onsdag, december 23, 2009

Uppesittarkväll !!!!

Finns inget mysigare än uppesittarkväll!!
Tänk er; myspys, tända ljus, hela familjen Lindström med alla 7 småbarn samlade på samma plats, framdukat ostbricka och allt vad det är, julgransbelysningen glimrar,....och Bingo Lotto!
hahaha Som värsta pensionärsföreningen sitter hela familjen och duttar i sina bingobrickor =)
Fanns för övrigt inga i Norsjö, så syrran for till stan idag och köpte där istället.
Okej. Det var inte BARA därför hon for dit. Dom hade andra ärenden också ;-)
Min farmor och farfar skulle komma också. Ikväll alltså.
Då skulle hon passa på att baka inför morrondagen, och jag ska även passa på att tillaga hemmagjord Julgröt/Tomtegröt/Mormorsgröt (som vi brukar säga) så är den klar inför imorron bitti, då vi alla träffas igen och äter frukost tillsammans; En tradition som aldrig kommer sluta =)
Pappa har en egen tradition i traditionen; alla barn + sambo´s får var sin trisslott under tallriken, och varje gång är det en "överraskning" !! ;-) hihi
Dessutom skulle våra barns farmor och bonusfarfar komma upp till Solia imorronbitti och vara tomtar och dela ut en julklapp till varje barn, innan tomtegröten =)
Det kommer bli spännande att se alla barnens ögon när tomtarna springer runt stugan och knackar på fönsterna!!!!

Just nu håller jag på att baka en hallon-marrängtårta som ska frusen, en cheesecake, julgodis (nougat, choklad, nutella ihopsmält och sen ihoprört med cornflakes), skagenröra med extra kräftstjärtar, egen kolasås till farmors marränsvisch imorron, osv.... Lite smågrejjer hit och dit =)

Mina syskonbarn är här också, så man kan säga att det är full rulle i huset =)

Nä, dax att fortsätta i köket...
Ha en supertrevlig uppesittarkväll!!!

GOD JUL!

Inga kommentarer: