måndag, oktober 12, 2009

SkolPlupp

Jo, nu kommer vi till mitt "Nya" projekt som jag pratat om tidigare......
Jag har börjat skolan igen =)
Första dagen är nu gjord, och mitt huvud snurrar runt, runt, runt!
Men ÅÅÅHHH så intressant!! OCH KUL!!

Vi blev verkligen en härlig grupp som passar bra ihop, och som man kan bolla ideér med och diskutera ett och annat med! Ibland skenade vi nog iväg i idé-tänkandet, ha ha ha, men roligt var det =)

Det är alltså en 8-veckors kurs: Starta- Eget- Skola.
Vi håller till i Norsjö, och arbetar heltid med detta måndag-fredag.
Det är både självstudier och föreläsningar och gruppdiskussioner, så det här lär bli intressant!

Äntligen! känns det som...
Äntligen får man göra det ordentligt, gå igenom sina idéer ordentligt, skapa en bas, en plan och ett mål att sträva mot - och förhoppningsvis ska man kunna gå vidare med idéerna (hahaha okej, några av dem iallafall ha ha ha) och kunna leva på det, på den nivå man önskar ;-)

Jag hade även ett inbokat möte 16:00-17:30 idag med ett företag från Umeå; Gertrud & Gertrud, som jag fick bolla mina idéer med, och dom hjälpte mej otroligt mycket med hur jag ska gå vidare, vad jag ska tänka på, mitt varumärke, marknadsföringen osv....
Ikväll känner jag mej urlakad, men nu känner jag att jag har fått "rensa undan" lite vilda tankar och idéer och faktiskt kommit fram till något konkret =)
Ja ooo jaa...det kan ju självklart ändras på vägen, men nu vet jag iallafall hur jag ska börja ;-)

Micke har tagit pappa-ledigt torsdagar och fredagar, så barnen är på dagis måndag-onsdag.
Elvin ville jag inte stoppa in på dagis än, så han är hos sin farmor och hos sin moster dessa tre dagar.
Det känns absolut inte roligt att lämna bort han nu, men den här skolan är också "once in a lifetime", och vi har löst det på ett bra sätt, så det känns ändå som att det kom att funka jättebra. Det lär vi ju se på vägen, och funkar det inte, ja då måste vi omstrukturera ;-)
Tack och lov handlar det "bara" om 8 veckor, och sen får vi se vad vi hittar på ;-)
Det känns också skönt att han sover mellan 11:00 till 14:30 varje dag, så han är inte så krävande än så länge.... Våran lilla go-kille! Typ världens snällaste lillplutt! Och gissa om farmor och moster är glada om att få rå om han i lugn och ro en/två dagar var =)
Men sen vill jag ha min goding tillbaka hörrönini ;-) hihi

Hur som helst; för mej, som mestadels har gått hemma sen januari 2006, är det en stor omställning att köra på heltid (och sakna barnen), men det är också SKÖNT att komma sig ut och leka allt annat än småbarnsmorsa.
Fatta bara scenariot med att åka bort från huset, i RENA kläder, utan en endaste att bry sig om förutom sig själv då (och det kan ju iofs räcka ha ha), och sen bara fokusera på det man vill göra vid sidan om barnen. Sen får jag äta lunch i lugnt och ro, bland vuxna människor (dom brukar ju oftast kunna äta själva och sen också behålla maten i munnen) och sitta och prata annat än daddaspråk...typ.... Jag tror rent jag kan kalla det en tillfällig lyx.
Men det är ju klart; det är både och med bägge grejjerna (hemma - skola).
Det är bara att göra så gott man kan under dessa veckor, och sen får vi se åt vilket håll vi tänker gå härnäst =) Det är nästan olidligt spännande ;-)
Barnen finns såklart med i min affärsidé, såsom mycket annat, men det ska bli kul att se vart det bär......

Nu ska jag nog bara lägga upp benen på soffan, bänka ner röven, och käka lite bär och grädde =)
Det lät väl som en bra idé ???

Jag kan inte låta bli att längta till imorron.....

Inga kommentarer: