lördag, juni 28, 2008

Skellefteå Festivalen

Slänger först in en liten bild på lillasyster Cindy. Kortet är taget på våra syster-söners dop; Alex och Kasper.

Imorse vaknade hela familjen 10:00.
Jääävligt skönt alltså!
Barnen åt välling i stor-sängen och vi låg bara å myste länge och väl.

Sen kom impulsiv-Bea på att vi kanske skulle åka till skellefteå och åka karusell med Kelly. Hon älskade karusellerna på Norsjö beach ifjol, så det kändes kul att åka iväg!
Sagt och gjort....
Fikade frukost, duschade/barnen badade, packade lite grejjer och åkte iväg.

Kom in till stan 13:30, och vi hade nog ruskigt tur som hittade en parkering DIREKT!

Gick till karusellerna direkt, tjobbade in Kelly i en "lastbil" som körde runt ett spår.
Gissa en som började tok-böla efter 2:a varvet!!!...hmm.... Det blev nog "för mycket" spännande på en å samma gång.
Jag fick ta ner hon, och vänta till nästa gång, så skulle jag få åka med henne.
När det var våran tur (igen) ville hon inte alls. Så då bytte jag bara kiddo... Kevin fick åka istället..hahahaha Ja, ni kan ju tänka er hur kul jag hade ;-) Kevin såg bara ratten framförsig, och fattade nog inte riktigt att vi åkte runt runt, och där satt jag, alldeles för rund om magen för att passa i en barnkarusell så jag fick sitta på sidan, och nedanför stod alla föräldrar och fotade sin barn.
Jag satt dessutom i den FÖRSTA "bilen"........ehe......*pinsamt*

Sen gick vi runt och kikade. Åt på Dallas. Shoppade lite, men kikade nog mest runt.
Sen drog vi till Bergsbyn för att käka dom BERÖMDA mjukglassarna !! Och jag säger då det; hä va värt det !!! (skulle dock inte ha valt en stor bägare och en stor våffla!!) Jag överdriver ju INTE om jag säger att min stora bägare är 20 cm ÖVER bägar-kanten!! Dom är ENORMA !!! Och 24kr kostade den...alltså samma som alla andra ställen, fast 3-4 gånger större!! Behöver jag säga att jag fick kasta mer än halva glassen ???

Åkte till ICA Maxi och handlade blöjjor och välling. Micke var med barnen på lekparken bredvid Willys hela tiden. Himla smart det där (så länge man är två !?!). Då fick jag handla i lugn och ro! (för en gång skull!!)

Åkte tillbaka till karusellerna igen, för jag kom ju på att jag köpte två biljetter (smart!?). Denna gång fick Kelly och Micke åka tillsammans, en annan karusell. Hon grina i början, och sen gatt Micke hålla sin hand framför hennes ögon. hahahaha Hon vart väl snurrig eller nåt ??? Och Micke då...han som inte ens kan se någon annan gunga, så blir han åksjuk !! hahahaha Hyfsat kul att se på det där!!
Kelly är så jäääkulst pappig nu, det är BARA pappa som gäller! Och det var därför han blev "tvingad" upp på karusellen....

Sen hälsade vi på min kusin Sara, som nyss flyttat hemifrån och skaffat ett liv ;-) hahaha
Här har vi en lite mer Crazy-Sara...hihi (förlåt Sara).

Jättefin lägenhet var det! Impornerande!
Där var det hur som helst fullt partaj så just efter 19-tiden blev det dax för oss att åka hem med två väldigt trötta barn!

Jag säger då det; så HÄRLIGT att va på stan utan alla måsten och allt man ska hinna. Bara gå runt och koppla av, umgås med barnen och gubben, prata och mysa på. Härligt!

Barnen somnade direkt i sina sängar, så vi har passat på att rensa jordgubbslandet, göra ett till, lika stort, jordgubbsland och flytta över alla små-bäbis-plantor som ploppat upp ifjol till det nya, i förhoppning på ÄNNU MER JORDGUBBAR!!! (vilket förmodligen är det godaste som finns att äta på jorden!! Dessutom luktar dom underbart!!!)
Sen har jag målat fuse-dörrarna mörk-gråa, och Micke har sågat upp ett större hål i fuset där det satt en dörr, för att få in en annan dörr, mycket större. Jag tror rent seriöst att han bara tycker om att leka med tigersågen, för om vi säger såhär; det var då inte PRIO 1 på nån av våra Att-Göra-Listor...... Kul hade han då.
Nu är den nya dörren inne, och måste målas den med.
Men det gör jag imorron.
Då ska jag åxå måla det vita runt dörrarna och göra det sista finslipningen med dem.
Sen är det "bara" kvar att måla hela fuset....*phu* Vill inte tänka på det nu.

Nä, nu är klockan snart s/pök-timmen (hehe) så det blir dax att runda av bloggen och göra nåt vettigt!

Hej svejs på er!

Inga kommentarer: