulle bara se alla konstiga ställningar man måste ha för att verkligen TÖMMA hela blåsan vid ett och samma tillfälle!!!
Lyfta magen, luta framåt, luta bakåt, luta åt sidan, släppa ner magen, luta frammåt, och ja...det tar TID! =)

Har foglossning så inni bomben, och har svårt att röra mej överhuvudtaget. Jag skyller på skolan, för de senaste 6 veckorna har det blivit jätteskillnad på min rörelseapparat - och inte på ett positivt sätt!
Sitter ju för det mesta MINST 8 timmar på skolan, sen hem å äta (på en stol) och sen fortsätta jobba med arslet på stolen....*suck*
Igår fick jag och Micke äntligen tummen ur, och bar ner mitt gåband (det heter gåband när jag är gravid, och springband när jag är ogravid; men det är samma band jag pratar om, ha ha ha), från vindan (det var inte det lättaste med foglossning och sammandragningar) men nu ÄNTLIGEN ska jag börja gå korta stunder någon gång per dag, för att få igång musklerna och hormonerna så foglossningen försvinner igen.
På mej är det då definitivt så att inaktivitet och mer kolhydrater än jag "tål" ger foglossning; och träning sätter igång en massa hormoner - och foglossningen är hormonrelaterad!
Bara jag börjar försiktigt; 5 minuter första "passet" är faktiskt nog, och ökar sedan eftersom. Jag KAN Inte vänta längre, för då kan jag tillslut inte röra mej ALLS, och det är redan åt fanders!

onsdag, november 25, 2009

Kellys söta kommentarer ;-)

Ikväll blev det pepparkaks-bakning i huset.
Kevin och Micke åt mest upp degen, men Kelly gjorde iallafall fina figurer =) hihi
Kevin fick hjälpa mej att göra hemgjord glass istället; på grädde, hallon och ägg.
Oj vad dom gillar att hjälpa till i köket, om än det bara handlar om att hålla på mammas hand som håller i elvispen! Mina sötingar...... =)Där vid kvart över sex iqwell blev trollungarna trötta, så Elvin fick gå till sängs och Kevin och Kelly låg och såg tecknat i vårat sovrum en stund, medans jag och Micke satt och pratade i köket.
Efter en stund gick vi dit och lade oss bredvid dem och då sa Kelly: Åååhhhh, så tur att man har en mamma! åsså fick jag världens go´kram!
Hon är så underbar hela tiden!

Igår hämtade deras morfar dem på dagis, och han skjutsade inte hem dem förrän på kvällen före läggdags, och då sa Kelly i hallen när hon kom hem: Vart är min mamma? Asså mamma är så söööööt.......
Goding!

En ännu sötare kommentar, var när hon släppte iväg
världens prutt vid matbordet i afton, ha ha ha!
"- Stjärten säger tack för köttfärsen" sa hon helt allvarligt.HA HA HA HA Vilken härlig och spontan kommentar från en treåring!!! ha ha ha
Jag och Micke kunde inte hålla oss från att vrida oss i skratt!!! :-D

Tänk vad mycket roligt man får höra av barnen!

tisdag, november 24, 2009

Gravid..fortfarande

...och det blir inte lättare för varje dag som går ;oS

De senaste 6 veckorna har verkligen inte varit dom bästa.
Jag har mest suttit på en stol hela dagarna; först på skolan, sen hem å äta middag (på en stol) och sen in på kontoret och fortsätta "jobba" (på en stol).
Har man inte platt röv efter detta är det ett under.
Och under sker ju väldigt sällan vet ni.

Ingen träning har det blivit. Nej, inte ens en promenad.
Och ingen träning betyder inga endorfiner = inga lyckorus.
Och lyckorus är bra.
Just nu känner jag mej nästan så slut och trött och lat och...gravid...att jag orkar INGENTING!
SUCK! Det är högst deprimerande!
Vill bara lägga mej och sova i 6 veckor till, tills bäbisen är ute och sen kunna ställa mej upp och RÖRA på mej helt obehindrat och utan foglossning.
Foglossningen kommer efter bara en veckas inaktivitet - och försvinner (oftast) efter en veckas "upp-träning" - men jag har inte hunnit komma mej till uppträningen än, så foglossningen blir bara värre och värre. Kunde inte ens vända mej i sängen inatt.

Men jag får väl sitta på min platta röv med ostkroksrygg tills skolan är slut - och sen förhoppningsvis hinna ta tag i saken.
Jag vet, jag brukar inte "Låta" såhär negggggg....men ibland så känner jag bara *hell no*.
Jag behöver ENDORFINER!

6 veckor kvar på torsdag.
Det känns ändå hyfsat överkomligt.
Tack å lov är det jul och nyår just före, så jag "Hinner" inte tänka på att vara så förväntansfull hela tiden - graviditeten löper på ändå (som tur är).
Däremot kan jag säga att den här graviditeten var lika jobbig som min första. Jag har samma "Problem" och "symtom" med kroppen (ont i ryggen, foglossning, otränad, ont i nacken, upp mycket i vikt osv), och snart är jag ikapp med både vikt och mått - vilket jag inte hoppas! (Jag var störst med första).
Med nummer två och nummer tre gick det lättast under hela graviditeten, och jag hade hoppats att jag fått det lika "Lätt" som med trean, som gick lättast utav dem.
Nej. Tydligen ska man måsta lida lite åxå...*suck* ;-)
Men sånt är livet....
Det är ändå värt det i slutändan, när man ser underverket som kommer ut =)

Nä, nu ska jag sluta klaga. Det blir knappast bättre av det!
Ha en trevlig tisdagkväll!

måndag, november 23, 2009

Äntligen en vettig undersökning ???


FÖR NÅGRA VECKOR SEDAN FÖRESLOG KANADENSISKA FORSKARE ATT MÄN BORDE SE ÖVER SIN ÖLKONSUMTION, MED TANKE PÅ RESULTATET PÅ EN NYLIGEN GJORD UNDERSÖKNING, SOM VISAR ATT ÖL INNEHÅLLER KVINNLIGA KÖNSHORMONER!

SLUTSATSEN FORSKARNA HAR DRAGIT AV DETTA ÄR ATT MÄN SOM DRICKER MYCKET ÖL 'FÖRVANDLAS' TILL KVINNOR.

FÖR ATT SE OM DETTA STÄMDE GJORDE FORSKARNA FÖLJANDE TEST, 100 MÄN FICK DRICKA VARDERA 6 ST 50 CL ÖLGLAS. DET VISADE SIG MYCKET RIKTIGT ATT 100% AV MÄNNEN:


a.. GICK UPP I VIKT

b.. PRATADE ÖVERDRIVET MYCKET OCH UTAN VETTIGT INNEHÅLL

c.. BLEV ÖVERDRIVET EMOTIONELLA

d.. KUNDE INTE KÖRA BIL

e.. KLARADE INTE ATT TÄNKA RATIONELLT

f.. SKULLE ARGUMENTERA ÖVER MINSTA LILLA SAK

g.. VÄGRADE BE OM URSÄKT NÄR DOM HADE FEL


MAN PLANERAR INGA FLER
UNDERSÖKNINGAR


hahaha ...very funny :-P

Bästa tjejhelgen

"Mest bortkastad av alla dagar är den då man inte skrattar!"

Och jag säger då det; den här helgen var låååångt ifrån bortkastad ;-)
Såhär blir det jämt när vi träffas, tjejjerna och jag; vi skrattar och skrattar och skrattar, och det verkar aldrig heller ta slut! ha ha ha

Lördagmorron åkte vi
, 7 stycken förväntansfulla brudar, till Piteå för att shoppa och sen bo på hotell.
Konstigt (?) nog går tiden så jääkla fort, både för att vi alla har så mycket och prata om och för att vi har så jäkla trevligt ihop =) Om man ändå kunde pausa klockan lite.....
Det blev en hel del shoppingkassar att rymma i bilen, efter en hel dags shopping ;-) Själv köpte jag ett nytt SNÖ halsband + armband och ett par vardags/ promenad/ sportskor (svarta och vita Adidas).

Checkade in på hotellrummen på Piteå Havsbad och sen samlades vi i det största av rummen och körde en trevlig "förfest". Vi hade alldeles för roligt, och alldeles för mycket att prata om, så vi höll på att missa tiden för förrätten nere i restaurangen =) ha ha
Sprang ner och satte oss till bords, och började med en för-förrätts soppa, som sedan följdes av förrätt; gravad lax, bröd, ägghalvor, formar med nån slags skagenröra i, mm. Smarrigt!
Showen bestod av WALLMANS och det var egentligen bara synd att vi hamnat nästan längst bak i lokalen, för vi såg inte så mycket av det..... Men de sjöng bra och hade bra "Håll i gång".
Till varmrätt blev det Jansson´s frestelse, nån slags karré, ugnslax, såser, sallader, stekt potatis mm. Lite julbordsinspirerat buffébord helt enkelt.
Efterrätten var pannacotta med bär på, nån slags "mjuk kaka" och godis.

Dans och vimmel till sena natten.
Efterfest på hotellrummet, och vi gick inte och lade oss förrän halv fyra den natten!!! ha ha ha
Man är mer trött och slut efter en hotellvistelse än före man kom ;-) Iallafall då man följer tjejkompisarna dit =)

9:00 var det dax att kravla sig upp efter en underbar skönhetssömn på...hhmm...5,5 timmar (blev inte mycket skönhet efter det...snarare tvärtom..) och inta dagens absolut största mål: Hotellfrukost!
Även om man kanske äter snarlika som man äter hemma, så är det ändå kul att se så mycket valmöjligheter på "frukostbordet". Hur ofta orkar man duka fram fler olika frukost-alternativ ?? Eller ens byta frukostalternativ oftare än några gånger per år ?? ;-)
Gott var det, om än inte "allt" som man verkligen längtat efter, fanns med på borden, men det var en helt okej buffé.

Vi samlades på ett hotellrum efter det. Tjejsnack för dom flesta, utom jag; jag sov som en stock i en timme =) *skööönt*
Efter det blev det bad i Äventyrsbadet och sen var vistelsen över.

Äventyren tog dock inte slut där.....;-)
Våra tuffa chaufförer skulle ju först sladda runt på parkeringen en stund; och jag är nog rättvis när jag säger att våran "Bil" vann ;-) ha ha ha Men kul var det. Kändes som att sätta livet på spel ibland; men vaddå ?? ;-P ha ha
Carro får öva lite mer på "kryckan" tror jag ;-) (eller så hade hon väldigt mycket bättre vinterdäck än våran bil.....vi kan skylla på det ;-)

Färden gick till Skellefteå, där vi lämnade av en av oss som skulle åka buss hem till Umeå.
Vi andra "checkade in" på Max och tog oss ett mål.
Sen bar det av hemmåt, och jag kan lova att man var gooode slut när man klev in genom dörren och släppte ner bagaget på hallgolvet.
Ungarna kom springande och gubben kom hoppande =) Härligt att va hemma igen!

Jag och älsklingen skulle mysa och se film på kvällen, men jag....Jag bara sov. Jag var SÅ SLUT att det gick inte hålla upp ögonen *jääääsp* Men det var mysigt ändå =)

Tack allihopa för en UNDERBAR helg tillsammans!
Vi ses om 2 helger igen ;-) Då är det dax för att göra julgodis och byta julklappar =)
Tack för att ni finns!

fredag, november 20, 2009

Tjejweekend

Imorron åker jag å brudarna till Piteå =) *yeeeey*
Ska bli riktigt najs!

Vi har ju som bestämt att tjejgänget ska träffas en gång i månaden på en tjejkväll, och jag tror dom blir "värre och värre" för varje månad ;-) hihi (Fast på ett bra sätt!)
Först började vi med en middag tillsammans och lite mys på kvällen, sen en SPA-weekend tillsammans, och nu Hotellweekend med show och shopping! hahaha Nästa månad är det dock "bara" en julträff hos en av oss, och då blir det julgodis-bak, glögg och julklappsbyte ;-)

Men det är HÄRLIGT! Det är SÅ härligt att vi fortfarande håller ihop alla tjejkompisar från högstadiet! Det är faan bra gjort - är det inte ???
Vi trivs så otroligt bra ihop, och vi är en härlig blandning människor, så jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer att få en supertrevlig helg tillsammans =) !!!

Vi åker före 9:00 imorron, och kommer hem på söndag.
Ett skönt avbrott tillsammans med mina bästa vänner - jag läääängtar!

Ha en trevlig helg, ni andra!
Puss och Kram

tisdag, november 17, 2009

Förvärkar

Natten som var hade jag första kraftiga förvärkarna för denna graviditet.
Kraftiga sammandragningar har jag nu nästan hela tiden, varje dag, sedan 1-2 veckor tillbaka, oavsett om jag sitter stilla eller ligger ner.
Men förvärkarna är verkligen något jag gärna skulle slippa...tills den "riktiga" förlossningen sätter igång.
Fick väcka Micke som masserade mej i ländryggen, och jag försökte så gott det gick att köra mental och kroppslig avslappning och andas igenom alltihopa.
Var ju tvungen att kolla efteråt, när jag började få förvärkar med de andra, och då såg jag att jag började exakt samma tid (nu alltså) med Elvin (3:e). Med de andra dröjde det ett bra tag till innan det började. Ju fler barn, desto tidigare börjar sammandragningarna/förvärkarna och ju kraftigare blir dem.

Men snacka om både obehagligt och spännande.
Det är inte så värst skönt, kanske mest för att "gamla minnen" från tidigare förlossningar börjar trilla runt i huvudet och göra en påmind, men också för att jag blir så illamående och får som en "magknip" och lite ont när värkarna håller på som mest.
När det lugnat ner sig efter en halvtimme, typ, så började jag ligga och tänka på den kommande förlossningen; hur den ska bli osv.
Sen slog det mej; Men, jag ju föda SNART igen - en BÄBIS!!! *pling* hehe
7 veckor kvar på torsdag - tiden bara rusar fram!
När man har tre (fyra med gubben hihi) till att ta hand om så går tiden ruskigt fort!
Snacka om en liten chock vi lär få, när förlossningen väl är igång, och bäbis snart är ute!
Oj vad jag längtar!

Hoppas bara att jag slipper så många förvärkar tills dess.....
*
I helgen åker jag och mina tjejkompisar till Piteå Havsbad på Wallmans show och hotellövernattning; från lördag till söndag.
Det är shoppingtajm från lördagmorron, sen på kvällen är det show, middag, logi och frukost.
Ska bli najs =)

Det tråkiga är att man som föräldrar får som turas om nu för tiden (när man har barn alltså..) med sånna här grejjer.
Det händer inte så ofta att vi far ut tillsammans och gör något, mest för att man inte vill belasta andra med att sitta barnvakt lite nu och då. Men när det väl blir något så får man passa på att njuta av tvåsamheten för fullt! Men så innan kvällens slut så hinner man längta hem till de små igen, och man vill bara hem ;-)

Micke var på hockey med företaget till Skellefteå förra lördagen.
De for 14:00 på dagen och hade en fullspäckad dag med mat, hockey och sen krogen, och buss dit och hem 24:00.
Det hade varit roligt att följas, men det är såklart också roligt att få göra något med sina vänner också. Det var skönt (för mej) att vara hemma och det var skönt för Micke att umgås med arbetsgänget på hockeymatch. Konstigt nog satt jag faktiskt hemma och SÅG matchen, jag som inte ens ser när gubben ser här hemma....hahaha

Som jag sagt tidigare; man vill ju helst få hinna va med om lite av allt; lite av jobbet, lite av familjen, lite av egen tid, lite av vännerna, lite av träningen, lite av vovvarna, lite av övriga familjen, lite av.....ja, du fattar.
Därmed inte sagt att lite betyder ordet LITE i just det här sammanhanget.
Alla har olika prioriteringar, och dessa prioriteringar pendlar både upp och ner på skalan, om vad som är viktigaste just NU.

Ikväll blir det lugnt, ska se Desperate Housewifes och äta bär =)
Jag har suttit och skrivit på mitt Hälsokurs-material hela dagen, och hjärnan är helt loosad och fingertopparna är uppnötta av knappandet ;-)
Dags att stänga av datorn, så den får vila till imorron!

Go kväll!

måndag, november 16, 2009

Hockey

Ikväll var det dags att lära upp onga hur man spikar in spikar med en hammare. Vi tänkte att ju förr, ju bättre ;-)
(Skulle behöva lite hjälp med övervåningen så....why not??)
Var sin liten hammare fick dom, och sen en lång frigolit-bit med en massa spikar på rad.
Kan lova att det var tungan rätt i mun =)
Elvin fick dock nöja sig med att se på ;-)
Upp med spikarna igen och igen och igen och igen.... De verkade aldrig tröttna.
I slutet gick det väldigt snabbt att få ner spikarna, trots att mammatuffen försökt avancera med en svår "bana" med spikarna, ha ha ha.
Nästa gång blir det tävling på tid :-) ha ha ha

Sen blev det bakning = chokladbollar = kladdigt och brunt i hela köket :-S

Nu: Badning (=sanering) av alla barnen. Och strax läggdags!

*
Idag har barnpsykologen varit här igen, och kört övningar med Kevin.
Det gick jättebra.
Men min lille kille har verkligen inte TID att sitta med en och samma grej längre än 30 sekunder! ha ha ha (som sin fader.....*fliiin*) - hahaha Det var inte SÅ jag menade!!! :-D

Han fick bygga med lite klossar (gick utmärkt), göra tåg av klossar (perfa!), säga vad han såg på ett gäng med bilder (tappade intresset efter typ 7 bilder..), rita en gubbe (det blev några streck hit och dit - en jääättesöööt gubbe ??hihi), försöka trä på träkulor på ett snöre (det blev två stycken), sätta sig och lägga benen i kors (han vägrade), hoppa jämfota (han slutade aldrig), gå i trappen (han ville inte ner till oss), sparka en fotboll (det blev handboll istället) osv. ha ha
Oj, så less han var i slutet! ha ha
Efter det orkade han ingenting, så det blev tecknat tills Kelly, Elvin och Pappa kom hem.
Stackarn ;-)

*
NÄ, nu ska jag bli en Rallyplupp och lägga isäng barnen och städa bort i köket!
Det verkar som att det är Skellefteå AIK - LULEÅ iqwell som gäller..... *spännande*
Ha en trevlig kväll!

fredag, november 13, 2009

Fredagen den 13:e

Idag har jag fått hjälp med Resultatbudget och Likviditetsbudget.
Snacka om att hjärnan gick på högvarv ett par timmar!
Siffror hit och dit, och snart vet man inte om man skrivit in dem på rätt ställe och om man räknat rätt överhuvudtaget.

Sen blev det lunch ute med min lilla dotter, med syrran, svägerskan, mamma och pappa.
Jag tror jag åt för mycket.
Men det var väldigt gott med lasagne!

Vid 15-tiden åkte vi iväg och tittade på en bil.
Vi ryms snart inte längre i en "vanlig" bil med plats för 5 stycken :-(
Hittade en liten pärla med totalt 7 säten; och det kanske ska räcka ett tag ;-) hihi
Vi fick låna hem den över helgen, så Micke är just nu och kollar upp den, tvättar den och joxar med den. Jag blir inte förvånad om han hinner vaxa den åxå, ha ha!

När vi kom hem därifrån var jag tvungen att sova 1 timme. Jag var DYNGTRÖTT!
Känns som att jag har ett par timmar att sova ikapp.....ja...å plus att jag är gravid och börjar vara ännu mer gravid ju mer tiden går, så jag känner att orken inte är var den brukar vara ;-)
8 veckor kvar nu till beräknad matchfinal, och jäääklar vad jag börjar längta alltså!!!! :-)
Jag längtar att få träffa Miniplupp utanför magen och se vad det är för en liten krabat, och jag längtar till att få tillbaka min kropp efter en oändlighet (känns det som !! haha) av graviditeter ;-)
Just nu är det långt ner till backen, om vi säger så.

Nä. Nu måste jag fortsätta med ekonomin.
När Micke kommer hem blir det kvällens Idol (som vi paus-inspelar på boxen) och förhoppningsvis en heeeel natts sömn efter det ;-)
Nä förresten. Det var nog för mycket begärt.
Innan morronen har Kelly och Kevin hunnit komma till vår säng som vanligt, och det känns som man ligger på en centimeters yta och försöker ignorera att ungarna sover som små studsbollar med spring i benen.....

Jag undrar vid vilken ålder dom tänkt flytta ut ?

onsdag, november 11, 2009

Hellre sömnlös än hopplös...

Igår var första dagen av 2 Företagardagar i Lycksele.
Jäklar vilka bra föreläsare!!!
När det första föreläsaren satte igång, sa jag direkt; Jag kommer inte att kunna sova inatt!

*suck* Ja, jag känner ju mej själv....
Jag har skitmycket energi i vanliga fall, men den energi som Bengt Wiström, sveriges mest bokade föreläsare, tillförde ytterligare - det blev bara för mycke´!!! =)
Jag säger då det; får man inte energi av att lyssna på den här mannen, så är det nåt fel ;-)


Jag gick omkring som en duracellkanin hela aftonen, och var till och med tvungen att köpa hans bok som han sålde på plats.
Väl hemma 19:00 på kvällen, såg jag 3 tv-program och sen läste jag halva boken.
Det visade sig att boken var en nästan exakt kopia av hans föreläsning - och vad tror ni, kunde jag sova då ????? ha ha ha Neeeej......Det blev bara värre =) ha ha ha
Så låg jag VAKEN tills väckarn ringde 6:00 och det var dax att stiga upp och åka till Lycksele igen. *jjääääsp*
Det blev för mycket energi att ta in och omfördela helt enkelt; på en och samma dag dessutom. Och det roliga är att jag VET att jag funkar så.
Om jag hade fått föreläsningen på förmiddagen hade det varit lugnt, för då hade jag hunnit göra mej av med en del av energin iallafall och förmodligen kunnat sova i lugn och ro...men det blev alldeles för nära sänggåendet ;-)
Samma sak gäller om jag läser träningsböcker eller tidningar i sängen innan läggdax.
Det är bara att kravla sig upp, genomföra passet, för att sedan kunna lägga sig och sova för natten. ha ha...I must be crazy! ...Får energi av att läsa om energi! ha ha ha

Idag var det bättre med energin....den kom ju på förmiddagen, så INATT ska jag minsann sova, och jag ska nog alldeles strax krypa ihop och shut down hjärnverksamheten =)
Däremot hade jag liiiiite svårt att hålla ögonen öppna under första föreläsningen klockan 8:30, så en kurskamrat fick sätta armbågen i sidan och fråga om jag sov.
Mina ögonlock var lika tunga som två stenblock som följer tyngdlagen, och taskigt nog så satt vi längst fram så den som föreläste såg nog det hela åxå....*pinsamt*
Men tur dom bjöd på konferensgodisar (med turbo-socker) och i pausen drack jag 4 koppar kaffe, så snacka om att jag blev ekorren (eller vad han är) i Andra Sidan Häcken!
Vid lunch blev det ännu mer kaffe, och tack å lov börjar kaffe-effekten avta och jag kommer att somna som en klubbad säl ;-)

Men för övrigt; två mycket lärorika dagar om företagande, och även mycket roligt att vi följdes dit hela gruppen! :-)
Imorron måste jag renskriva allt och se hur jag själv ska använda det i min verksamhet.

Go natt på er!
*jääääsp*

tisdag, november 10, 2009

Äntligen Elvin!

Lillkillen har äntligen lärt sig att GÅ!
På självaste Farsdag ( i söndags) bestämde han sig bara för att ställa sig upp och traska iväg, helt utan vidare!
Och sedan dess har han otroligt mycket spring i benen, så han har inte tid att sitta stilla =)

Jag som trodde att ju senare i syskonskaran - ju tidigare; men det är nästan tvärtom. Elvin är senast utav dom två äldre; dock ändå "bara" 1 år och 10 dagar gammal, på sin "Gång-debut".
Kelly började gå på sin 1 ÅRS DAG och Kevin gick 1 månad innan han skulle fylla 1 år.

Men det är riktigt kul att ha alla barnen på fötter igen =)
Snart kommer nästa.... ;-)

måndag, november 09, 2009

Företagardagar

Imorron åker jag och mina kurskamrater till Lycksele på Årets Stora Företagardag!
Det är en två-dagars i år, både tisdag och onsdag.

Jag har varit där senaste 3 åren, och tyckt att det varit så himla trevligt att träffa andra nyföretagare + att de haft så bra föreläsare som både gett mycket pepp, motivation, inspiration, fakta, och andra upplysningar om hur företagandet funkar.
Jag kommer att få det riktigt tufft att "hantera" all positiv energi efter TVÅ dagar, med tanke på att jag brukar ligga som en duracellkanin efter bara EN bra föreläsning och poppa upp ideer halva natten....*hohojaja*
Det här är mitt stora problem; Jag har så ruskigt svårt att hantera all energi som folk ger mej! Jag måste vara superkänslig, eller jo..det ÄR jag !! Jag blir direkt lamslagen om jag träffar någon som TAR min energi, och jag blir superduperstudsig när jag känner av någons positiva energi! Då måste jag ut och springa minst 1 timme för att bli någorlunda "normal" (haha) inför kvällen - annars är det kört. Och nu...ja...det verkar kört redan innan; för ut å´ kuut (springa) lär ju aldrig hända med den här gravidmagen ;-) hihi

Jag önskar dock att jag var "klar" med min företagsstart så man kunnat marknadsföra sig lite mer, för nu blir det mer "Inför" starten.....
Ta bara visitkorten tex.. Hade ju varit trevligt med ett färdigt koncept som man kunnat printa ner på visitkorten och dela ut, och samtidigt få berätta om vad man håller på med.
Ajja...det kommer fler år =)
Ska bli kul att höra vem årets företagare från Norsjö är iallafall...*nyyyyfiken* =)
Nästa år får vi väl hoppas att det är någon ur Starta-Eget-Skolan !! ;-)

Näni, måste leta åt lite kläder som man kanske kommer sig i inför morrondagen...*suck*
Måste ringa syrran....

Spädbarn kvävdes av katt

Detta stod i Norra Västerbotten idag: Spädbarn kvävdes av katt

Ett tre månader gammalt spädbarn i Sundsvall kvävdes i söndags till döds av en katt. Barnet hade lagts i vagn utomhus för att sova.
När familjen efter någon timme kontrollerade fann man att katten låg ovanpå barnets ansikte.
Ett tre månader gammalt spädbarn kvävdes i söndags till döds av en katt.

Barnet hade lagts i en vagn för att sova. Vagnen stod utomhus och var täckt med en filt. När familjen efter någon timme kontrollerade fann man att katten låg ovanpå barnets ansikte.

Barnet fördes till Sundsvalls sjukhus där det konstaterades att det avlidit. Enligt en barnläkare dröjer det bara ett par minuter innan ett barn i den åldern skadas av syrebrist, rapporterar TV 4 Nyheterna Sundsvall.

Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

****

Men fyyy så hemskt....!!!!!!!!
Alltså det finns inget mer onödigt än när små barn dör....Och speciellt sånna här onödiga olyckor!
Jag vill inte ens tänka på det.....Får bara...nää..usch...i hela kroppen! Obehag! Det går inte med ord beskriva....!!!
Jag lider verkligen med föräldrarna.....

söndag, november 08, 2009

Farsdag....

Det är så många pappor (farfar, svärfar, svärfar, pappa,...osv) man måste hälsa på en Farsdag, så denna dag betyder i princip FIKA hela dagen!
Nu har vi äntligen kommit hem för kvällen, och ungarna är helt slut efter en speedad dag.
Kanske inte bästa helgen det här året i nyttig matväg ????...hhhmm......
Tur det inte är så ofta. =)
...sockeravvänjning nästa.

Nu har ungarna slocknat i sina sängar, så jag och Micke tänkte lägga oss å se en film.
Värsta lugnt och skönt.
Fatta bara få lägga upp barbabenen på schäslongen och krypa under en filt (och kanske sova en bit av filmen hahaha). aahhh..... Here i come!

lördag, november 07, 2009

B-type är long gone...

Yes! Jag blev klippt! Så SKÖNT!
Det känns verkligen som att jag klarar mej utan vinterpäls i vinter!! ;-)
Samma kväll hjälpte min kära syster mej att färga håret svart dessutom, så känns håret lite fräschare! Resten av kroppen får jag ta tag i sen..hahahaha

Igår var vi på firmafest med Mickes jobb.
Vi var på Bäckerudden, och jag vet int hur många som var där, men dom är 100 anställda och alla respektive var även bjudna.
Skitmysigt, trevligt och gooood mat =)
Efter middagen blev det gammeldans, så då passade vi på att svänga runt på dansgolvet ett bra tag. ha ha ha Micke fick lite besvär i höften efter ett tag ......hahahaha
Ni kan ju tänka er att en höggravid tar lite mer ...plats...än vanligt så Micke fick dansa med krokig rygg, böjda knän och sne höft ungefär hela tiden. =) Vi fick ta en paus ibland och räta upp oss en stund!! =)
Men det var jättetrevligt!
Min snälla mamma och syster var barnvakt här hemma åt våra tre småttingar; TACK SNÄLLA NI! ÄLSKAR ER!

Idag hade lillasyster dop på sin lilla son, Lucas.
Mycket trevligt!
Jag vet inte hur många som kom tillslut, men vi brukar vara runt 70-90 bjudna på dopen. Trevligt att träffa hela släkten, synd bara att man inte hinner gå runt och prata med alla på den lilla korta tiden ;-S
Och prästen då.....Vilken präst!
10-12 småbarn springer runt och jagar varann, trycker på pianot, sjunger framför scen, springer, hoppar, skriker....ja, u name it, och han bara ler =)
"Det är lika trevligt att hålla i era dop som vanligt!! Det här är fantastiskt!" säger han
Jag förstår inte...är han döv och blind??
NÄdå, han är verkligen bra. Dessutom är han så glad att han får döpa barnen på samiska (han har tidigare varit samisk präst på ett annat ställe), och att han får träffa vår samiska släkt.
Lucas blev då döpt utan några sura miner och hans farbror Christian blev fadder.

Ikväll ska jag iväg och äta med mina tjejkompisar, och sen hem igen. Tjejjerna ska väl förmodligen ut på Marknadshotellet, men jag tror jag och magen ska hem å mysa med gubben =)
Det lät som en bra idé....

Imorron är det Farsdag, så då blir det att åka runt till alla pappor (oj, det där lät int bra...hahaha); då menar jag alltså min farfar, min pappa, mickes pappa, mickes bonuspappa.......

Hela helgen fullspäckad med äventyr kan man säga!
Very niiice !!!

Nu ska vi ge barnen lite mat, vilket kan bli ett svårt projekt efter allt Dop-fika dom ätit. Han ni inte sett 10 barn med sockertopp förr så skulle ni ha kommit dit....*visslar*
Tänk er hur dom här Keno-bollarna rullar runt i sin bubbla innan dom blir upplockade och uppropade..... Precis innan det; alltså när bollarna studsar runt runt i glasbollen; SÅÅ var alla barn efter fikat!!! ha ha (och Micke).
hahahaha

Ha en trevlig LÖÖÖÖÖRDAG !!!

torsdag, november 05, 2009

Har ni sett E-type?

Jag ser ut ungefär som han.
Fast värre.
Mycket värre.

Min päls bara växer och växer, och det blir bara tjockare och tjockare och längre och längre för varje dag. Kanske inte den värsta negativa effekten kan ni tycka, men för mej är det det.
I februari hade jag kort-kort hår, en liten tuppkam och uppklippt järnet på baksidan. Det var så härligt, så fräsch, så lättskött !!!
Såhär såg det ut i februari:
Nu hänger allt hår som en mantel ändå ner över axlarna. Vildvuxet.
Och det är inte snyggt.
Ni kan ju tänka er den där frisyren här ovan; fast mycket mycket längre. Samma etapp-klippning. Halva håret svart, halva mörkbrunt. ha ha ha Skämmes tammefaan!! ha ha ha
Det måste vara helt galet att lägga ut sin fulaste bild till ca 400-600 dagliga blogg-besökare; men vafaan...det bjussar jag på (nån måste ju få ha roligt åt en...);

Det ser så hemskt ut så jag bokade nyss in en impulsiv-klipptid i skellefteå på Attityd.
Nu ska manteln bort.
Inget mer superman-mantel-look med E-type stuk.
Äntligen.

Klockan 16:30 säger jag goodbye till B-type.

Nya insikter klockan 3 på natten....

Suck.
Så har man lärt sig något "nytt" för en gång skull.

Man ska INTE hinka i sig kaffe på en föreläsning klockan 19:30 på kvällen, och tro att man ska få sova utan speedade duracell-ryck i hela kroppen.

Det är då man måste stiga upp (pigg som en lärka) och skriva ett inlägg klockan 3 på natten, i hopp om att tröttheten ska infinna sig snart.

Trötthet? Jo tjena.