torsdag, januari 31, 2008

Hemmafru för gott ?

Skulle faktiskt inte vara så dumt....

TÄnk så härligt man har det...EGENTLIGEN!!
*
Idag for vi på Öppet Hus och träffade andra föräldrar och barn.
Jaja...vi kom dit just efter halv 11, och stället sänger halv 12. Men Kelly hann då busa litegrann i allafall!
Sen for vi och handlade mat... skulle bara in och "tvärhandla" som det oftast heter. Kom ut med mat för över 700 spänn!! hahahaha Så blir det jämt !!!!

TÄnkte göra en massa storkok idag.
Har dessutom hunnit göra en god keso-frukost (receptet finns hos Träningsplupp...hihi), en jäkligt stor Cole Slaw sallad, kört in 2 kg kycklingfileer i ugn med vitlökscreme fraische+naturell yoghurt, gjort en plåt med GI-varma mackor, kokat mungbönor och lagt i vitlöksmarinad, och ska koka lite mer bönor och linser.....
Sen för-hackar jag lite grönsaker och morötter och lägger i små platslådor, med vatten i, så är de färdiga att ta på morron eller på mackan, och dessutom blir dom krispigare och godare när de får ligga i vatten.
Jag har köpt Rågkusar och fryst in dem 3 och 3. De finns aldrig på ICA (jag har nu sagt till att dom får ta hem MYCKET mer eftersom de är så eftertraktade...jag tipsar tex alla som går min kurs att köpa dessa....), så kan jag tina fram 3 stycken på morron. Man blir HYFSAT mätt av en rågkuse; dessutom lägger man på keso, paprika, tomat, gurka, salladsblad mm....Så en halva räcker gott för mej just nu!
Dessutom har jag köpt ett nytt paket bregott igen.
När jag gör det halverar jag paketet, och her andra halvan i en liten ask med lock. Jag häller dit olivolja och pressar dit en vitlöksklyfta. Det så JÄKLA GOTT!!!! Vitlökssmör funkar till allt!! Dessutom är smöret alltid mjukt när jag tar ut det från kylen pga, oljan, och det leder också till att smöret innehåller ännu mer av de fleromättade fetterna - nyttigt värre! :-)

Dinkel-påsar har jag kvar i kylen sen sist jag kokade. Jag tar fram 1 påse per dag + 1 påse med nåt kött + en påse med bönor. Så har man middagen klar utan att behöva tänka eller anstränga sig!
Nog står jag mycket hellre vid spisen en hel dag och får hela veckans matsedel lagad, än att pjåta på några timmar varje dag... Jaja, det funkar då för mej i allafall. Snabbt och enkelt, precis i min stil!! hehe

När Micke kommer hem, blir det träning för mej.
Jag ska köra ett HIIT-pass, vilket jag aldrig provat förr, så det blir intressant. Inte så värst långt pass var det heller.
Jag skriver mer om det i Träningsplupp, om jag överlevt passet vill säga!

Nu ska jag förpacka mina färdiga ugns-stekta kycklingfileer.... Doftar vitlök i hela huset !! hahahaha

Tjingeling!

Inga kommentarer: