fredag, november 27, 2009

Äntligen Fredag!

Igår satt jag och jobbade med mitt kursmaterial från 8:00 till 21:30. Hade knappt tid för lunch! Men så fick jag ju mycket gjort också.
Nu är det bara 6:e, och sista, häftet jag måste finslipa och kolla igenom texten och kanske lägga till och ta bort vissa saker.
Jag börjar faktiskt bli hyfsat less att aldrig få det klart faktiskt!
Jag började med häftet i Juni i år; och snart är det December....HERREGUUUUD!!!!
Men det ska bli bra åxå! Det bästa!

Micke har varit hemma med barnen igår och idag; så det kommer att kännas som värsta lååånghelgen!
Han har hunnit stryka alla julgardiner, tagit ner dom "gamla" gardinerna och satt upp några av julgardinerna. Sen har han julpyntat litegrann med Jul-lamporna i tv-rummet och köket. Det blev SÅ mysigt! Ja, tänk vilken mysig tid alltså!
Doftlyktan sprider kanel-doft, bakade pepparkakor här om kvällen, myslampor på, alltid tända ljus vid matbordet, mörkt - ja nästan svart - utomhus........
Kelly och Angelica

Idag ska vi på kalas hos barnens kusin Angelica,
som fyller 3 år idag! GRATTIS LILLGUMMAN!
Vi ska dit 14:00, och hela familjen är redan klara att åka *wwwaow* Händer inte ofta! Jag har klippt Kevin korthårig (igen! Det växer som ogräs..), alla är nybadade, fått på sig fina kläder, paketen omslagna, födelsedagskortet är gjort, och nu är det bara att invänta klockan =)Bus-Angelica

Klockan 17:00 åker jag å syrran till Medan för att äta Tacobuffé och sen se Stig Larssons biofilm (3:e). ha ha ha, jag vet inte ens vad den heter....
Vi gjorde samma sak när 2:an gick; först mat på restaurangen i samma lokal och sen bio. Myspys med syster =)
Hade ju bokat bord sist, och när vi kom dit så hade vi en egen skylt där det stod "Partypluppen". ha ha ha, så fick man sig ett gott skratt =)
Vi får se vad det står den här gången "Hon som alltid ber om mer creme fraiche" eller nåt sånt...hahaha Jag anmälde då en Partyplupp och en Systerplupp (tordes inte skriva Systermupp) ha ha ha....
*
Idag går jag in i vecka 33 i graviditeten. 32 fulla alltså. 6 veckor kvar innan matchstart!
Det ska bli SÅÅÅÅÅ spännande!!! Funderar på att göra en homerun....
I den här grav-veckan med Elvin gjorde vi ett tillväxtultraljud, och då vägde han "runt" 2,2 kg (uppskattningsvis från ultraljudet). Skulle va kul att göra ett exakt nu med denna också, för att jämföra... Men snaaart ska vi dit på tillväxtkontroll; den 15/12 !! Riktigt riktigt spännande att få se vem som bor så tyst och lugnt där inne ;-)

6 veckor kan ju ändå gå så himla fort (hahaha...jag hoppas då inte alls så mycket!), tack vare att jag är fullt sysselsatt på skolan, och sen kommer jul och sen nyår och veckan efter nyår ska den lill* titta fram =) En liten bäbis...helt ofattbart!
Igår låg vi och kände på magen. Det är inte lika små kick längre; Nu är det mer stora svepningar och kullerbyttor, tryck mot revbenen och en och annan karatespark mot pinkblåsan. Man får verkligen se till att blåsan är så tom som möjligt hela tiden, annars händer det lätt en olycka ;-) Däremot upplever jag samma sak nu, som med alla 3 busungar; trots att jag har nypinkat så är jag lika pinknödig då jag ställer mej upp igen. Ni skulle bara se alla konstiga ställningar man måste ha för att verkligen TÖMMA hela blåsan vid ett och samma tillfälle!!!
Lyfta magen, luta framåt, luta bakåt, luta åt sidan, släppa ner magen, luta frammåt, och ja...det tar TID! =)

Har foglossning så inni bomben, och har svårt att röra mej överhuvudtaget. Jag skyller på skolan, för de senaste 6 veckorna har det blivit jätteskillnad på min rörelseapparat - och inte på ett positivt sätt!
Sitter ju för det mesta MINST 8 timmar på skolan, sen hem å äta (på en stol) och sen fortsätta jobba med arslet på stolen....*suck*
Igår fick jag och Micke äntligen tummen ur, och bar ner mitt gåband (det heter gåband när jag är gravid, och springband när jag är ogravid; men det är samma band jag pratar om, ha ha ha), från vindan (det var inte det lättaste med foglossning och sammandragningar) men nu ÄNTLIGEN ska jag börja gå korta stunder någon gång per dag, för att få igång musklerna och hormonerna så foglossningen försvinner igen.
På mej är det då definitivt så att inaktivitet och mer kolhydrater än jag "tål" ger foglossning; och träning sätter igång en massa hormoner - och foglossningen är hormonrelaterad!
Bara jag börjar försiktigt; 5 minuter första "passet" är faktiskt nog, och ökar sedan eftersom. Jag KAN Inte vänta längre, för då kan jag tillslut inte röra mej ALLS, och det är redan åt fanders!

Inga kommentarer: