torsdag, september 09, 2010

Värmetips till små händer

Idag har jag haft 3 av barnen på inskolning på dagis; första dagen jag lämnade dem och åkte hem direkt (annars har jag varit där med dem). Det är dock bara Elvin som är "ny" där, och då han fick vara där med sina syskon gick det hur bra som helst =)
Imorse längtade han rent utav till dagis, och såg så lycklig ut när jag frågade om han skulle dit, så det här kommer bli bra.
Sista inskolningsdagen imorron, och sen börjar "allvaret" nästa vecka; två dagar i veckan på dagis.

Idag, under mina "lediga" dag (inte ofta man bara har ETT barn hemma juh) så har jag sytt nya husvagnsdynor (överdrag) till alla sittplatser.
Jo, jag vet, jag har nyss sytt VITA fleece-överdrag till hela husvagnen (för totalt 180:-), men jag kunde inte hejda mej när jag hittade kaffelatte-beaiga fleecefiltar till bra pris !!! Köpte 14 filtar, till 14 husvagnsdynor.
60 minuter tog det att sy till hela husvagnen.
Jag passade på medan Kate sov lunch (11-14).
Dessutom sydde jag ihop småbitar som blev över, så att det täckte dynan till kökssoffan.
Sydde även ett antal små små "påsar" av fleecen, som jag sedan fyllde med RIS.
Vad? tänker ni säkert. Nu har hon blivit galen. ha ha
Det har jag säkert, men dessa små påsar tänkte jag stoppa in i micron innan jag ska cykla ungarna på dagis i höst och i vinter.
Jag tänkte att de skulle få var sin liten rispåse att ha i vardera handske och en stor i overallen, så slipper de frysa. Kate ska få två små påsar till fötterna också.
Det är ändå 5 km som ska cyklas; med en mamma och 4 barn (två cykelkärror), och det tar iallafall 20-30 minuter i vinter. Är det riktigt kallt ute så kanske dessa små risvärmare hjälper ;-)
Jag ska lägga in bilder på husvagnsdynorna och rispåsarna nån dag, men inte nu.
Håller på att flytta alla foton från datorn till en nyinköpt hårddisk, och det TAR TID!!!
10 000 bilder år 2007, 12 000 bilder år 2008 och 14500 bilder år 2009.
Det här tar verkligen TID!!
Men sen blir det great!

TV-time =)