fredag, mars 20, 2009

Pott-träning, smak-intro, tutte-snutte-avvänjning och allt det andra

Nu är det hårda bud för småbarna i huset.

Regel nummer1: Kelly och Kevin pott-tränas varje dag, stenhårt.
På morron, efter lunchen, efter vilan, efter middagen och fikat, och innan sängdax. Kevin har blöjja, men Kelly får gå utan, förutom då hon ska sova eller åka bil.
När dom pinkat eller bajsat i pottan får dom var sitt klistermärke, som dom får klistra i deras egen lilla scrapbook. NÄr dom har 5 märken var, får dom välja en present som vi köpt hem.
Igår fick dom var sitt märke, och resten hamnade i brallan... ;-)
Vi bestämde oss för att börja pott-träna dom stenhårt sedan sist jag var och handlade blöjjor i skellefteå. 9 PAKET köpte jag hem, och dom räcker ändå inte nå länge.....så...det finns en aning pengar att spara på pott-träningen. Bara den ger resultat vill säga... !?
Kevin har fattat snabbare än Kelly, så hon känner sig just nu lite underlägsen, men snart kanske det "klickar". Kevin sätter sig, pinkar, ställer sig upp och ser skitglad ut, och springer iväg !! hahaha Med Kelly kanske man sitter 20 minuter men hon vet ändå inte hur hon ska klämma ut en liten droppe...

Regel nummer 2: Tutte och snutta får dom bara ha när dom ska sova.
Dom har varit VÄLDIGT tutte-beroende senaste månaderna. Nu måste det ändras! Än så länge funkar det bra, och vi har ändå bara kört sedan onsdag. Dom lär sig snabbt dom små barnen, till skillnad från vissa äldre..... ;-)

"Regel nummer 3, är väl egentligen ingen regel men: Elvin har börjat få smakportioner i form av en tesked hit och dit, idag blev smaken: Mango.
Det är sånna roliga grimaser man får av alla dessa smaker :-D Börjar bli dax för gröt och pureer, och tänk att detta kom som ett slag i ansiktet, trots att man varit med om 2 barn tidigare !!???? Konstigt det där.... SOm jag sagt tidigare: TIDEN GÅR SÅ J----A FORT !!!
Igår snurrade Elvin runt för första gången till mage. Men han blev gode rassan när höger-armen inte hängde med, utan var ivägen hela tiden!! hahaha
Tänk så ARG man kan bli :-) FÖr övrigt är han en väldigt glad och lugn kille, precis som sin storebror var, tlls han fyllde 8 MÅNADER!! (Då blev det Damp-Kevin!haha)


Usch...jobbigt med alla regler, men faktiskt så får man lite ordning och reda och struktur på det hela. Jag tycker om regler och rutiner. Allt funkar så mycket bättre då. Och då vet också alla, vad det är som gäller. Man slipper en heeeel del tjafs!

Inga kommentarer: