torsdag, september 06, 2007

Barn och TV...

När börjar barn titta på tv?

Ni kanske har upplevt att ert barn redan har behållning av barnprogrammen eller en barnfilm på dvd? Eller ni kanske tycker att ert barn inte ska se på tv ännu?

Var med när barnet ser på tv

Förr i tiden trodde man att tv var skadligt för barn. Det finns inget som tyder på det. Vissa menar till och med att tv kan hjälpa mycket aktiva barn att lugna sig lite. Det är kanske en trevlig och mysig upplevelse för barnet när hela familjen ser en liten film eller barn-tv tillsammans? Det är viktigt att komma ihåg att små barn inte kan skilja mellan fantasi och verklighet. Gör det till en mysstund tillsammans och se bara filmer som är avsedda för barnets ålder. Små barn kan lätt bli skrämda om det är otäcka scener. Små korta filmer med mycket enkel handling är det bästa om barnet ska förstå vad som händer på skärmen.

Först lek, sedan tv

På lång sikt är det viktigt att barnet inte tittar för mycket på tv varje dag. Om ert barn annars är aktivt och gör av med massor av energi varje dag kan det vara mysigt att ert barn och en av er ser barnprogrammen varje dag och slappnar av.

(skrivet av Libero)

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÅHHH vilket lättnad :-)

P@rtyplupp sa...

jooo...tyckte det va en bra text så jag gatt ba lägga in den!! ;-)
Du behöv no int va oroli...