torsdag, december 10, 2009

Skall jag låta vaccinera mig mot svininfluensan?

Varning för ett långt inlägg!
Detta har jag hämtat på Vitamera, och är skrivet av grundaren av Holistic.
Here we go:

*************

Nu är det vaccinationstider men det finns tre viktiga frågor som varje människa bör ställa sig när de ställs inför beslutet att låta vaccinera sig eller inte:

* Hur allvarlig är svininfluensan? Är den allvarligare än den vanliga säsongsinfluensan?
* Ger vaccinet ett bra skydd mot svininfluensan?
* Är vaccinet säkert eller finns det allvarliga biverkningar?

Hur allvarlig är svininfluensan? Är den allvarligare än den vanliga säsongsinfluensan?
I Europa har man slutat att redovisa antalet insjuknade efter den 7 augusti 2009. Antalet döda den 16 oktober var i Sverige 2 st, i hela Europa 196 st och i hela världen 4774 st se statistik från ECDC här.

Med tanke på att det bor drygt 9 miljoner personer i Sverige, cirka 800 miljoner i hela Europa och mer än 6 miljarder människor i världen är antalet dödsfall i svininfluensan väldigt lågt. I den årliga säsongsinfluensan dör cirka 2.000 personer varje år i Sverige och mellan 250.000 och 500.000 personer dör i hela världen. I detta sammanhang får cirka 5.000 dödsfall globalt ses som mycket lindrigt för en influensaepidemi då det motsvarar endast cirka 1-2% av antalet döda i den årliga säsongsinfluensan. Faktum är att svininfluensan inte uppvisar tecken på att vara den pandemi som den utnämnts till av WHO.

Experterna pratar också om att det ska komma en andra och eventuellt tredje våg och att dessa troligen kommer att bli allvarligare än den första som drabbar oss nu, eftersom viruset muterar. Hur vet experterna detta? Tidigare år har man aldrig pratat om en andra våg och det har heller inte inträffat. Däremot muterar virus hela tiden. Det är det som är orsaken till att vi har olika varianter av säsongsinfluensan varje år.

2003 upptäcktes den senaste varianten av fågelinfluensan (H5N1) och experterna befarade en pandemi. Den 29 september 2005 påstod Dr. David Nabarro, en av WHO’s främsta hälsoexperter, att fågelinfluensan kan sprida sig till människor och att upp till 150 miljoner människor kan dö globalt. Om man däremot massvaccinerar mot fågelinfluensan så kan man minska antalet dödsfall till 5 millioner döda, dvs antalet dödsfall kan minskas med 96,7% (källa).

Det totala antalet dödsfall i världen orsakat av fågelinfluensan mellan 2003 och 2009 uppgick dock endast till 262 döda enligt WHO. Att vara försiktig och ha beredskap är viktigt, men varför påstår en WHO expert att miljoner människor kommer att dö utan belägg? Är det för att skrämmas? Får han betalt av vaccinföretagen?

Ger vaccinationen ett bra skydd mot svininfluensan?
Data från studier i Kanada visar att människor som vaccinerades mot säsongsinfluensan förra året hade dubbelt så hög risk för att drabbas av svininfluensan jämfört med dem som inte vaccinerats. Visserligen är den vaccination de fått inte inriktad på den nuvarande svininfluensan, men det tycks vara så att vaccinationerna inte stärker immunförsvaret utan istället långsiktigt försvagar det.

Är vaccinationen säker eller har den allvarliga biverkningar?
Som väntat börjar nu skadorna efter vaccinationerna mot svininfluensan att visa sig.
Till Skånskan säger Hans-Bertil Hansson, chef för smittskydd i Skåne följande
”Jag är väl medveten om biverkningarna. Det är känt att upp mot tio procent blir lite sjuka och får 37,7 eller lite mer i feber. Så är det vid all typ av vaccinering."

Samt angående orsaken till biverkningarna.
"Det är ett kvitto på att vaccinet fungerar. Det försöker efterlikna sjukdomen men i lindrig form så att kroppen bygger upp ett skydd av antikroppar”.

Att massor av människor blir sjuka av vaccinet för att förhindra att några blir sjuka av viruset ses av myndigheter och experter som en framgång. Det är priset man får betala och man måste ju väga fördelarna mot riskerna. Men risken att få biverkningar av vaccinationen är mycket påtaglig medan risken att drabbas av allvarliga biverkningar av viruset är mycket små.

Biverkningarna för Pandemrix, det vaccin som Sverige köpt in mot svininfluensan, är inte bara begränsade till lite feber och lättare influensasymtom. Nedanstående lista på biverkningar är hämtad från Läkemedelsverkets hemsida.

Följande biverkningar har inträffat med Pandemrix i kliniska studier hos vuxna inklusive äldre samt barn 3-9 år:

Mycket vanliga (fler än 1 av 10 användare)

* huvudvärk
* trötthet
* smärta, rodnad, svullnad eller lokal förhårdnad vid injektionsstället
* feber
* muskelvärk, ledvärk.

Vanliga (1 till 10 av 100 användare)

* värmekänsla, klåda eller blåmärke vid injektionsstället
* ökad svettning, frossa, influensaliknande symtom
* svullna körtlar i halsen, armhålan eller ljumsken.

Mindre vanliga (1 till 10 av 1 000 användare)

* stickningar eller domningar i händer eller fötter
* sömnighet
* yrsel
* diarré, kräkningar, magont, illamående
* klåda, utslag
* allmän sjukdomskänsla
* sömnlöshet.

Följande biverkningar har inträffat de närmaste dagarna eller veckorna efter vaccination med vacciner som rutinmässigt ges varje år för att förhindra influensa. Dessa biverkningar kan inträffa med Pandemrix.

Mindre vanliga (1 till 10 av 1 000 användare)

* generella hudreaktioner inklusive urtikaria (nässelfeber).

Sällsynta (1 till 10 av 10 000 användare)

* allergiska reaktioner som kan leda till allvarlig sänkning av blodtrycket som, om det inte
behandlas, kan leda till chock. Läkare är medvetna om denna risk och har akut behandling
tillgänglig för dessa tillfällen.

* kramper
* svår stickande eller dunkande smärta utmed en eller flera nervbanor
* minskat antal blodplättar, vilket kan orsaka blödning eller blåmärken.

Mycket sällsynta (1 av 10 000 användare)

* vaskulit (kärlinflammation som kan orsaka hudutslag, ledvärk och njurpåverkan)
* neurologiska störningar såsom encefalomyelit (inflammation i centrala nervsystemet), neurit
(nervinflammation) och Guillain-Barrés syndrom (en typ av förlamning).

Om vi räknar med att hela Sveriges befolkning låter vaccinera sig med Pandemrix, kommer enligt Läkemedelsverkets egen prognos 900.000 personer att drabbas av någon form av biverkningar. Cirka 90.000 personer kommer att drabbas av biverkningar som är lika svåra eller svårare än svininfluensan själv. Cirka 900 personer kommer att drabbas av mycket sällsynta biverkningar, som neurologiska störningar. Dessa störningar är mycket allvarliga. Guillan Barré syndrom är en förlamning som kan ge permanenta skador. Den uppkommer huvudsakligen efter vaccinationer.

Ett exempel på hur dessa biverkningar yttrar sig är denna video på en ung kvinna som fick en permanent neurologisk störning efter en influensavaccinering och kan nu inte längre leva ett normalt liv. Hon var tidigare helt frisk och är nu permanent och obotligt sjuk av ett vaccin som ska hindra att man blir lindrigt sjuk av influensa. Men de betonar att risken för denna biverkning är mycket ovanlig. Det intressanta är att risken för denna biverkning är noll om man inte vaccinerar sig.

Med tanke på att vaccinet förutom själva viruset innehåller både kvicksilver och skvalen är det troligt att dessa allvarliga neurologiska sjukdomar, liksom autism, blir betydligt vanligare än myndigheterna har tänkt sig. Tiomersal används som konserveringsmedel och innehåller cirka 50% kvicksilver. Pandemrix innehåller 5 mikrogram tiomersal per dos, dvs 2,5 mikrogram rent kvicksilver per dos. Det kan tyckas vara en liten mängd men med tanke på att kvicksilver är en av de mest giftiga substanser som finns så är den enda acceptabla mängden noll. Kvicksilver förbjöds 1 juni 2009 i Sverige. Tiomersal togs bort från barnvaccinationerna under tidigare delen av 90-talet. Kemikalierna i Tiomersal är dödliga, kan orsaka cancer, hjärn- och leverskador. Nu skall tydligen Tiomersal igen ingå i ett vaccination tänkt att ge både barn, vuxna och gamla.

Robert F Kennedy Jr talar om att industrin och amerikanska myndigheter mörkar om kvicksilvrets (tiomersals) effekt i vaccinerna i följande videoklipp:

* Del1
* Del2

Skvalen används som tillsatsmedel (adjuvans) för att förstärka vaccinets effekt. Den användes bland annat i de vacciner som gavs till amerikanska soldater inför Gulfkriget. Många av dessa blev sjuka i det som kallas Gulfkrigsyndromet. Data tyder på att problemen framför allt orsakades av ämnet skvalen. Dessutom är vaccinet inte ordentligt testat eftersom det var så bråttom.

Att propagera för att en hel befolkning skall vaccinera sig och därmed utsätta sig för allvarliga risker och skador i syfte att kanske minska smittspridningen av en lindrig influensa (vilket strider mot de data som finns idag) verkar inte förnuftigt.

* Om vi massvaccinerar oss och det inte blir ett stort antal döda i svininfluensan heter det att vaccinationskampanjen har varit effektiv.

* Om vi massvaccinerar oss och det trots allt blir många döda i svininfluensan heter det att det skulle ha blivit ännu värre om vi inte massvaccinerat oss.

* Om vi massvaccinerar oss och många blir sjuka och dör av vaccinationen heter det att det är priset vi får betala för att stoppa en allvarlig pandemi.

* Om vi inte massvaccinerar oss och det inte blir ett stort antal döda har vi tur.


Var finns bra vetenskapliga bevis för att vaccinationer gör nytta? Det har hittills inte presenterats några! Vilka motiv ligger bakom all denna influensa- och vaccinationspropaganda? Och varför tar media inte upp båda sidorna i debatten av dessa frågor, utan fungerar ensidigt som en del av denna propagandaapparat? Svaret får vi kanske veta i framtiden, men då är det för sent för alla de som skadats av vaccinet helt i onödan.

Bertil Wosk
Näringsterapeut och grundare av Holistic."

Inga kommentarer: