måndag, augusti 10, 2009

Ny träning med barnen....och alla andra =)

Tänkte gå igenom hur det gått med våra mål och delmål med "barn-träningen" och sen sätta nya mål =)

Nu har vi egentligen "landat" sedan ett tag tillbaka, vad gäller utveckling, behov och "störningar" med barnen, och därför är det nu dax för en fortsättning......

Kelly har helt blivit blöjjfri, från i början av sommaren.
Hon springer och kissar och bajsar på toan varje gång. Torkar sig och spolar.
*check*

Avvänjning av tutte på dagen: Kelly är utan (om hon inte råka hitta en och stoppa i munnen - men när man påminner henne om vad tandläkaren har sagt, så spottar hon ut den), men Kevin är på värsta tutte-ilet just nu... (men på dagis är bägge helt utan!)
Kelly: check!
Kevin: Det får vi jobba hårdare på! (ladda med klistermärken heter det!!)

Sova i deras sängar hela natten: Funkar bättre och bättre.
Elvin och Kelly sover i sina sängar till morronen ( kl 8:00 typ), men Kevin kommer till oss ibland redan vid 1:00. Han blev så himla "pappakär" i början av juni, och sedan dess är det bara han som gäller. Vet inte om vi ska jobba så mycket på det just nu. Det funkar som det är.
Kelly och Elvin: Check!
Kevin: *suck*

Ny träning:

Kelly: Kelly ska sova utan blöjja på natten, och gå upp och gå upp och kissa själv när hon behöver. Vi börjar inatt. Tutt-fri och blöjj-fri, det vore väl skönt!

Kevin: Nu ska vi pott-träna Kevin.
Igår lyckades han förvåna oss genom att ha kissat och bajsat i pottan och torkat sig efterråt, utan att vi ens börjat träna! Så då tänkte vi att han var redo =)
Idag har han pinkat på pottan 2 gånger !! (och fick 2 fina klistermärken på sitt blåa papper!! Han blev värsta stolta killen =)
Tyvärr även några pölar på golvet...
Han går ju omkring nakenfis och den där jäkla pink-propellen läker lite var stans ;-) ha ha
Varning för läckande slang säger jag bara :-) Är det inte hundarna så är det ungarna ;-)

Elvin: Elvin ska också sluta med tutte på dagtid. Ett måste, eller lika bra; för storebror rycker ut den hela tiden och snor den :oP Dessutom är det mycket onödigt med tutte på dagen!
Sen är det Gå-träning som gäller =) Han hade tänkt klå storebror, som började gå när han blev 11 månader, och Kelly prick på 1-års dagen! Det blir spännande =)

Valpen Molly: Jo, Molly måste också tränas.
Jag tänkte fortsätta med lydnadsträning, följa-efter-mej-träning, sitt, stanna och sånna enkla grejjer. Enkla, men ack så viktiga =)

Tiken Pepsi: Vilar för tillfället. Har ätit en pencillin-kur för aj-aj i ett ben, så hon ska vila så mycket som möjligt.

Hanen Quattro: Kan redan lydnad och allt sånt där (och han är jätteduktig!!).
Den här räääsern behöver mest bara ren motion!
Måste bli bättre på att motionera han VARJE DAG!

Sambon Micke: Här krävs det rejält med lydnadsträning ;-) ha ha ha
Jag börjar idag!

......wish me luck!

Inga kommentarer: