söndag, september 27, 2009

Lassa...

Idag har jag, mamma och syrran varit på lassa i stan hos pappa.
Han åkte in igår vid middagstid med ambulans.
Han hade ont i bröstet (senaste veckorna) och bort-domnad arm till och från, och sen så har han varit supertrött och bara sovit och sovit, vilket inte är så likt han....
De tog EKG, och en massa andra prover, och medan han satt i rullstolen och blev transporterad från ett rum till ett annat, hade han en vilopuls på 108.
Inte så bra. Som han trodde....
Allas vilopulser syns på en stor tv-skärm i korridoren, och då hade han sett en som hade runt 50 hela tiden, medans han hade 108 själv.
Sen såg han att den andra "gubbens" puls kom ner till 46 och han berättade att han tänkte: Gud, han kommer ju snart att dö, stackarn!
Då berättade jag; att det var pappa som var på väg att dö, inte den vältränade gubben med låg vilopuls !! ha ha ha
Hur som helst så låg han där i natt i det avlångaste rummet dom hade; nämligen korridoren (ha ha) och prover togs hit och dit.
Bra kolesterol tyckte dom (men han hade dubbelt så högt av det onda än av det goda kunde jag läsa ut av alla siffror..), lite för hög puls, och på gränsen för högt blodtryck (både under, och övertrycket)....
Så nu ville dom att han skulle till sjukan i Norsjö och kontrollera sig vid jämna mellanrum (lycka till med det...) för att hålla kontroll på blodtrycket.
Han är typ "rädd" för sjukvården och drar sig verkligen för att åka dit.
Men...han är nog lite rädd själv att det ska sticka iväg, så vi får väl se om han kontrollerar det nån gång...
Dessutom har han lovat sig själv att röra på sig mer, och äta nyttigare hädanefter.
Känns skönt att han fick bli kollad, eftersom hela familjen varit oroliga senaste åren med hans blodtryck och stress......
Nu är det kollat, och han har "vaknat" upp och insett att han inte är stålmannen.... ;-)
Skönt. Verkligen.

Inga kommentarer: