fredag, augusti 31, 2007

8 fakta om Partyplupp

Dixiechic har gett mig en utmaning, att lista 8 fakta/vanor om mej själv och sen skicka vidare utmaningen till 8 st andra bloggtok.
Ska bli jävligt intressant att se vart det här slutar....

1. Jag är en vädur. En lönntjurig och grymt envis liten vädur. ;-) Jag måste nog också skriva som Dixie: Dålig på att avsluta saker och ting - just för att det BLIR FÖR LÅNGTRÅKIGT !! Det ska hända saker - NYA saker - helst VARJE DAG!! Hä ä faktiskt tokjobbigt...... Har typ 100 bollar i luften samtidigt, men på ett sätt kan jag nog säga att jag trivs med det! Jag har ju även dom braiga sidorna som vädurar har...vilka dom nu är !! he he he

2. Jag är en stor positiv optimist. Och det stämmer verkligen: optimister HAR roligare! hihi Nackdelen är att min man åxå är optimist. Vi gör innan vi tänker, vi ser problemen då dom redan är där! Typ: Jag vill ha större kök. sagt och gjort: Vi slår ut väggen. Oj. Vi upptäcker: Det var en bärande vägg.
Eller typ..Jag vill byta köksluckor. sagt och gjort: vi slår ner hela inredningen. OJ! Vi upptäcker: Det var ju dyrt med NYTT juh!...faan... Men hur som helst: ALLT GÅR - BARA MAN VILL! INGENTING ÄR OMÖJLIGT! Det är mitt motto...och jag tänker verkligen på det VARJE DAG!.......egentligen enda gången jag INTE är optimistisk är då jag ser mej i spegeln. Men det är bara då.

3. Jag älskar allt som har med Träning/Hälsa/Kost/Motion att göra! (Det kan man inte tro då man ser min lilla hydda ha ha ha). MÅSTE motionera varje dag, annars blir jag crazy! Läser och prenumererar på alla kost- och tränings tidningar/böcker som finns...typ. Det är mitt liv!

4. Jag har en sjukdom som heter Ehlers Danlos Syndrom (EDS). Den är ärftlig, och jag har fått den från "mammas-sida". Den innebär bland annat Överrörliga leder, Övertöjbar hud, Kronisk Värk i alla leder, Breda och tunna ärr, Ledkomplikationer som vrickningar, Ledluxationer, Blåmärken, Bindvävsknölar, Plattfot, (Oj, nu känner jag mej verkligen som ett träskmonster!!). Synen blir oftast sämre och sämre, och det är vanligt med hjärtproblem. Bindväven är extra lösaktig (??) och genomsläpplig, så bedövningar tar inte så lätt... Men va faan, jag försöker ignorera och leva livet ändå!

5. Jag vill ha MÅNGA barn! ...ja det vill ju min man åxå såklart! Herregud så härligt det är med stora familjer! Tänk vad "rik" man är då man har många barn! Tänk så mycket man får ut av det, tänk allt man får genomgå och vara med om, erfara och uppleva!! (åkäj, det där va typ 4 olika ord för samma betydelse..men ni fattar!!) Fantastiska äventyr genom hela livet! Vi siktar på 12 kidz, men va faan...man bli ju äldre och äldre för varje år juh! Så hinner vi med mer än 5 få man va nöjd !! :-) Vi ser väl hur långt vi hinn.... !! Den obyggda övervåningen blir nog bara en massa "bås" med våningssängar....hihihihi

6. Vi måste alltid säga "Go natt Älskling. Sov gott Älskling" innan vi lägger oss. Samma sak då vi pratat i telefon, både med familjen och med släkten: vi avslutar alltid med "puss puss". Dessa ord betyder så mycket fast man inte säger dem, typ att "jag bryr mej om dej" "jag älskar dej" "tack för att du finns" ...m.m. Det hör väl inte hit, men ibland kan man nog råka säga PUSS PUSS till en å annan försäljare i telefon...hhmm..... Gissa om dom blir ställda....

7. Jag är lite perfektionist när det gäller ordningen bland papper, lådinnehåll, förvaring mm. Det ska ligga i ordning, sorterat och klart. Det ska vara listat - i bokstavsordning- vad som finns i lådorna osv. Sen så: allt jag gör ska jag helst redan kunna innan jag vet vad jag ska kunna...typ. Jag hatar tex nya jobb! Då kan jag inte jobbet, och DET är tokjobbigt! Jag far hellre på jobbet några dagar före, för att lära mej allt, så att jag kan det INNAN första arbetsdagen börjar. Jag HATAR att fråga andra om saker och ting; typ, hur gör man det? hur funkar det? BlääÄ!

8. När jag har skaffat en vän - så behållar jag den vännen för livet. Jag hittar inte så lätt nya vänner (...eller, jag LETAR inte nya vänner), just för att jag är så himla nöjd med dom jag har, och fördjupar mej hellre i deras liv, än att intressera mej i ett nytt!! Vännerna man har ska man vara rädd om. Det kanske låter lite knasigt, men sån är jag. Jag vill känna mej trygg och ....vara mej själv hela tiden. Jag är ju egentligen jävligt blyg (ja...jag vet att ni inte tycker det, men det ÄR jag!!) och då känns det bättre att umgås med ens barndomsvänner! Fast det är ju klart, nya vänner är ju också välkomna, men det blir ju som aldrig riktigt lika "djup" vänskap med dem, som med barndomsvännerna. Barndomsvänner är något väldigt speciellt. Svårt att förklara.... Kanske ungefär som att dom hör till "familjen" eller hör till "släkten"...typ!

**************
Jag skickar vidare utmaningen till: Tea, Carro, Linda, Frida, Tigerlilja, Izora, Josse & Erika, och Maja .
Jag HOPPAS iallfall att hälfen kommer att utmana vidare !!!

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor, och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarsrutor på deras blogg, så de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1 kommentar:

P@rtyplupp sa...

jajjamän !! hehe skitkul juh!!
Jo det är bara bra..
Lite trist bara att hösten har kommit... Dessutom så snöa det här idag!! BBRRR!!!! Hatar vintern!