tisdag, november 17, 2009

Förvärkar

Natten som var hade jag första kraftiga förvärkarna för denna graviditet.
Kraftiga sammandragningar har jag nu nästan hela tiden, varje dag, sedan 1-2 veckor tillbaka, oavsett om jag sitter stilla eller ligger ner.
Men förvärkarna är verkligen något jag gärna skulle slippa...tills den "riktiga" förlossningen sätter igång.
Fick väcka Micke som masserade mej i ländryggen, och jag försökte så gott det gick att köra mental och kroppslig avslappning och andas igenom alltihopa.
Var ju tvungen att kolla efteråt, när jag började få förvärkar med de andra, och då såg jag att jag började exakt samma tid (nu alltså) med Elvin (3:e). Med de andra dröjde det ett bra tag till innan det började. Ju fler barn, desto tidigare börjar sammandragningarna/förvärkarna och ju kraftigare blir dem.

Men snacka om både obehagligt och spännande.
Det är inte så värst skönt, kanske mest för att "gamla minnen" från tidigare förlossningar börjar trilla runt i huvudet och göra en påmind, men också för att jag blir så illamående och får som en "magknip" och lite ont när värkarna håller på som mest.
När det lugnat ner sig efter en halvtimme, typ, så började jag ligga och tänka på den kommande förlossningen; hur den ska bli osv.
Sen slog det mej; Men, jag ju föda SNART igen - en BÄBIS!!! *pling* hehe
7 veckor kvar på torsdag - tiden bara rusar fram!
När man har tre (fyra med gubben hihi) till att ta hand om så går tiden ruskigt fort!
Snacka om en liten chock vi lär få, när förlossningen väl är igång, och bäbis snart är ute!
Oj vad jag längtar!

Hoppas bara att jag slipper så många förvärkar tills dess.....
*
I helgen åker jag och mina tjejkompisar till Piteå Havsbad på Wallmans show och hotellövernattning; från lördag till söndag.
Det är shoppingtajm från lördagmorron, sen på kvällen är det show, middag, logi och frukost.
Ska bli najs =)

Det tråkiga är att man som föräldrar får som turas om nu för tiden (när man har barn alltså..) med sånna här grejjer.
Det händer inte så ofta att vi far ut tillsammans och gör något, mest för att man inte vill belasta andra med att sitta barnvakt lite nu och då. Men när det väl blir något så får man passa på att njuta av tvåsamheten för fullt! Men så innan kvällens slut så hinner man längta hem till de små igen, och man vill bara hem ;-)

Micke var på hockey med företaget till Skellefteå förra lördagen.
De for 14:00 på dagen och hade en fullspäckad dag med mat, hockey och sen krogen, och buss dit och hem 24:00.
Det hade varit roligt att följas, men det är såklart också roligt att få göra något med sina vänner också. Det var skönt (för mej) att vara hemma och det var skönt för Micke att umgås med arbetsgänget på hockeymatch. Konstigt nog satt jag faktiskt hemma och SÅG matchen, jag som inte ens ser när gubben ser här hemma....hahaha

Som jag sagt tidigare; man vill ju helst få hinna va med om lite av allt; lite av jobbet, lite av familjen, lite av egen tid, lite av vännerna, lite av träningen, lite av vovvarna, lite av övriga familjen, lite av.....ja, du fattar.
Därmed inte sagt att lite betyder ordet LITE i just det här sammanhanget.
Alla har olika prioriteringar, och dessa prioriteringar pendlar både upp och ner på skalan, om vad som är viktigaste just NU.

Ikväll blir det lugnt, ska se Desperate Housewifes och äta bär =)
Jag har suttit och skrivit på mitt Hälsokurs-material hela dagen, och hjärnan är helt loosad och fingertopparna är uppnötta av knappandet ;-)
Dags att stänga av datorn, så den får vila till imorron!

Go kväll!

Inga kommentarer: