fredag, oktober 24, 2008

Jag dog inatt

Det var det värsta jag någonsin varit med om.
Kunde först och främst inte somna förrän 24:30 inatt.

Sen vaknar jag 3:00, av att ha drömt en mardröm....Den hemskaste hemskaste hittills i mitt liv.

"Jag hade just kommit hem från kursen, och Micke och barnen hade inte hunnit komma hem från jobb/dagis än. Plötsligt får jag ont i magen och känner att jag håller på att dö. På rikko. Det kändes skitäkta!
Jag hann skriva på en lapp: Jag älskar er, puss puss från mamma och Elvin", sen faller jag ner på golvet och dör.
Min kropp dör, men min ande lever vidare i huset. Jag "ser" hur Micke kommer hem och hittar mej död på golvet. Han ringer min familj och allihopa, och dom kommer till oss. När jag (som ande) pratar med Micke upptäcker jag att han hör mej. Han är helt förstörd, och jag skriker hela tiden: Jag vill inte DÖ! Jag vill inte DÖ!! Jag vill vara med er, min älskade familj! Jag vill se barnen växa upp och jag vill kramas och pussas med dej Micke! (usch, jag kan inte ens skriva det här utan att flänna....). Alla hemma hos oss sörjer, och sen upptäcker jag att jag kan prata även med brorsan. Jag säger att: Ni måste försöka återuppliva Elvin i min mage, Elvin måste få leva vidare! Men Micke vägrar, och Dick sitter bara och gråter. Jag har även förmågan att skriva lappar, trots att jag bara är en ande. Jag skriver till min mamma och pappa och alla som kommer, och på så sätt kommunicerar vi.
Sen har det som gått ett tag (jag vet inte men kanske några veckor), och då säger Micke tillslut: Bea, du måste gå vidare. Du måste lämna jordelivet och åka till himlen och ha det bra. Vi kan inte ha kvar dig här hos oss, det förvärrar bara sörjandet."
Och då vaknar jag. Förmodligen av "de hårda orden", eller av att jag kanske "åkte till himlen" tillslut...jag vet inte.
Men min mage var iallafall stenhård, men jag kände inga rörelser.
Jag låg vaken en timme och var skiträdd för att somna.
Jag tänkte seriöst: Om jag somnar, då dör jag i sömnen. Och Elvin kanske redan har dött i min magen ?
Som sagt, inte en rörelse på hela natten. Somnade om 4, men vaknade 5 igen och låg vaken av den där hemska drömmen i en timme igen. Sen sov jag 6 till 7:00.
Var tvungen att berätta drömmen för Micke imorse, och jag kunde bara inte sluta gråta! Det var det värsta jag varit med om!
Jag vill ju inte DÖ!!

Så, idag har varit en lite olustig dag för mej. Jag vet som inte om det är nån "sanning" bakom drömmen, nån slags tankeställare, eller om det bara är så att mardrömmarna kommer med graviditeten (som dom brukar)? Hur som helst; mardrömmen var hemsk!

Men tänk på det; Tänk OM man skulle dö nu.
Så himla....(finner inga ord).
Tänk allt man missar bara. Barnens uppväxt, nära & kära....
Hux flux känns alla små måsten, krav och jobbiga dagar - HELT UNDERBARA! Bara man får leva och vara frisk!
Man kan ju bli riktigt "knäpp" om man börjar tänka på hur stort livet är egentligen, och hur snabbt det kan ta slut! Det är ju rent förjävligt!
Ibland tänker jag såhär: Jag vet ju inte om jag lever om 2 veckor. Men om jag fick veta att jag bara hade 2 veckor kvar, kanske jag skulle göra något helt annat idag ? Till exempel ta hand om mina nära och kära då; säga hur mycket jag älskar alla, och bara ta hand om mej själv och alla runt om mej - för det skulle vara det viktigaste! Men som det är i "vanliga fall" nöter man bara på i livet, man ser inte helhelten av vad livet egentligen är värt!

Ja, med risk för att bli sentimental, så ska jag inte forsätta prata om livet och döden, för man skulle väl förmodligen kunna skriva om ämnet i evigheter.
Men det tål att tänkas på, helt klart!
*
Kursen idag har gått jättebra. Snart börjar man ju faktiskt fatta ett och annat!
Men jag tror att korvstoppningen har satt sina spår hos de flesta i gruppen; det blev nog mest fnitter och tjoller idag, tror jag !? ha ha
Måste ju tillägga att vi är en SKITBRA grupp! Det är som att vi har kännt varann i HELA LIVET! Och det är så fruktansvärt kul att träffa sånna människor, som man känner att man kan dela med sig med, och som man "törs" vara sig själv med! Alla är med i gänget, och ingen är utanför. Ett glatt och trevligt gäng helt enkelt!

Idag har vi gått igenom olika uppställningar på resultaträkningar, gjort ett antal övningar med balans, och resultatrapporter, läst om LAS och andra regelhistorier vad gäller anställda och mycket mer. Det är så intressant att jag fått ännu mer blodad tand att faktiskt gå en ekonomi-utbildning! (Nu när jag vet att det inte är SÅ farligt!!) ;-)

Igår pluggade jag till 23-tiden, och hade väl egentligen ingen lust att sluta, då det äntligen började "klicka" i min lilla övervåning.
Ikväll ska jag försöka göra en resultaträkning och en balansräkning utifrån mitt eget företag, för att få lite hum hur allt hänger samman, och för att lära mej "på rikko". Det ska bli intressant att se resultatet....

Nu ska jag gå till COOP-parkeringen och hämta min bil. COOP-parkeringen ligger en bit bort från hotellet, men den är gratis. Så bilen står där fram till 18:00, då jag hämtar den och ställer den på lastzonen precis framför hotellet efter 18:00 - då den börjar va gratis då, fram till 8 på morron. Knorkigt och jobbigt, jag vet.

Imorron-natt ska man ju ställa om klockan dessutom. Men vi skulle låta den va, och då "börja 7:00" och istället sluta "tidigare" en timme...
Vikket jäkla tjoller som kom på att ställa om klockan. Hä bli bara rörligt i huvve!
Nu ställer vi tillbaka utemöblerna - och därmed klockan, och då det blir sommartid ställer vi FRAM utemöblerna och därmed även klockan, visst är det så ? Eller är jag trög ? Jo det är jag ju, men har jag fattat rätt ?

Nä, dax att hämta bilen, och sen sätta igång med bokföringen!

Jag hoppas på en bättre natt i natt...
(Ska tillägga att lillbäbis HAR sparkat inifrån under dagen, så än är det då lugnt...)

Ha en trevlig fredagkväll!
Kramiz

Inga kommentarer: