onsdag, december 29, 2010

Man är aldrig ensam....

Den som vill dig något, kommer till dig.
Den som bryr sig om dig, hör av sig till dig.
Den som saknar dig, tänker på dig.
Den som vill ditt bästa, ger dig råd.
Den som brinner för dig, finns alltid för dig.
Den som älskar dig, lämnar dig aldrig!!!

fredag, december 17, 2010

Stökat och bökat...

Normalt att börja byta till julgardiner nu ???
Typ inte.
Men jag var tvungen ;-)
Jag har "bara" julpyntat köket nere och uppe i tv-rummet/utbyggnaden för att orken tog S L U T efter att vi just blivit "klar" (vi kan då bo där) med övervåningen - åsså va´re JUL hux flux ?????!!!! Hur tusan skulle det finnas över energi till det....??
Nåja, det blev pynt i julgranen, julgardiner och liiite julpynt, men så håller vi på att städa (eller RÖJJA som faan kanske man ska säga) i tv-rummet nere, som agerat lagringsförråd åt alla inköpta IKEA garderober till tvättstuga + lite annat....och nu hux flux blev det fint i tvrummet så jag var tvungen att sätta upp julgardiner och julpynta lite grann...
Faanken, dom ska ju snart ner....*jobbigt*
Men mysigt.

Putsat fönster har jag dessutom gjort.
18 fönster. Hittills.
Några kvar, sen är jag klar.

Jag har även hunnit ringa runt till mina kära släktingar som vi ska fira jul med.
Jag och min farmor tog tag i saken och började dirigera ut vem/vilka som skulle ta med VAD gällande julmaten. Herregud vad mätta vi kommer att va !! =) Och gott blir det!!!
Uppesittarkvällen kommer att spenderas här hemma hos oss, tillsammans med hela min familj (3 syskon och 5 syskonbarn, föräldrar) och ev. min moster och hennes familj (en gubbe å tre barn ;-). Som traditionen säger så spelar vi alltid Bingo-Lotto, dricker glögg och fikar, och jag och farmor kokar julgröt inför Julaftonsmorronens Julfrukost tillsammans hela släkten.
I år firar vi med mammas sida av släkten och nästa år med pappas sida av släkten (varannat år). Sen har vi alltid en julafton hos Mickes pappa och sen en julafton hos Mickes mamma.
3 Julaftonar; inte illa =)
Förr for vi mellan som små jojjo-ar, men herregud så omysigt; man hinner ju knappt sitta och prata och umgås innan man ska iväg på nästa ställe och proppa i sig en massa mat trots att man blivit mätt för längesen!
Nä, en dag var blev mycket bättre - och mysigare. Och lugnare för magen ;-)

Imorronkväll har jag Julmyskväll med Tjejgänget hos Marina.
Vi har en tradition (sen några år tillbaka) att vi träffas innan jul och bakar julgodis tillsammans, fikar julfika och byter julklappar med julklappsleken. Man slår en tärning och får välja ett paket, och sen kan paketet cirkulera genom tärningskasten mellan oss och innan tiden är slut ska man helst ha hunnit få just det paketet man ville ha själv ;-) Tänk så roligt man kan ha för ett litet paket ;-) Men mest av allt; MYSIGT!

Nu har jag stökat hela aftonen/kvällen/natten så nu börjar det blir dags att ta av sig stökar-handskarna och pua litegrann....
Hade tänkt hinna på gymmet imorronbitti, handla, hämta barnens dagis-syskonbilder och sen hem så att Micke får sätta upp lister/foder på övervåningen....

Mycket som ska hinnas med före Jul !!!
Go natt!

onsdag, december 15, 2010

Vaaa ???

Är det Julafton NÄSTA VECKA ????

Vars har jag vaaaarit ???



Herregudminjee.....

*

Idag ska jag till stan (skellefteå) med minstingen Kate.
Hon är nu 11 månader och jag börjar fundera om hon verkligen nångång i livet kommer att bli frisk från sin hemska slemhosta och slemförkylning ??? Hon fick RS-virus när hon var 1 vecka gammal, och det har aldrig blivit bra.........

Nu har vi testat en astma-inhalator morron och kväll, och jaa....det blev lite bättre ganska fort (någon vecka) men sen har det inte förbättras någonting.
Hon låter som en gammal perkulator när hon kryper runt och andas, och man börjar ju bli riktigt orolig att det ska bli permanent astma eller nåt annat som försvårar livet i framtiden.

Idag är det alltså återbesök för astman.
Tror jag.
Hon har nämligen fått två remisser till stan; en för andningen och en för hörseln. Hon har gjort 4 Boel-test men inte hört de små klockorna som plingat vid höger öra, och när jag fick kallelsen stod det inte för VAD vi skulle dit, men jag gissar astman.....(och hoppas).
Hör vet jag att hon gör; men jag vet inte varför hon inte klarat Boeltestet..?? Det KAN kanske bero på "förkylningen" men.-...vi får se...


De andra tre bustrollen (som verkar ha nåååågot överskottsenergi idag) ska vara hos sin farmor, och jag kan lova att farmor får fullt upp idag :-S
Micke kommer, som tur är, till hennes undsättning klockan 16:00 =)



Nu är det dags att klä alla bustrollen och sticka iväg!

Men jag kan inte fatta det,

Julafton nästa fredag!!??